Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Marija – apie naują savo aistrą: ant scenos išvysime su jos kurtais drabužiais?

Monika Marija pirmą kartą atvirai prabilo apie naują aistrą, norą būti dizainere ir vieną dieną koncertuoti su savo kurtais sceniniais drabužiais. Mergina neslepia, kad mada ją seka nuo pat vaikystės, o įkvėpimo ji semiasi iš skoningai atrodančių asmenybių. Monika Marija taip pat pasidalijo ir patarimais, kaip kiekvienai iš mūsų atrodyti stulbinančiai kiekvieną dieną.
Monika Marija Paulauskaitė
Monika Marija Paulauskaitė / Asmeninio albumo ir E.Blaževič nuotr.

– „Instagram“ profilyje vis dažniau su savo gerbėjais daliniesi drabužių deriniais. Kas tave įkvepia?

– Stilingi žmonės! Kiekvieną dieną aplinkui matau labai daug skoningai ir įdomiai atrodančių asmenybių, kurios įkvepia išbandyti vis kažką naujo, atkreipti dėmesį į detales.

– Ar seki pasaulio mados naujienas?

– Galima sakyti, kad ir seku, ir ne. Specialiai nieko neieškau, mados „nestudijuoju“. Tačiau stebiu daug mados namų puslapių, atlikėjų, niekada nepraleidžiu pro akis su tuo susijusių straipsnių. Mada man kaip makiažai – neišsenkanti spalvų, tekstūrų, formų gausybė, kur niekada nepasieksi lubų, nes jų nėra.

Organizatorių nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Organizatorių nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

– Taip pat dalijiesi savo pačios kurtais drabužiais. Ar niekada negalvojai šio hobio paversti verslu?

– Mano močiutė visą gyvenimą dirbo siuvėja, o dabar ir tėtis mėgsta siūti, tvarkyti mums su mama drabužius. Todėl ne taip seniai ir pas mane namuose atsirado vintažinė siuvimo mašina, o kiek vėliau ir manekenas, ir kalnas skirtingų medžiagų. Nemąstau apie verslą, tačiau ne kartą pagalvojau, kad norėčiau mokytis siuvimo meno ir manau, kad anksčiau ar vėliau taip ir padarysiu.

– Kiekviena mergaitė kažkuriuo laikotarpiu svajoja tapti dizainere. Ar ir tu turėjai tokią svajonę?

– Taip, nemeluosiu, ji vis dar kartais šmėsteli mano galvoje! Bet gyvenimas tuo ir gražus – niekada nežinai, kur atsidursi.

– Ar sceninį įvaizdį kuri pati? Ar vis dėlto turi stilistus?

– Dažniausiai dirbame su mano gera drauge, stiliste Milda Metlovaite. Turime su ja ypatingą ryšį, ne kartą siuntėme viena kitai įvaizdžius, kuriuos abi dar to nežinodamos buvome išsisaugojusios savo galerijose! Tačiau turiu svajonę pati pradėti koncertuoti su savo pasiūtais rūbais. Mokausi, bandau, žiūrėsim, kas iš to gausis.

– Koks stilius tau pačiai patinka labiausiai ir su kokiais drabužiais jautiesi patogiausiai?

– Man gražu vintažas, tačiau sunku atsisakyti ir patogumo. Dievinu skrupulingas detales, ryškias spalvas ir viską, kas blizga kelių kilometrų spinduliu.

– Ar visada domėjaisi mada? O galbūt anksčiau tau nerūpėjo, kas yra tavo spintoje?

– Mada niekada nebuvo didžiausias mano prioritetas ir vienintelė dominanti sritis, tačiau nuo mažens knygų lentynoje rikiavosi „Dior“, „Yves Saint Laurent“, biografijos, taip pat buvau apsėsta Chanel gyvenimo, turėjau susirinkusi visas jos į lietuvių kalbą išverstas biografijas.

Elitaz nuotr./Monika Marija
Elitaz nuotr./Monika Marija

– Kur patartum ieškoti įkvėpimo merginoms, kurios galbūt neturi įgūdžių derinti spalvų ar audinių, bet nori atrodyti taip stulbinančiai kaip tu?

– Siūlyčiau įkvėpimo ieškoti kasdienybėje! Labiausiai mums prieinami dalykai yra kasdieniški, kurie ir daro didžiausią įtaką. Socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Instagram“, „Pinterest“ yra daug talentingų žmonių ir įdomių idėjų. Parkai, gatvės – juose pilna gražių ir ryškių žmonių. Knygos, žurnalai – labiausiai prieinama, neįpareigojanti mokykla! O kartais gražiausiai derinasi tai, kas visiškai nesuderinama!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas