Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monako princą sužavėję kūriniai atkeliauja į Manto Petruškevičiaus dekorą

Floristas ir ženklo „Flower Couture by Mantas Petruškevičius“ įkūrėjas Mantas Petruškevičius savo dekoro kompozicijomis kaskart stebina renginių svečius ir užsakovus. Šiuo metu garsus floristas ruošiasi vestuvių parodai „Išteku.lt“, kuriam kuria išskirtinį dekorą.
M.Petruškevičius į kuriamą dekoro kompoziciją pakvietė skulptorių A.Ostašovą
M.Petruškevičius į kuriamą dekoro kompoziciją pakvietė skulptorių A.Ostašovą / Asmeninio albumo nuotr.

Vestuvių renginiui M.Petruškevičius kuria išskirtinį dekorą, kurį papildys ir garsaus menininko Andrejaus Ostašovo kūriniai, pastarieji į Lietuvą atkeliauja iš Italijos, Pjetrasantos miesto, garsėjančio bronzos liejyklomis ir šimtametėmis skulptūros tradicijomis.

A.Ostašovas – garsus baltarusių skulptorius, kurio kūriniai yra sulaukę tarptautinio pripažinimo bei pasklidę ne tik po privačių kolekcininkų namus, bet ir muziejus. Jo skulptūros nuolat pristatomos personalinėse parodose ir meno mugėse nuo Vienos iki Taipėjaus.

Nors šio menininko kūrinių iš vykusių parodų užsienyje jau yra įsigiję ir lietuviai, tačiau A.Ostašovo kūriniai Lietuvoje bus eksponuojami pirmą kartą. Prieš kelis mėnesius A.Ostašovo darbus pamatęs M.Petruškevičius buvo sužavėtas išskirtiniu menininko stiliumi ir atlikimo meistriškumu.

Asmeninio albumo nuotr. /Menininko A.Ostašovo parodą aplankė Monako princas Albertas II
Asmeninio albumo nuotr. /Menininko A.Ostašovo parodą aplankė Monako princas Albertas II

Garsus floristas savo kūryboje taip pat siekia preciziškumo ir puoselėja klasikinį stilių, tačiau M.Petruškevičiaus kuriamas dekoras nustebina savo rafinuotomis detalėmis. Todėl šį kartą jam kilo idėja pakviesti menininką A.Ostašovą pristatyti savo kūrinius jo kuriamo dekoro kontekste, bet kokia tai bus kompozicija, abu kūrėjai dar laiko paslaptyje.

Šiemet A.Ostašovas jau surengė septynias personalines parodas skirtinguose pasaulio miestuose. Menininkas kurdamas kiekvieną ekspoziciją žiūrovams siekia atskleisti naujas savo kūrinių spalvas. Prieš metus jis sukūrė išskirtinę ekspoziciją garsiojoje Monako prieplaukoje, greta įspūdingų superjachtų, o šiemet buvo pakviestas surengti parodą šio miesto širdyje.

Asmeninio albumo nuotr. /Andrejaus Ostašovo parodos fragmentas Monake
Asmeninio albumo nuotr. /Andrejaus Ostašovo parodos fragmentas Monake

Parodą „Les Personnages“ aplankė ne tik daugybė Prancūzijos Rivjeros gyventojų, bet ir Monako princas Albertas II, kuris buvo sužavėtas A.Ostašovo skulptūromis. Šis menininko prisistatymas buvo itin sėkmingas, po parodos dalis kūrinių iškeliavo į privačias kolekcijas, o menininkas sulaukė naujų pasiūlymų pristatyti savo kūrybą naujose erdvėse užsienyje.

Naujausią M.Petruškevičiaus sukurtą dekorą ir pirmą kartą Lietuvoje pristatomas A.Ostašovo skulptūras bus galima pamatyti „Išteku.lt“ parodos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant