Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naują gyvenimo iššūkį priėmęs Mantas Jankavičius: „Negaliu ir nemoku būti antras“

Šokdamas į naują iššūkį, dainininkas Mantas Jankavičius sako, jog avantiūrai pasirašė tik tada, kai jį patikino, jog užimtas grafikas nebus kliūtis mokytis. Kelis dešimtmečius šalies scenoje besisukantis Mantas – viena iš dešimties žvaigždžių, dalyvausiančių naujame projekte „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“. Dainininkas ryžosi mokytis plaukti banglente netrukus duris atversiančiame dirbtinės bangos baseine „citywave Vilnius“.
Mantas Jankavičius
Mantas Jankavičius / Asmeninio albumo nuotr.

„Mane patikino, kad bangą galima užkurti bet kada, kad ir naktimis. Iš pradžių dvejojau, nes neturiu daug laiko, tačiau jei treneris Rokas taip nusiteikęs, kaip galėčiau nesutikti aš?“ – sakė dainininkas.

Lapkričio 9-ąją startuosiančiame projekte „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“ dalyviai banglenčių sporto mokysis „Enefit“ arenoje įsikūrusiame „citywave Vilnius“ baseine. Ant dirbtinės bangos iššūkį priėmusias žvaigždės stotis mokys Lietuvos banglenčių čempionas Rokas Bakstys.

„Fizinių iššūkių visai nebijau, labai juos mėgstu. Ypač, kai sportas yra mažai prieinamas, kaip banglentės. Lietuvoje turime bėgiojimą, kai šilta, dviračius ir sporto sales. Pasisupti ant bangos saugiai, šiltai ir su profesionalais – čia tikra svajonė“, – kalbėjo M.Jankavičius.

Anot jo, banglentės gali būti ne tik sportas, bet ir gera pramoga. Mantas juokiasi – monotoniškos treniruotės gali greitai pabosti, o gaudant bangą nieko panašaus nenutiks.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Jankavičius
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Jankavičius

„Esu čiuožęs su snieglente, tačiau ant bangos stovėjęs nesu, net nežinau ko tikėtis. Tiesą sakant, tiesiog noriu ateiti ir pradėti, imtis visko iš peties. Turiu tik vieną lūkestį – tikiuosi, kad LNK visus mus, bepročius, pasirašiusius tokiam iššūkiui, nusiveš į Portugaliją pagaudyti bangų ten. Aišku, kai jau išmoksime visko su treneriu Roku“, – juokėsi M.Jankavičius.

Portugalijos bangos Mantui taip pat būtų nemažas iššūkis. Dainininkas prasitarė, kad turi fobiją – nors vandens nebijo, baimę jam kelia atviri telkiniai.

„Jūroje nesijaučiu gerai, nes turiu labai lakią fantaziją. Prisigalvoju, kad tuojau kažkas, ko nematau, mane griebs už kiaušinių! Baseine turėtų viskas būti kitaip, geriau – juk ir banga šilta, ir vanduo skaidrus, ir profai stebi, kad niekas nepačiuptų“, – kvatojo Mantas.

Liusjeno Kulbio nuotr./Mantas Jankavičius
Liusjeno Kulbio nuotr./Mantas Jankavičius

Į projektą M.Jankavičius eina nusiteikęs rimtai – kitaip nemoka.

„Negaliu ir nemoku būti antras, tiesiog nemoku. Galbūt tai yra silpnybė, o ne stiprybė? Mokausi išmokti pralaimėti, bet to labai nemėgstu. Kai pirmąkart pagausiu bangą, žinau, kad net negalėsiu sau leisti pagalvoti apie antrą vietą“, – kalbėjo projekto dalyvis.

Tiesioginis naujojo šou „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“ atidarymas iš „Enefit arena powered by citywave“ – lapkričio 9-ąją, 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas