Be to, jei vitamino E dešimt metų suvartojama daugiau kaip 215 miligramų per dieną, tai siejama su 28 procentais mažesne rizika mirti nuo širdies ligų, teigiama tyrimo ataskaitoje, kurią paskelbė žurnalas „American Journal of Epidemiology“.
Kai dėl kitų mirties priežasčių, nenustatyta, kad multivitaminai sumažintų mirštamumą apskritai ar mirštamumą dėl vėžio. Kita vertus, vitaminų C ir E vartojimas siejamas su apskritai mažesniu mirštamumu.
Tyrimas Vašingtono valstijoje apėmė 77719 žmonių, kurių amžius buvo nuo 50 iki 76 metų. Mokslininkai siekė nustatyti, kokią įtaką 10 metų trukęs multivitaminų, vitamino C arba E vartojimas turėjo mirštamumui penkerių metų laikotarpiu ir konkrečiai mirštamumui dėl vėžio arba širdies ir kraujagyslių ligų. Gauti duomenys mokslininkams leido padaryti išvadą, kad multivitaminų ir vitamino E vartojimas siejamas su atitinkamai 16 ir 28 procentais mažesne rizika mirti nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Multivitaminų ir vitamino E vartojimas nesiejamas su mirštamumu nuo vėžio, teigia mokslininkai.
Įvairių JAV agentūrų duomenimis, nuo trečdalio iki pusės tos valstybės gyventojų vartoja maisto papildus, praneša nutraingredients.com.