Modelis Simona Burbaitė dalijasi receptu: becukriai sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis

Simona Burbaitė ir sportuoja, ir sveikai maitinasi: nepriaugti papildomų kilogramų reikalauja jos darbas, be to, Simona tikina, kad tai jau tapo natūraliu gyvenimo būdu, kuris teikia džiaugsmą ir sveikatą. Norėdama įrodyti, kad sveikas maistas gali būti ir skanus, ji neretai eksperimentuoja virtuvėje, o atradimais dalijasi savo tinklaraštyje. Pastarasis „perliukas“ – sveikuoliški šilauogių keksiukai.
Simonos Burbaitės kepti sveikuoliški keksiukai
Simonos Burbaitės kepti sveikuoliški keksiukai / Asmeninio albumo nuotr.

Blogą rašau jau apie pusę metų, tik negaliu jam skirti daug laiko dėl mokslų“, – sakė Žmonės.lt kalbinta S.Burbaitė, naujuoju receptu su kitomis merginomis pasidalinusi savo tinklaraštyje.

Sveikai besimaitinanti S.Burbaitė smaližiams siūlo išbandyti sveikuoliškus keksiukus su šilauogėmis, kurie numalšins saldumynų poreikį, tačiau neapkraus organizmo nereikalingomis kalorijomis ir riebalais.

Asmeninio albumo nuotr./Simonos Burbaitės kepti sveikuoliški keksiukai
Asmeninio albumo nuotr./Simonos Burbaitės kepti sveikuoliški keksiukai

„Sveika mityba domiuosi jau nuo 15 metų. Savo tinklaraštyje skelbiamais receptais noriu paprieštarauti visiems skeptikams, kurie sako, kad sveikas maistas neskanus – jis tikrai gali būti skanus, ir net labai! Aš pati visada ieškau alternatyvų visoms „nuodėmėms“ ir kaloringiems patiekalams, kurie neturi naudingų maistinių medžiagų. Sulaukiau daug merginų klausimų, kas, kaip, kodėl, todėl ir nusprendžiau visa šita maisto atradimų kelione dalintis ir su kitais“, – sakė S.Burbaitė.

Sveikuoliškiems šilauogių keksiukams reikės:

•  100g avižinių miltų (galima pasigaminti pačioms, trintuvu sutrynus paprastus avižinius dribsnius)
•    50g kokoso drožlių
•    50g migdolų
•    2 šaukštai aguonų
•    1 kiaušinio baltymo
•    2 nedidelių bananų
•    50g šaldytų šilauogių
•    3 a.š. cinamono
•    50g džiovintų spanguolių (galima naudoti ir razinas)
•    1/2 tarkuoto obuolio
•    1 a.š. kepimo miltelių
•    Šiek tiek burnočio sėklų (papuošimui)

Gaminimas: avižinius miltus, kokoso drožles, aguonas ir migdolus sudėti į trintuvą ir susmulkinti iki miltų konsistencijos. Į sausą masę įdėkite kepimo miltelius. Išplakite kiaušinio baltymą ir sudėkite į masę. Atskirai sutrinkite 2 bananus, sutarkuokite obuolį ir viską kartu sumaišykite. Įdėkite šaldytų šilauogių, džiovintų spanguolių. Viską sudėkite į paruoštas kepimo formeles ir kepkite 180 °C temperatūroje orkaitėje apie 30 minučių.

TAIP PAT SKAITYKITE: 175 cm ūgio Simona Burbaitė sveria 55 kg: pataria, kaip padailinti formas prieš vasarą

Tomo Kaunecko nuotr./Simona Burbaitė
Tomo Kaunecko nuotr./Simona Burbaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos