Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Šedžiuvienė: „Andrius turi merginą ir vilkina skyrybų procesą“

Dainininkė Monika Šedžiuvienė ir verslininkas bei politikas Andrius Šedžius išgyvena ne patį lengviausią etapą. Po penkerių metų santuokos pora suka skirtingais keliais, o viešumoje vis nuskamba atviros, bet ne visada malonios skyrybų detalės. O šį kartą prabilti nusprendė M.Šedžiuvienė, kuri teigia, kad pastarieji A.Šedžiaus poelgiai paskatino paviešinti kitą medalio pusę.
Monika Šedžiuvienė
Monika Šedžiuvienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Monika Šedžiuvienė 15min pasakojo, kad viskas prasidėjo dar balandžio pirmąją, kai melagių dienos proga ji ir atlikėjas Tadas Juodsnukis socialiniame tinkle paskelbė apie santykius. Praėjus valandai abu šią naujieną draugams ir gerbėjams paneigė, tačiau netrukus sureagavo ir Andrius Šedžius. Jis viešai tikino, kad žmonos santykiai su T.Juodsnukiu nėra tik pokštas, o faktai, kurie papildys jų skyrybų bylą. Tiesa, tai nėra pirmas kartas, kai A.Šedžius teigia, jog žmona santuokos metu turėjo kitą. Apie tai 15min politikas pasakojo dar praėjusių metų spalį.

Po kilusio šurmulio M.Šedžiuvienė nusprendė nebetylėti ir, kaip pati sako, jei tik reikės, žada papasakoti ne tik apie patiriamą psichologinį smurtą, baimę, jog sutuoktinis atims sūnų, bet ir daugiau asmeninių detalių.

Ar bent nujautėte, kad toks pokštas tiek dalykų prišauks?

– Taip, mes galvojome, kad žiniasklaida rašys, bet lygiai taip pat manėme, kad visi supras, jog tai tik balandžio pirmosios pokštas. Kad ponas Andrius pradės visur tai kišti ir gadins kitų žmonių gyvenimus – tikrai nenumaniau. Jau pradeda erzinti toks jo neatsakingumas ir aiškinimasis santykių per viešą erdvę.

Svarbiausia, iš šito žmogaus nieko nereikalauju ir stengiuosi elgtis protingai. Esu moteris, tad kartais norisi lygiai taip pat pulti ir pasakoti kiekvieną detalę, bet praeina laikas, nusiramini ir supranti, kad yra gėda viešai skelbti visokias detales. Tikrai nėra malonu viešai pasakoti, kad, va, vyresnis vyras išduoda tokią jauną. Bet ne veltui tokia jo praeitis. Gimus jo pirmagimiui po devynių mėnesių gimė nesantuokinis sūnus. Dabar suprantu, kad reikia nepamiršti žmogaus praeities.

Andrius anksčiau minėjo, kad jei ne šis balandžio pirmosios pokštas, jūs būtumėte susitaikę?

– Manau, kad tai tėra jo žaidimai. Aš jau daug kartų jam atleidau ir taikiausi, bet dabar dedu tašką. Per tiek metų tikrai buvo įvairių įvykių, kai reikėdavo jam atleisti. Ir ne kartą. Kartu išbuvome aštuonerius metus, penkerius praleidome santuokoje – nebūčiau taikiusis, jei man nebūtų rūpėjęs. Ypač, kad turime vaiką.

Jei jis būtų pasistengęs, gal būtų kitaip, tačiau pats Andrius nenorėjo, nes turi merginą. Ir ne vieną. Kiti žmonės žino. Žinau ir aš. Pati bandžiau jai parašyti, bet ji, matyt, kalbasi su juo ir kuria naujas istorijas.

Ar jūs jas pažįstate? Ar jos yra iš pramogų pasaulio?

– Ne, tik žinau, kad jos vardas Bela ir ji labai nori būti žvaigžde. Ji tikisi, kad ji bus labai žymi, pateks į spaudą. Jie jau kartu rodėsi Lietuvos socialdemokratų darbo partijos suvažiavime.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai

Ar tai reiškia, kad šiuose santykiuose dedate galutinį tašką?

– Tikrai taip. Aš nesu daiktas, kurį gali parsinešti, kada tik nori. Aš duodu žmogui laisvę. Jei jis negali gyventi šeimoje ir jam vis reikia kažkokių nuotykių, tai tegul. Tad apie susitaikymą jokios kalbos net negali būti. Šaipytis viešai negalima.

Ar pats Andrius po minėtos situacijos bandė su jumis kalbėtis?

– Pirmiausia jis puola į žiniasklaidą, bet įspėja: lauk rytojaus, pamatysi... Tad belieka laukti ir žiūrėti, ką šį kartą sugalvos. Tiesiog toks neprognozuojamas žmogus. Kas kaltas, tas dažniausiai ir puola.

O faktų apie jį jau tikrai turiu, tad tikriausiai todėl ir pergyvena. Jis naudoja psichologinį smurtą, tad jeigu reikės, apie tai prabilsiu. Taip pat atakuoja, grasina, kad nori atimti vaiką be priežasties. Jis žino, kad tai yra mano jautriausios vietos, kad vaikas man yra pats brangiausias žmogus, todėl nori taip pasielgti.

Ne paslaptis, kad ir policija yra dalyvavusi mūsų gyvenime. Tik tiek, kad aš atsisakiau rašyti pareiškimą, nes anksčiau man buvo jo gaila. Dabar galvoju, kad pasielgiau kvailai. Tiesiog tą akimirką pagailėjau, bet jeigu jis toliau taip elgsis...

Tad ar dėl jūsų pokšto pasikeitė bylos aplinkybės?

– Ne, bet, kaip supratau, jis pasisamdė naują advokatę. Mane labai atkalbinėjo nuo advokato, norėjome, kad mes viską gražiuoju susitartume. Bet, ačiū Dievui, kad to nepadariau, nes jis irgi pasisamdė, nors sakė, kad to nedarys. Aš keliu ieškinį dėl vyro kaltės, bet, kaip suprantu, jis bandys keisti aplinkybes, kad aš esu kalta dėl skyrybų. Bet kol kas dar daug ko negaliu sakyti, kol teismas neprasidėjo, nenoriu, kad man tai pakenktų.

O šiaip tai jis bando gelbėtis iš situacijos, bet nesuprantu kodėl. Aš su advokatu pakalbėjau ir jis sakė, kad mes tikrai galėtume prisiteisti ir kovoti dėl gyvenamosios vietos, bet aš tiesiog noriu ramiai pagaliau išsiskirti, nes pavargau verkti, depresuoti, gerti vaistus. Noriu ramiai gyventi ir sakyčiau kurti naujus santykius, bet po tokių santykių nieko nebesinori. Tikrai neperdedu, bet patyriau tokią traumą... Ta moteris, kuri to nepatyrė, nesupras.

Savo feisbuke taip pat rašėte, kad Andrius Šedžius nemoka alimentų...

– Taip, iš pradžių jis nė cento nedavė. Vėliau susiradau advokatą, kurio pagalba bandėme gražiai susitarti, bet jis pasakė, kad jam nepatinka, kai jį verčia mokėti. Neva jis mokės tiek, kiek norės, o galbūt vėliau dar duos. Kelis kartus yra davęs pinigų vaikui, bet tai nėra pastovu. Dabar jam priteisė laikinąsias apsaugas, tai dabar jau turės mokėti nori nenori.

Bet nieko, aš turiu labai gerus tėvus, jie man padėjo. Aišku, pirmas mėnuo buvo tragiškas, jausdavausi kaip grįžusi į mokyklos laikus, kai mama namie gamino man valgyti.

O kada nusimato oficiali santykių pabaiga?

– Kadangi jis vis nesutinka su skyrybų procesu, jam kenkia, tad ir užsitęsė. Kada baigsis, priklausys nuo Andriaus nuotaikų ir jo naujosios draugės. Priklausys, kiek jinai jį spaus. Bet aš laiko turiu, niekur neskubu.

Tomas Foto nuotr./Monika Šedžiuvienė su sūnumi
Tomas Foto nuotr./Monika Šedžiuvienė su sūnumi

Ką ateityje darysite dėl vaiko globos?

– Aš visada bandžiau gražiai bendrauti ir informuodavau apie vaiko sveikatą, atsiųsdavau nuotraukas, kai jis būdavo išvykęs. Stengiausi, kad vaikui netrūktų ryšio. Žinoma, vaikas jau yra įpratęs, kad tėtį mato retai. Ar mes čia Vilniuje, ar namuose būtume – mato beveik tiek pat.

Mano atsakymas gali atrodyti dviprasmiškas, nes ir nuomonė keičiasi. Mes turime savo rutiną, kada valgome, keliamės, einame į lauką, o kai matau, jog vaikas iš tėčio grįžta irzlus...

Ką turite omenyje?

– Žmogus keičia nuomonę kas sekundę, tad nerimauju, ar tai nepakenks mano vaikui. Tikiuosi, kad ne, nes tikiu, kad jis myli vaiką. Bet maža ką – kai taip psichuoja.

Ypač kai buvo visokių įvykių: vaikas buvo nukritęs nuo jo kojų ir teko vežti į ligoninę. Žinoma, taip visiems gali nutikti, bet kai žmogus pasisodina vaiką, kuomet jis dar net nelaiko pusiausvyros, o pats įlindęs į telefoną ir neprilaiko vaiko... Daug buvo tokių įvykių, kurie man kėlė jaudulio.

Ar turite minčių teistis dėl globos?

– Vaiko gyvenamoji vieta neabejotinai turi būti su mama, bet jam niekas nedraus matytis. Bet Andrius turi suprasti, kad jei vaikas serga ir aš neleidžiu jo vežtis į gimtadienį dėl nuotraukų, pykti negalima, nes taip yra buvę. Jei susikalbėsime gražiai, tada ir vaiko globa dalysimės taikiai.

Visai neseniai kartu šventėte sūnaus gimtadienį, tad kokie dabar jūsų santykiai?

– Mes visada palaikėme kontaktą ir dėl vaiko kasdien susirašome, siunčiame vienas kitam nuotraukas. Bet jis žiniasklaidoje iškelia 150 skirtingų versijų ir meluoja, kad man rūpi vien tik pinigai. Aš Andriui sakiau, kad nieko nereikia, tik noriu kuo greičiau su juo išsiskirti, kad man nebūtų gėdos, kai siunčia nuotraukas, kaip jis Kaune su kitomis merginomis ir mano vaiku žaidimų kambaryje būna. Ir skaudu, ir gėda, ir nėra gerai, kad vaikas tai mato.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius

15min susisiekus su Andriumi Šedžiumi, jis teigė, kad Monika Šedžiuvienė „tiesiog fantazuoja“.

„Tegu nenusišneka. Tai yra bandymas visaip išsisukti, nes teismas balandžio tryliktąją nurodė, kad jos ieškinys buvo visiškai nepagrįstas. Jame Monika nurodė, kad aš jai nerodžiau pakankamo dėmesio, būdavau dažnai išvykęs, būtent todėl įvyko skyrybos. Bet kadangi šie teiginiai yra visiškai nepagrįsti, ji melavo, mano advokatai už melavimą netgi paprašė jai skirti baudą. O mano visi teiginiai, kur įrodoma jos kaltė, yra teisingi“, – 15min sakė A.Šedžius.

Kaip pats sako, yra užtikrintas, jog žmona santuokos metu buvo neištikima. Tuo tarpu pats griežtai patikino, kad neturi jokios antros pusės, todėl šie kaltinimai nėra teisingi. Anot jo, tokiais veiksmais M.Šedžiuvienė bando „sukti uodegą“.

„Ji pati norėjo tokių skyrybų, tad dabar tegul galvoja, kaip bus. Aš esu visiškai ramus dėl savęs, savo gyvenimo ir savo tariamos kaltės. Žinoma, ji dabar naudojasi savo žinomumu ir bando mane sujuodinti prieš visuomenę“, – teigė politikas.

Jis pabrėžia, kad anksčiau išsakyti žmonos teiginiai, neva jis atėmė automobilį ir namą, taip pat neteisingi, nes jai šis turtas niekada nepriklausė.

„Kitas dalykas – ji pati namus paliko, nors iki šiol turi raktus tiek nuo namų Vilniuje, tiek Šiauliuose. Ir dar grįžta, kai užsimano, pasiimti daiktų. Tad ką čia reiškia, jog ji išvaryta. Pati susirinko daiktus, pati išsinešė, o raktų negrąžino. Kažkokios nesąmonės“, – tikina A.Šedžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito