Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokytojams skirtame renginyje apdovanoti Vilniaus metų geriausi: šou surengė „Hiperbolė“ ir Jazzu

Jau aštuntą kartą sostinė taria AČIŪ mokytojams ir tradiciškai apdovanoja Vilniaus metų mokytojus. Už išskirtinį indėlį į švietimą pasiekimus, kūrybiškumą, meilę darbui vilniečiai šiemet pasiūlė nominuoti 71 pedagogą. Šventiniame koncerte šįvakar asmeniniais ekslibriais ir tūkstančio eurų vertės dovanomis apdovanota 10 mokytojų bei 2 ugdymo įstaigų vadovai. Taip pat šventėje apdovanoti aktyviausi projekto „Vilnius yra mokykla“ dalyviai.
Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai
Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Jūsų darbas – tai pamatas, ant kurio kuriama mūsų miesto ateitis. Šiemet ir mano dukra pirmąkart įžengė į ugdymo įstaigą ir aiškiai matau jos, keitimąsi, tobulėjimą. Visa tai – man priminimas, kokią didelę įtaką mūsų gyvenimuose turi mokytojai. Šiandien pagerbsime tuos, kurie ne tik moko, bet ir formuoja ateities švietimo kryptį. Švietimas tampa atviresnis, lankstesnis ir pritaikytas prie kiekvieno vaiko poreikių. Šiandien norisi padėkoti už jūsų darbą, atsidavimą, už tai, kad kasdien kuriate ateitį“, – mokytojus arenoje sveikino Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Vilniaus metų apdovanojimams vienos mokytojos kandidatūra pateikta net 9 kartus, viena mokytoja paminėta 4 kartus, dvi pedagogės – 3 kartus, 6 – 2 kartus. Trys apdovanojimams nominuoti sostinės mokytojai dirba ikimokyklinio ugdymo įstaigose, šeši – ir neformaliojo vaikų švietimo mokykloje ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo mokyklose ir 54 mokytojai – bendrojo ugdymo mokyklose. Iš 8 nominuotų vadovų 2 vadovai dirba ikimokyklinio ugdymo įstaigose, 6 bendrojo ugdymo mokyklose.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai

2024-ųjų Vilniaus metų mokytojai:

Kęstutis Bačkys – Vilniaus Trakų Vokės gimnazijos fizinio ugdymo mokytojas-metodininkas;

Benas Budvydis – Vilniaus licėjaus matematikos mokytojas-ekspertas;

Ligita Didžiulienė – viešosios įstaigos Sostinės vaikų ir jaunimo centro tautinių šokių ansamblio „Ugnelė“ vadovė;

Edita Gervetauskaitė – Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos istorijos mokytoja-metodininkė;

Renata Juzokienė – Vilniaus Vladislavo Sirokomlės gimnazijos muzikos mokytoja-ekspertė;

Deimantas Karvelis – Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos istorijos mokytojas-ekspertas;

Donatas Kriukas – Vilniaus „Vyčio“ gimnazijos technologijų mokytojas-ekspertas;

Sigita Norvilienė – Vilniaus lopšelio-darželio „Pilaitukas“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja-ekspertė;

Svajūnas Savickas – Vilniaus lopšelio-darželio „Atžalėlės“ fizinio lavinimo mokytojas;

Danutė Stankaitienė – Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos prancūzų kalbos mokytoja-metodininkė.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai

2024-ųjų Vilniaus mokyklų metų vadovai:

Laima Bartaškienė – Vilniaus lopšelio-darželio „Gintarėlis“ direktorė;

Rytis Komičius – Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorius.

Už jaunosios kartos motyvavimą domėtis fiziniu aktyvumu bei lėkščiasvydžio sporto puoselėjimą – Vilniaus miesto mokytoju tapo Kęstutis Bačkis, Vilniaus Trakų Vokės gimnazijos mokytojas.

Benui Budvyčiui, Vilniaus licėjaus mokytojas matematikos mokytojui ekspertui, įteiktas apdovanojimas už ugdymo proceso diferencijavimą, jo individualizavimą bei gabių mokinių paruošimą olimpiadoms ir konkursams. Siekdamas geriau užtikrinti ypač gabių mokinių poreikius, mokytojas atnaujino tikslinės grupės programą, pritaikė ją šiuolaikiniam ugdymo turiniui ir dirbo pagal ją su atrinktais stiprios motyvacijos mokiniais, norinčiais giliau studijuoti matematiką.

Ligitai Didžiulienei, VšĮ Sostinės vaikų ir jaunimo centro tautinių šokių ansamblio „Ugnelė“ vadovei, įteiktas apdovanojimas už Lietuvos tautinės kultūros garsinimą tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu. Ligita jau trejus metus skatina bendradarbiavimą tarp skirtingų meno formų, organizuoja tarpdisciplininius projektus, kur tautinis šokis buvo derinamas su muzikiniais elementais, kaip muzika ar vizualizacijos.

Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Edita Gervetauskaitė apdovanojimą gavo už inovatyvumą, kūrybiškumą bei atsidavimą darbui. Šios mokytojos pamokų metu mokiniai atlieka grupines užduotis, kuria istorines „Facebook“, „Instagram“ paskyras, dalyvauja protų kovose ar pamokose už mokyklos ribų, analizuoja garsus (pamokose leidžiama muzika, rodomi vaizdo įrašai).

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai

Už gerosios patirties sklaidą ugdymo įstaigose, mieste bei šalyje buvo apdovanota Vladislavo Sirokomlės gimnazijos muzikos mokytoja ekspertė Renata Juzokienė. Per pastaruosius 3 metus muzikos mokytoja ekpertė, Liaudies dainų ir šokių kolektyvo „Wilenka“ meno vadovė Renata Juzokienė parengė ir sėkmingai įgyvendino virš 20 projektų ir autorinių koncertų. Savo pedagogine ir kultūrinės veiklos patirtimi dalinasi TV ir radijo laidose.

Net 32 metus sukaupusiam patirtį Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos istorijos mokytojui ekspertui Deimantui Karveliui apdovanojimas įteiktas už aktyvią bei veiksmingą metodinę veiklą tiek gimnazijoje, tiek Lietuvoje. Tai – dviejų akademinių istorijos mokslo monografijų bendraautorius, 2022–2024 m. nuolatinis pilietiškumo renginių valstybės atmintinų dienų progomis bei istorinių edukacinių kelionių mokiniams gimnazijoje organizatorius.

Donatui Kriukui, Vilniaus „Vyčio“ gimnazijos technologijų mokytojui ekspertui, įteiktas apdovanojimas už aktyvią visuomeninę veiklą, bendruomeniškumą bei šiuolaikiškumą. Pedagogas sukūrė inovatyvią ir unikalią technologijų dalyko mokymo didaktiką ir metodiką, kuri pasireiškė mokinių kūrybiškumą ugdančiomis užduotimis, jų atlikimo eiga ir vertinimu.

Vilniaus lopšelio-darželio „Pilaitukas“ priešmokyklinio ugdymo mokytojai ekspertei Sigitai Norvilienei įteiktas apdovanojimas už novatoriškas idėjas. Mokytojos iniciatyva darželyje įkurta tyrinėjimų ir pažinimų interaktyvi laboratorija, kurioje vaikai gali susipažinti su gamtos, aplinkos reiškiniais STEAM veiklų pagalba. Penktus metus iš eilės jos iniciatyva įgyvendinami visuomenės aplinkosauginio švietimo projektai, kurių dėka darželio aplinka pasipildė naujomis edukacinėmis erdvėmis, priemonėmis.

Svajūnas Savickas, Vilniaus lopšelio-darželio „Atžalėlės“, ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo mokytojas fiziniam lavinimui, Vilniaus metų mokytojo apdovanojimą pelnė už kuriamą visiems prieinamą ir įtraukią kultūrą, formuojamą saugią mokymosi ir psichosocialinė aplinką, kurioje sudaromos vienodos galimybės ugdytis specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams.

Už aktyvų dalyvavimą visuomenėje, pilietinėse bei kultūrinėse veiklose bei organizavimą įvairių projektų, tokių kaip „Vasaros universitetas” buvo apdovanota Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Danutė Stankaitienė.

Apdovanoti ir Vilniaus mokyklų metų vadovai – Vilniaus lopšelio-darželio „Gintarėlis“ direktorė Laima Bartaškienė bei Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorius Rytis Komičius.

Laima Bartaškienė apdovanota už trejus metus vykdomą reikšmingą puoselėjimą stiprios dėl vieningos darželio bendruomenės kūrimo. Jos vadovavimo dėka darželio bendruomenė tapo ne tik vieta, kur ugdomi vaikai, bet ir erdve, kurioje tėvai, auklėtojai bei administracija glaudžiai bendradarbiauja siekdami bendrų tikslų.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai

Rytis Komičius apdovanotas už išskirtinę lyderystę bei entuziazmą. Rytis yra aktyvus Vilniaus miesto mokyklų vadovų asociacijos tarybos narys. Be to, jis organizuoja įspūdingus renginius ne tik gimnazijos bendruomenei, bet ir mokyklų vadovams, kurie įkvepia bendruomenę, stiprina kultūrą ir skatina pozityvius pokyčius. Ryčio lyderystė ir entuziazmas yra puikus pavyzdys kitiems, kaip švietime galima siekti aukštų standartų ir įkvėpti aplinkinius.

Taip pat apdovanoti aktyviausi projekto „Vilnius yra mokykla“ mokytojai

„Vilnius yra mokykla“ – atvirų pamokų platforma. Idėja pakviesti Vilniuje veikiančias įstaigas, įmones ir organizacijas atsiverti mokiniams ir paversti miestą atvira šiuolaikiška mokykla, į kurią kas rytą norėtų eiti kiekvienas mokinys, pasauliniame Bloomberg Philanthropies merų iššūkyje nurungė virš 600 pasaulio sostinių.

Trečiuosius metus skaičiuojantis projektas suteikė galimybę jau 11 000 sostinės mokinių apsilankyti atvirose partnerių pamokose. Projekto sėkmė būtų sunkiai įsivaizduojama be mokytojų entuziastingo įsitraukimo ir kūrybiškumo. Ypatinga padėka skirta keturioms aktyviausioms praėjusių mokslo metų projekto „Vilnius yra mokykla“ mokytojoms.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus metų geriausių mokytojų apdovanojimai

Danguolei Lapinskienei – pernai dirbusiai Vilniaus „Šviesos“ pradinėje mokykloje (šiuo metu – Erudito licėjus).

Laimai Loginovienei – Vilniaus Fabijoniškių gimnazija

Olgai Milošienei – Vilniaus Naujamiesčio mokykla

Irmai Ogylbienei – Vilniaus Verkių mokykla-daugiafunkcis centras

„Twinsbet“ arenoje vykusiame Vilniaus metų mokytojų apdovanojimuose muzikinius sveikinimus sostinės pedagogams skyrė Justė Arlauskaitė (Jazzu) bei legendinės grupė „Hiperbolė“ įkūrėjas Viktoras Prapro su grupe.

Visose sostinės ugdymo įstaigose dirba per 10 tūkst. pedagogų, miesto padėkos renginyje pakviesta dalyvauti 8,5 tūkst.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas