Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Violetos Mičiulienės tėtis: „Esu labai laiminga, kad buvau jo dukra“

Aktorė Violeta Mičiulienė išgyvena skaudžią netektį – penktadienį mirė jos tėtis Eduardas Trečiokas. Šia žinia moteris sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

Liūdną naujieną Violeta pranešė šeštadienį feisbuke, savo administruojamoje „ViPirmadienis“ paskyroje. Jautriame tekste moteris išlydėjo mylimą tėtį primindama, kaip turėtume vertinti vieni kitus, o ypatingai šiuo laikotarpiu.

„Vakar buvo gražus penktadienis. Mano tėtis, mano angelas atsispyrė nuo žemės ir pakilo. Aš esu labai laiminga, kad buvau jo dukra, o jis mano tėtis. Aš daug iš jo išmokau, o jis mokėsi iš manęs.

Šiandien Teatro diena. Mano tėtis buvo aktorius ir jis negalėjo pasirinkti paprastų dienų, kad išeitų. Prieš išeidamas prašė tik vieno – nereikia verkti, reikia džiaugtis, kad žmogus baigė vargus.

Aš esu labai laiminga, kad jį turėjau ir kad JŪS jį mylėjot. Galvoju, kad dar ilgai jausiu jo sėdėjimą ant legendinės taburetės“, – liūdną žinią pranešė aktorė.

"Ačiū už Jūsų meilę mums. Būkite sveiki ir laimingi.

P.S.: Tikiuosi, kad šiuo ypatingu laikotarpiu elgsitės saugiai, saugodami save ir kitus", – pridūrė V.Mičiulienė, feisbuko įrašu sutikusi pasidalinti ir su 15min.

Dar sausio pradžioje Violeta 15min pasakojo, kad jos garbaus amžiaus tėtis sunegalavo. Viskas prasidėjo nuo širdies bėdų, plaučių uždegimo ir vidinio kraujavimo.

Po maždaug savaitės aktorė sulaukė dar vienos nemalonios žinios – jos tėčiui buvo diagnozuotas koronavirusas.

„Susidarė tokia puokštė, dėl kurios vilties visiškai nebuvo. Tada man pasidarė baisu, nes jei jaunas žmogus neatlaiko tokių dalykų, ką reikia daryti tam, kuriam 85-eri metai? Galvojau, kad man bent leis būti su juo kartu, nes jis aklas, nieko nemato, negali pats apsitarnauti. Bet atsitiko taip, kad man pasakė – ne, mes pasirūpinsime“, – prisimena Violeta.

Tačiau po visų patirtų sunkumų galiausiai Naujųjų metų išvakarėse Violetos tėtis grįžo namo. Jiedu kartu gėrė šampaną ir jau planavo, ką ketina veikti 2021-aisiais. Tėtis kaip tik pasipasakojo ir apie šmaikščią ligoninės pusę – pasirodo, palatos draugai jam sugalvojo pravardę.

„Jį ligoninėje vadino seneliu, ne Kalėdų, o tiesiog seneliu. O visi kiti, kurie gulėjo kartu su juo ir buvo 25-eriais metais jaunesni, jam buvo tarsi sūnūs. Kiti jo seneliu niekad nevadino, todėl tėtei šiek tiek keista buvo.

Problemos su sveikata prasidėjo prieš dešimtmetį

Galimai dėl mediko klaidos Violetos tėvas prieš dešimtmetį tapo visiškai aklas. Tačiau V.Mičiulienė niekada nesvarstė tiesos ieškoti teisme.

„Aš medikais tikiu labiau nei teismais“, – 15min yra anksčiau sakiusi žinoma moteris.

Mamai jau iškeliavus anapilin ir einant metams, Violetai teko rūpintis tėčiu.

„Tėtis visada turėjo problemų su akimis, silpnai matė, jam nuolat buvo atliekamos tam tikros procedūros. Jos nebuvo labai sudėtingos, ir paprastai po jų viskas būdavo gerai.

Tai procedūra, kurią pavadinčiau minimaliai operacine. Tą dieną ji taip pat buvo atlikta taip, kaip eilinį kartą. Aš jį atvežiau, palikau, o grįžusi radau aklą žmogų. Pamačiau, kad jis nebemato“, – pasakojo V.Mičiulienė.

Išgirdęs gydytojo klausimą, kas nutiko akims, situacija ėmė domėtis ir pats Violetos tėtis.

„Jis po to manęs klausinėjo. Būtent po vizito pas gydytoją jam tarsi atėjo suvokimas, jis pradėjo suprasti, kad nemato dėl to, kad jam buvo atlikta ta procedūra. O aš labai nenorėjau, kad jis savyje pasiliktų nuoskaudą. Visaip primelavau, kad jis ne taip gydytojo žodžius suprato“, – prisiminė moteris.

Moteris tada pasakojo nejutusi nei pykčio, nei apmaudo. Violeta suvokė, jog galėjo įvykti klaida – tokia, kokias daro kiekvienas žmogus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Violeta Mičiulienė: „Mano tėtis apako po medicinos procedūrų. Bet dėl to duoti mediką į teismą?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas