Restorano atidarymo nepraleido ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe'as Jeantaud. Šventės metu svečiams buvo patiekti ir mėgstamiausi Prancūzijos ambasadoriaus patiekalai: ėriuko medalionai ir obuolių pyragas.
Abu patiekalai buvo pagaminti pagal pono P.Jeantaud šeimos receptus. Ambasadorius šventės metu pakvietė tapti jo šeimos dalimi ir vaišintis prancūzišku maistu.
Prancūzijoje nenustebinsi svečių pasiūlęs paragauti paukštienos patiekalų. Jau nuo senų laikų Prancūzijoje mėgdavo laukinių ar naminių paukščių mėsą. Naujojo restorano idėja – pasitelkiant prancūzų virtuvę pristatyti išskirtinius paukštienos patiekalus. Visi jie gaminami pagal istorinius prancūzų virtuvės receptus su šiuolaikinėmis interpretacijomis.
Renginyje dalyvavo ir tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė. Ji neslėpė, kad prancūzų virtuvė yra ta sritis, kurioje ji norėtų tobulėti labiausiai. „Tai viena iš žaviausių virtuvių, kuri egzistuoja kulinariniame pasaulyje“, – sako N.Degutienė.
Žinoma moteris negailėjo komplimentų ėriuko medalionams su žirnių piurė. „Kaip ir viskas su prancūziškais dalykais: subtilu, gražu, aukšta klasė nuo pradžios iki pabaigos“, – sakė N.Degutienė.
Labiausiai Nidą žavi tikra, kaimiška, paprastų žmonių prancūziška virtuvė. „Tobulumas slypi paprastume. Viskas natūralu, žaismingai patiekta, o rezultatas tobulas“, – šypsosi N.Degutienė.
Įvertinti naujojo sostinės restorano atvyko Gražina Baikštytė, Vaida Skaisgirė, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos, Vytenis Pauliukaitis, Eugenijus Skerstonas, Jolanta Svirnelytė, Danguolė Pečiukonytė-Juan Font, Daiva Tamošiūnaitė, Gerūta Griniūtė, Alesia Mačiulis, Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas, Rasa Arlauskienė, Vidmantė ir Paulius Medišauskai, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Žilvinas Grigaitis, Inga ir Aivaras Stumbrai, Simona Starkutė, Dileta Meškaitė-Kisielienė, Patricija Gadžijeva, Erica Jennings ir kiti kviestiniai svečiai.
Vakaro svečiai turėjo galimybę įvertinti specialiai šiam vakarui ruoštus patiekalus – tai žąsų kepenėlių paštetas „Foie gras“, Marselio krevetės, jautienos išpjovos tartaras, plėšyta anties kulšelė „confit“, įvairios paukštienos terinas.
„Išskirtinis prancūzų bruožas – valgymą paversti menu. Žinoma, reikia nepamiršti svarbiausio ingrediento – meilės maistui“, – sakė restorano vadovė Rūta Platačiūtė.