Nijolė Pareigytė prisiminė laikus, kai dirbo padavėja: „Mama nesuprasdavo, iš kur tiek pinigų turiu“

Atlikėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė skaičiuoja jau ne vienerius metus scenoje, tačiau žinomai moteriai teko išbandyti ir įvairesnių veiklų. Ji prisiminė laikus, kai dirbo padavėja. „Uždirbdavau tiek, kad mano mamai kildavo klausimų, ką aš ten (bare – aut. past.) veikiu“, – 15min atviravo Nijolė.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaune vykusioje išskirtinėje vakarienėje „Shitty dinner“ sudalyvavusi Nijolė Pareigytė juokėsi, kad dar niekada nėra išbandžiusi kažko panašaus. „Shitty Dinner“ – tai interaktyvus spektaklis, kuriame pilna nesusipratimų ir juokingų situacijų, provokuojančių momentų.

Pasibaigus netvarka alsuojančiam pasisėdėjimui restorane, Nijolė Pareigytė pasidalijo savo įspūdžiais.

„Mano vyras yra tikras kaunietis. Jis nesuprastų tokios pramogos. Pasiųstų į visas keturias puses. Joje dalyvauti turėtų žmogus, kuris turi gerą humoro jausmą“, – teigė Nijolė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė ir Goda Alijeva
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė ir Goda Alijeva

„Baliaus“ dainos atgamino prisiminimus

N.Pareigytei-Rukaitienei įstrigo muzika, kuri skambėjo „Shitty dinner“ metu. Atlikėja prisiminė, kad jos tėvelis turėjo magnetofoną, kuriuo klausydavosi grupės „Balius“ dainų.

„Sukdavosi tos kasetės viena po kitos. Žinau kiekvieną dainą atmintinai. Kiekvieną žodį. Muzika, kvapas atkuria man daug prisiminimų. Taip ir šis šou atkūrė prisiminimus, kai miške grybaudavome su tėčiu. Kai jis paliko mane mašinoje ir pasiūlė pasiklausyti muzikos, o pats išėjo toliau grybauti. Sėdėjau toje mašinoje kartu su „Baliumi“, – besišypsodama prisiminimais dalijosi Nijolė.

Grįždavau iš darbo ir išsikraudavau visą pintinę arbatpinigių. Į tą mano „kabaką“ ateidavo jūreiviai. 100 dolerių palikdavo.

Ji prisiminė laikus, kai būdama vienuoliktokė bei dvyliktokė dirbo kurį laiką padavėja. Kaip pati pasakojo, sekėsi išties puikiai – pavyko susitaupyti studijoms.

„Turėjome griežtą savininkę, kuri prižiūrėdavo, kad būtume mandagūs, apdalintume dėmesiu kiekvieną klientą. Dirbdavau padavėja vasarą. Uždirbdavau tiek, kad mano mamai kildavo klausimų, ką aš ten veikiu. Grįždavau iš darbo ir išsikraudavau visą pintinę arbatpinigių.

Į tą mano „kabaką“ ateidavo jūreiviai. 100 dolerių palikdavo. Per vakarą uždirbdavau 200 litų. Kosmosas vienuoliktokei tokios sumos būdavo. Prisirinkdavau. O dar algą gaudavau. Užteko visiems mokslams bakalauro – tiek prisikaupiau“, – nusijuokė N.Pareigytė-Rukaitienė.

Atsikirto nemandagiai padavėjai

Paklausta, ar yra buvusi tokioje maitinimo įstaigoje, kurioje padavėjas ar barmenas aptarnautų itin neprofesionaliai ar nemaloniai, Nijolė patikino, kad visur yra sutinkama kaip gera pažįstama.

„Nėra taip, kad kažkas priešiškai nusiteikęs, kažkam ne nuotaika. Mus kai pamato, nuotaika pakyla“, – paaiškino Nijolė.

Jai pritarė vakarienėje taip pat dalyvavusi Goda Alijeva: svarbu koks pats ateini į restoraną ir kokią energiją spinduliuoji.

„Šios vakarienės-spektaklio metu viena padavėja transliavo negatyvą. Keista buvo. Iš pradžių bandai gražiai su ja. Po to negražiai. Bandai prisitaikyti prie jos vaidmens“, – įspūdžiais dalijosi Goda.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Goda Alijeva
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Goda Alijeva

„Ji man dažnai kartojo: „Vaidini, kad moki dainuoti, ar ne?“. Iš pradžių atsakinėjau, kad „vaidinu, aha“. Ji vėl pakartojo tą patį. Tuomet jau aš: „Aha, vaidinu, kad moku dainuoti, taip, kaip tu vaidini, kad moki vaidinti“. Viskas tuo pasibaigė. Ir pačiai nejauku, bet reikia atsikirsti“, – nusijuokė Nijolė, iš patirties patikinusi, kad ne visuomet padavėjas yra kaltas, jei, pavyzdžiui, salotos yra neskanios.

Pasakiusi tai, atlikėja prisiminė įtemptą situaciją restorane, kurią sukėlė G.Alijeva.

„Aš nėščia buvau. Nesiskaito“, – pasislėpusi po akiniais nuo saulės, teisinosi Goda.

Tačiau Nijolė šį incidentą atsimena iki šiol: „Mums buvo taip gėda sėdėti prie vieno stalo. Ji reikalavo alyvuogių“.

„Norėjau graikiškų salotų su alyvuogėmis. Atnešė be jų. Kaip čia graikiškos salotos be alyvuogių? Ar suprantate, ką atnešėte man? Atneškit man alyvuogių!“, – istoriją nupasakojo pati Goda.

„„Goda, viskas gerai“, – raminame. O ji: „Atneškit man alyvuogių“. Taip buvo“, – klegėjo Nijolė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Pasak Godos, Nijolė, kadangi dirbusi padavėjos darbą, visuomet skatina draugus palikti arbatpinigių: „„Negalima tiek palikti mažai. Reikia daugiau“, – moko vis mus, kai kartu kur pietaujame“.

Godai „Shitty dinner“ metu įsiminė prieš vakarienę kaip užkandis pateiktos saulėgrąžos.

„Kai prasidėjo rusiškos dainos, tai ir tos saulėgrąžos buvo „į temą““, – nusijuokė Goda.

Idėja atkeliavo iš JAV

Pirmą kartą panašios vakarienės klientams buvo pasiūlytos JAV veikiančiame restorane „Dick's Last Resort“. Taip priimti bei aptarnauti klientus šio restorano vadovus paskatino finansinė nesėkmė. Ties bankroto riba atsidūrusio restorano savininkai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – vilioti klientus ne puikiu aptarnavimu ar jaukia aplinka, bet visiškai nepaklusniais, aštrialiežuviais bei gero humoro nestokojančiais padavėjais, gyvai vykstančiu bei žmones įtraukiančiu spektakliu ir skaniu, tik neįprastai patiekiamu maistu.

Analogiškos vakarienės 2016 m. pradėtos organizuoti Suomijoje, Helsinkyje. Nuo 2017 m. šią pramogą šalies sostinėje Taline gali išmėginti ir kaimynai estai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis