Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Monika ir Andrius Šedžiai – oficialiai nebe sutuoktiniai: paaiškėjo, su kuo gyvens jųdviejų sūnus

Daugiau nei metus besitęsęs Andriaus (43) ir Monikos (27) Šedžių skyrybų procesas pirmadienio popietę pasiekė kulminaciją. Vilniaus miesto apylinkės teismas pirminiu (dar neįsiteisėjusiu) sprendimu porą išskyrė ir paskelbė, kad sūnus lieka gyventi su mama.
Monika ir Andrius Šedžiai
Monika ir Andrius Šedžiai / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Verslininko Andriaus Šedžiaus ir moksleivės Monikos Kvietkutės meilė užgimė 2010 metais.
  • 2011 m. vasarį Andrius pasipiršo Monikai.
  • Vestuvės buvo atidėtos, o 2012 m. sausį Andrius pasipiršo antrąkart.
  • Pora susituokė 2013-ųjų vasario 21-ąją, per A.Šedžiaus gimtadienį. Ceremonija vyko Šiaulių arenos VIP salėje, o puota surengta Šeduvos malūne.
  • 2015 m. Šedžių santuoką ištiko krizė. Sutuoktiniai kreipėsi į teismą su skyrybų prašymu, tačiau netrukus dokumentus atsiėmė.
  • 2016 m. kovą krizę įveikusiems Andriui ir Monikai gimė sūnus.
  • 2017 m. Šedžių santuoką vėl ištiko krizė, Monika išsikraustė iš Andriaus namų. Sutuoktiniai pažėrė kaltinimų vienas kitam.
  • 2018 m. vasarį M.Šedžiuvienė pateikė ieškinį dėl santuokos nutraukimo. Pora ėmė kovoti dėl sūnaus globos.

Daugiau nei metus trukęs Monikos ir Andriaus Šedžių skyrybų procesas pirmadienio pavakarę pasiekė pirmąją kulminaciją. 15min žiniomis, rugsėjo 23 dieną Monikos ir Andriaus Šedžių santuoka nutraukta.

Pirminiu sprendimu, vaiko išlaikymas priskirtas M.Šedžiuvienei. Tiesa, kol kas teismo nutartis dar neįsigaliojo, o A.Šedžius ruošiasi sprendimą skųsti.

„Apie sprendimą sužinojau visai neseniai. Nuotaikos labai geros. Tikėjausi tokios pabaigos, todėl labai džiaugiuosi. Pagaliau visi galės mane vadinti Kvietkute, džiugu, kad vaikas nebus traumuojamas. Tiek metų prabuvęs su mama, jo gyvenamoji vieta nepasikeis“, – 15min džiugesio neslėpė Monika.

Pagaliau visi galės mane vadinti Kvietkute

Skyrybų dramą išgyvenusi Monika Šedžiuvienė tikino, kad nors ir pasuko skirtingais keliais, su sūnumi Andrius galės matytis tiek, kiek norės.

„Kad negalėčiau savivaliauti, yra nustatyti rėmai, kada vaikas galės matytis su tėvu, tačiau gyventi noriu draugiškai, todėl kiek norės, tiek galės jį lankyti. Po šio sprendimo niekas nepasikeitė, o su pergalės pirma diena nesiruošiu nieko keisti, džiaugiuosi, kad nebereikės vaikščioti po teismus“, – sakė M.Šedžiuvienė.

Šiuo metu verslo reikalais Nyderlanduose esantis A.Šedžius, 15min kalbintas dar prieš oficialų teismo sprendimą, teigė, kad tai jųdviejų su Monika skyrybų istorijos neužvers. Pasak jo, nepalankų sprendimą skųs abi pusės.

„Pagrindinis nesutarimas – sūnaus gyvenamoji vieta. Su kuo jis gyvens – su manimi ar su Monika. Visas karas dėl to ir vyksta. Sutarti draugiškai nepavyksta, tai nuspręs teismas. Visgi konflikto teismas neišspręs, sprendimą viena ar kita pusė skųs“, – sakė Andrius.

Pirmadienio popietę jis sakė susipažinti su teismo sprendimu pernelyg neskubantis – jam jis turi 30 darbo dienų.

„Į Lietuvą grįšiu trečiadienį, tuomet nuvažiuosiu pas advokatę ir viską išsiaiškinsiu. Man niekas nedega, abu su Monika turėsime laiko į viską tinkamai įsigilinti. Į tokius dalykus aš esu įpratęs reaguoti ramiai“, – apie teismo sprendimą kalbėjo A.Šedžius.

Ir nors Andrius tokį teismo sprendimą žada skųsti, Monika tikisi, kad tolimesni teisiniai procesai taip pat greitai pasibaigs.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai

Prieš dešimtmetį prasidėjusi drama

Muilo operos aistras primenanti Andriaus ir Monikos Šedžių istorija prasidėjo dar 2010-aisiais, kai visa Lietuva sužinojo, kad verslininko ir politiko širdį užkariavo 16 metų jaunesnė moksleivė, tuomet 18-metė Monika Kvietkutė. Vyras merginai negailėjo prabangių pirkinių – dovanojo vis naujesnius automobilius. Tuomet pikti liežuviai ėmė plakti, kad šie santykiai ilgai netruks.

Vis dėlto jau 2011-ųjų vasarį, praėjus pusmečiui nuo draugystės pradžios, Andrius pasipiršo mylimajai. Verslininkas teigė neabejojantis dėl šio sprendimo.

„Tiesiog esu sužavėtas tos gražios, nuostabios merginos ir nutariau nebelaukti, kad kas nors man jos nepavogtų iš panosės“, – tada kalbėjo A.Šedžius.

Jau netrukus M.Kvietkutė persikėlė į A.Šedžiaus gimtuosius Šiaulius. Tiesa, tų pačių metų vasarą planuotos vestuvės neįvyko – jas teko atidėti. 2012-ųjų sausį Jungtiniuose Arabų Emyratuose Andrius pasipiršo Monikai antrąkart.

Vestuves pora galiausiai iškėlė 2013-ųjų vasario 21-ąją, per A.Šedžiaus gimtadienį. Ceremonija vyko Šiaulių arenos VIP salėje, o puota surengta Šeduvos malūne.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Andrius Šedžius ir Monika Kvietkutė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Andrius Šedžius ir Monika Kvietkutė

Tačiau po dvejų metų, 2015-aisiais, jųdviejų santykius aptemdė juodi debesys. Nors kalbos apie skyrybas sklido jau ne vieną mėnesį, kurį laiką jas neigę sutuoktiniai kreipėsi į teismą, kad šis oficialiai nutrauktų jų santuoką bendru sutarimu. Vis dėlto praėjus vos savaitei dokumentus iš teismo Šedžiai atsiėmė.

Netrukus paaiškėjo, kad santykių krizę įveikusi pora laukia pirmagimio. Tada Monika prisipažino, kad porai teko nemažai iškęsti, mat ankstesni bandymai susilaukti kūdikio baigėsi persileidimu. Galiausiai 2016-ųjų kovą sutuoktiniams gimė sūnus, kurį jie pavadino Gabrieliumi.

Tačiau jau po metų į Šedžių gyvenimą vėl pasibeldė santykių krizė. Šįkart jos suvaldyti jiems nepavyko.

Jau greitai tapo aišku, kad porai ramiai išsiskirti nepavyks – Monika apkaltino Andrių sukrovus jos daiktus ir pakeitus namų spynas. Šis jos kalbas pavadino melu, pareiškė, kad Monika nesirūpina vaiku ir turi kitą mylimąjį. Savo ruožtu Monika patikino, kad su vaiku būna kaip tik ilgiau ir kad pats Andrius jai buvo neištikimas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai

2018-ųjų vasarį Šedžių santykių drama pasiekė teismą – ieškinį dėl santuokos nutraukimo padavė M.Šedžiuvienė.

„Ji teigia, kad jai buvo mažai dėmesio. Nežinau, kokio dėmesio jai reikia, kokia čia mano kaltė. Monika kaltino mane, kad aš labai daug dirbu. Taip, pripažįstu, aš daug dirbu, tačiau reikėjo atsiskaityti su banku, reikėjo kuo greičiau atiduoti paskolą, todėl taip, dirbau daug. Bet nemanau, kad tai yra pagrindas skirtis ir kaltinti dėmesio stoka“, –15min tada sakė A.Šedžius.

Jis teigė padaręs klaidą, kai leido Monikai dalyvauti televizijos projektuose – esą po jų ji pasikeitė.

Pati M.Šedžiuvienė sutuoktinio kalbas išvadino nepagrįstomis ir 15min pasakojo, kad viskas prasidėjo dar balandžio pirmąją, kai melagių dienos proga ji ir atlikėjas Tadas Juodsnukis socialiniame tinkle paskelbė apie santykius. Praėjus valandai abu šią naujieną draugams ir gerbėjams paneigė, tačiau netrukus sureagavo ir A.Šedžius. Jis viešai tikino, kad žmonos santykiai su T.Juodsnukiu nėra tik pokštas, o faktai, kurie papildys jų skyrybų bylą.

Šedžių skyrybos teisme narpliotos daugiau nei metus. Sutuoktiniai aiškinosi tiek dėl turto, tiek dėl sūnaus globos. Tiesa, Monika teigė, kad jiedu galėjo išsiskirti jau seniai, tačiau Andrius vilkino procesą.

Kaltinimai vienas kitam liejosi ir toliau – Andrius pareiškė, kad Monika neleidžia jam matytis su vaiku, kad jis yra traumuojamas. Vyro reikalavimu vaikui buvo atlikta psichologinė ekspertizė.

Tačiau Monika teigė, kad tokie kaltinimai laužti iš piršto, nes pats Andrius vis užsiėmęs ir negali skirti pakankamai laiko sūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas