Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mylimą vyrą Simą išleidusi į Ispaniją Oksana Pikul neliūdi: „Jau nesu tas žmogus, kuris patirtų šoką“

Pastaruosius metus Oksanos (35) ir Simo (37) Jasaičių santykiai priminė tikrus amerikietiškus kalnelius, buvo pilni įvairiausių nesutarimų ir netgi neapsiėjo be advokatų įsikišimo. Tačiau sutuoktiniai sėkmingai įveikė visus išbandymus ir šiuo metu toliau puoselėja meilę vienas kitam, kuria dalijasi ir su sūnumi Dominyku. Ir nors Simas pastaruoju metu žaidžia krepšinį Ispanijos Palensijos mieste, tačiau net ir kelių tūkstančių kilometrų atstumas Oksanos negąsdina.
Oksana Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis
Oksana Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis / 15min ir Aleksejevič Adam nuotr.

Oksana 15min pasakojo, kad šiuo metu intensyviai užsiima savo verslo kūrimu, todėl visai neturi laiko liūdėti dėl vyro išvykimo į Ispaniją. Moteris teigia, kad taip gyvena jau dešimtmetį, tad jau spėjo prisitaikyti.

„Jau nesu tas žmogus, kuris patirtų šoką. Mes prie to pripratę, tai yra jo darbas, pomėgis, veikla ir aš tikrai negaliu to uždrausti ar pasakyti, kad nedarytum to, kas tau širdžiai miela. Jis gavo darbo pasiūlymą, kuris jam tiko ir patiko, turi didelę aistrą žaisti krepšinį. Lygiai tokią pačią aistrą aš turiu dirbant savo darbą“, – atvirauja su sūnumi Dominyku Lietuvoje likusi Oksana Pikul-Jasaitienė.

Adam Aleksejėvič nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė su sūnumi Dominyku
Adam Aleksejėvič nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė su sūnumi Dominyku

Moteris prisipažįsta, kad sunkų gyvenimo laikotarpį praėjusi pora dabar stengiasi geriau vienas kitą suprasti, palaikyti ir bet kokiu atveju padėti. Jokiu būdu jie nesiekia vienas prie kito prisirišti ir kartu sėdėti namie. Oksana sako, kad nėra taip, jog jie vienas kitam kažką nurodinėtų ir paskui tų nurodymų klausytų, o kaip tik atvirkščiai – skatina mėgautis gyvenimu, darbais.

„Simas suvokia, kad kurį laiką man teks pabūti Lietuvoje, nes mano grožio namai šiuo metu yra tame etape, kai reikia ten dažnai lankytis. Turiu susitvarkyti su meistrais, įdarbinimu, įmonės kūrimu. Jis mane palaiko ir puikiai supranta, kad kol aš savo verslo neatsidarysiu, visko nepastatysiu ant kojų, tol turėsiu būti Lietuvoje“, – sako moteris.

Aplankyti vyro Oksana artimiausiu metu neketina dėl nuolatos atsirandančių darbų. Tačiau ji neatmeta galimybės su sūnumi pas Simą nuskristi per gražiausią metų šventę – Kalėdas. Garsi moteris įsitikinusi, kad vien tik vaizdo skambučiais bendrauti neužtenka, berniukas tėtį turi pamatyti ir realiai.

Aleksejevič Adam nuotr./Simas Jasaitis, Oksana Pikul-Jasaitienė, Laima Pikul ir Dominykas Jasaitis
Aleksejevič Adam nuotr./Simas Jasaitis, Oksana Pikul-Jasaitienė, Laima Pikul ir Dominykas Jasaitis

Visgi ji prisimena, kad ne visada taip buvo. Prieš daugelį metų Oksana nuolat keliaudavo su vyru į kitas šalis, o viename krašte buvo ir apsistojusi ilgesniam laikui.

„Su vyru aplankiau daug šalių. Turėjau tikrai daug galimybių pažinti įvairiausias valstybes ir jų kultūras. Kai tik gimė Dominykas ir išėjau motinystės atostogų, apsigyvenau Sicilijos saloje. Bet būti namuose su kūdikiu aš nemačiau jokios prasmės.

Visgi kitais atvejais nuolat skraidydavau, tai jei būdavo koks egzaminas, po jo iškart skrisdavau pas vyrą. Tiesą sakant, tuo metu „buvau tarsi ant lagamino“. Tačiau šį kartą „būti ant lagamino“ ir mesti visą savo verslo kūrimą, Dominyko darželius ir pamokėles tiesiog negaliu“, – tvirtai apsisprendė garsi moteris.

Prieš metus santykių dramą išgyvenusi pora šiuo metu neleidžia tamsiems debesims temdyti jų gyvenimo. Oksana sunkų laikotarpį prisimena kaip skaudulių ir aiškinimosi etapą. Po visų nesutarimų ji suprato, kad gyventi reikia kitaip – viską apsvarstant.

Asmeninio albumo nuotr./Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė
Asmeninio albumo nuotr./Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė

„Manau, kad vienintelis patarimas yra neskubėti. Po viso to laiko, kai praeina savaitės ar net mėnesiai, viskas atrodo žymiai kitaip. Nereikia skubėti, lėkti ant karštųjų, negalima daryti jokių skubotų išvadų. Tiesiog kartais reikia imti ir susilaikyti nuo vienokio ar kitokio komentaro, ar netgi veiksmo“, – santykių krizę prisimena O.Pikul-Jasaitienė.

Ji priduria, kad svarbu tokiu atveju atsižvelgti ir į atžalų interesus.

„Jeigu žmonės vis dar vienas kitam kažką jaučia, tai gali pasistengti ir dėl bendro kūrinio – vaiko ar vaikų. Vien dėl jų savijautos ir ateities verta pagalvoti apie pasakytus žodžius ar veiksmus. Tai jeigu vis dar yra jausmai, viskas gali pasitaisyti ar net pagerėti, – patarimais dalijasi Oksana. – Žmonėms kartais reikia pereiti per vienokius ar kitokius skaudulius, patirti nuopolį ar pyktį tarpusavyje, kad galėtų susidėlioti visus taškus ant „i“.

Asmeninio albumo nuotr. /Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė su sūnumi Dominyku
Asmeninio albumo nuotr. /Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė su sūnumi Dominyku

Garsios moters paklausus, ar ji tiki, kad viskas būtų kitaip, jei ji nebūtų žinomas žmogus, Oksana nedelsdama atšauna, kad ne. Ji mano, kad paprasti žmonės turi žymiai daugiau problemų nei ji pati. Tuo įsitikino, kai ne viena klientė atėjo ir drąsiai jai papasakojo visus savo gyvenimo skaudulius. Ir nors moteris dažnai prisiima klausytojos vaidmenį, tačiau ir pati sulaukia didelio palaikymo.

„Žmogui reikia išsipasakoti, negalima visko laikyti savyje, nes tai nėra gerai. Galų gale galima pasidalinti mintimis ir pasiklausyti patarimo kito žmogaus, kuris mato viską kitomis akimis. Žinoma, aš pati turiu savo gerų draugų, kurie visuomet buvo šalia ir palaikė, – apie santykius su draugais kalba Oksana. – Tie, kurie nenorėjo bendrauti ar jiems nebuvo patogu, tiesiog po kurio laiko patys pasitraukė iš mano gyvenimo. Bet tas senasis ratas visuomet lieka šalia, tampa atrama ir tikra pagalba.“

Pasirodo, tokį stiprų ryšį moteris jaučia ne tik draugams, bet ir Simui. Ji santykius su vyru vadina absoliučia draugyste, meile ir vienas kito palaikymu. Oksana dabar pripažįsta, kad viso to nebūtų, jei jie nebūtų perėję pačių skaudžiausių dalykų. Moteris net drąsiai padėkoja visiems kritikams, kurie be gailesčio porą trypė ir vėliau stebėjo, kaip jie iš naujo atsistoja ant kojų.

„Blogai tai, kad tie, kurie linkėjo blogo, nepaskaičiavo vieno dalyko. Tokiose situacijose ne visada piktu žodžiu ar palinkėjimu galima išspręsti problemą. Kartais vaikas ir jo akys yra galingesnis dalykas nei jūsų norai. Mūsų atveju Dominykas yra absoliutus lyderis bei laimėtojas, nes nutiko taip, kaip jis pats norėjo“, – įsitikinusi Oksana.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus