Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naują veiklą išbandžiusi Sauliaus Skambino mylimoji Živilė: „Yra dvi priežastys išmokti tai daryti“

„Mama manimi didžiuotųsi, jei pamatytų, kuo dabar užsiimu“, – šmaikštavo žinomo šokių trenerio, sporto renginio organizatoriaus Sauliaus Skambino išrinktoji Živilė Barzdaitytė, pirmą kartą gyvenime nusprendusi užsiimti rankdarbiais bei dekoruoti savo džemperį.
Saulius Skambinas, Živilė Barzdaitytė
Saulius Skambinas, Živilė Barzdaitytė / Loretos Kondratės nuotr.

Išbandyti naują užsiėmimą ją įkvėpė būsimas gimtadienis bei artėjančios mieliausios metų šventės.

„Yra dvi svarios priežastys išmokti daryti tai, ką anksčiau iš tolo aplenkdavau“, – atvirauja jauna moteris.

Ž.Barzdaitytė kasmet draugams rengia savo gimtadienio iškilmes ir šventės aplinką dažniausiai dekoruoja pati. Mokėti padailinti audinius, drabužius, servetėles, anot jos, būtų didelis privalumas.

„Tai praverstų ir tuomet, kai su Sauliumi organizuojame įvairius sporto ar kultūros renginius. Galėčiau jam dar daugiau padėti“, – įsitikinusi pašnekovė.

Būtent S.Skambinas jų namuose yra atsakingas už siuvimo darbus. Živilės ir Sauliaus dukrelė Mila tiksliai žino, jog kam nors suplyšus, išspręsti keblią situaciją reikia prašyti būtent tėčio.

Loretos Kondratės nuotr./Živilė Barzdaitytė
Loretos Kondratės nuotr./Živilė Barzdaitytė

Ž.Barzdaitytė pasakoja, jog jos mylimojo senelis buvo kriaučius, išmokęs anūką naudotis siuvimo mašina. Dabar Saulius turi nuosavą įrankį, kuriuo sutvarko tiek sceninius, tiek kai kuriuos kasdienius drabužius. Būtent jis ir nurodė Živilei vietą, kur ji galėtų rasti visko, ko tik prireiktų rankdarbiams ar dekoracijoms kurti.

Pašnekovė neslepia – trijų šimtų kvadratinių metrų veriame.lt parduotuvės erdvė, pasiūliusi dešimtis tūkstančių prekių, ją pribloškė. Živilė neslėpė nesitikėjusi, jog natūralių akmenų, sidabro gaminių, japoniško biserio, aukščiausios kokybės kristalų, nerūdijančio plieno detalių ir troselių, kuriais neprekiaujama niekur kitur, dovanų pakavimo juostelių, kutų bei filcų aplinkoje jai bus taip jauku.

Loretos Kondratės nuotr./Živilė Barzdaitytė
Loretos Kondratės nuotr./Živilė Barzdaitytė

„Atvažiavau išmokti dekoruoti džemperį, bet pirmiausiai susivėriau karolius iš neapdirbtų akmenų sau bei apyrankes Sauliui ir Milai“, – pasakoja spalvų žaismui ir neribotoms galimybėms kurti neatsispyrusi pašnekovė.

Loretos Kondratės nuotr./Živilė Barzdaitytė
Loretos Kondratės nuotr./Živilė Barzdaitytė

Tai, kad rankdarbiai jai yra naujovė, pasak Ž.Barzdaitytės, patvirtina net dvi sulaužytos adatos. „Jų netekau tvirtindama primero kristalus prie džemperio“, – šmaikštauja Živilė.

Pašnekovė patikina, jog jos giminėje beveik visi žmonės moka kurti – mama gamina lėles, tetos – paveikslus.

„Na, dabar ir man turėtų atsiverti čakros! Juk sakoma, kad išprovokuoti pokyčius gali palankiai susiklosčiusios aplinkybės“, – sako Ž.Barzdaitytė, besitikinti, jog jau šių metų pabaigoje galės apdovanoti artimuosius tuo, ką pagamino pati.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant