Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikantas kaltinamas kontrabanda ir disponavimu narkotinėmis medžiagomis

Trečiadienio rytą Vilniaus apygardos teisme buvo atversta baudžiamoji byla, kurioje muzikantas kaltinamas kontrabanda ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.
Pianistas (asociatyvi nuotr.)
Pianistas (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Žinomas pianistas, kompozitorius ir dainų kūrėjas teisme atsidūrė dėl baudžiamosios bylos. Jam pareikšti kaltinimai dėl kelių BK straipsnių, susijusių su narkotinių medžiagų laikymu ir jų disponavimu.

Anksčiau reikalų su teisėsauga neturėjęs muzikantas trečiadienį apsilankė Vilniaus apygardos teisme, tačiau komentuoti situacijos nepanoro. Kalbėdamas su 15min jis tik pridūrė besitikintis, kad šis esą nesusipratimas greitai baigsis.

„Aš atsisakau duoti bet kokį komentarą. Tiesiog čia kažkoks nesusipratimas ir tiek. Tad nenoriu daugiau kalbėti, kažką sakyti, kad niekas nieko nepagalvotų“, – 15min sakė G.N.

Muzikanto teigimu, ši situacija jam yra išties labai sunki ir nemaloni, apsunkinsianti jo tolimesnį karjeros kelią, todėl jis labai tikėjosi, kad istorija nepasieks viešumos.

„Tikrai ne pati geriausia diena. Manau, kad tiesa bus mano pusėje“, – pridūrė G.N.

Šiandien pirmasis posėdis buvo nukeltas, nes į jį neatvyko kaltinamąjį ginti turėjęs advokatas. Vis dėlto pats G.N. išreiškė norą, kad jam būtų paskirtas advokatas, kurį išsirinktų pats.

Atlikėjas kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti yra baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Taip pat teisme pateikti kaltinimai dėl kontrabandos. Tas, kas per Lietuvos Respublikos valstybės sieną gabendamas privalomus pateikti muitinei daiktus, kurių vertė viršija 150 MGL, bet neviršija 250 MGL dydžio sumos, nepateikė jų muitinės kontrolei ar kitaip šios kontrolės išvengė, už tai baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant