Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

(Ne)pavogti kebabai, JAV areštinė, pradėtos muštynės ir tabu temai apie žmoną – Ironvytas ir Atikin netramdė emocijų

„Pabrėžiu, kad čia yra žaidimas ir atsakymai tyrimams negali būti naudojami pagal Lietuvos įstatymus“, – tiek juokaudamas, tiek rimtai sakė sportą ir muziką pamilęs, daugeliui žinomas Vytautas Medineckas-Ironvytas. Į melo detektoriaus testą kartu su Los Andžele gyvenančiu ir karjerą ten darančiu reperiu Nikita Sryvkinu-Atikin atėjęs Vytautas tikėjosi atskleisti, kas yra „true“ ir kas „ne true“ reperiai.

Atlikėjai teigė, kad nori parodyti, jog nebijo atsakinėti į įvairiausius klausimus ir šnekėti nepatogiomis temomis, kurių per testą jiems tikrai netrūko. „Man tai kas, bet kaip žmonai reaguot“, – nedaugžodžiaudamas į intymų klausimą atsakė Ironvytas. Atikin į klausimus reagavo itin emocingai, tad poligrafologui net teko jį raminti.

Vos atėję į studiją V.Medineckas ir N.Sryvkinas nepaliovė juoktis. Nors per kraštus trykštančios emocijos nenuslūgo per visą testą, netrūko ir rimtesnių akimirkų, privertusių pamąstyti ar prisiminti įdomesnes gyvenimo akimirkas.

Atėję pasitikrinti, ar yra melagiai, atlikėjai iš karto prisipažino, kad, kaip ir visi, jie kiekvieną dieną kažkiek pameluoja, „Pagrindinis melas - „labas, malonu“, o nigifa nemalonu. Kai klausia, kaip sekasi, tai sakai, jog normaliai, o iš tikrųjų niekas nesigilina“, - pavyzdį pateikė Ironvytas. Atikin jam pritarė ir pridūrė, kad tai priklauso ir nuo žmogaus, kiek jis nusiteikęs atsiverti bei kokį ryšį turi su bendraujančiu. Jis pastebėjo, kad Lietuvoje toks pasiteiravimas yra kiek nuoširdesnis nei JAV, kur klausimas „kaip sekasi?“ tapo tiesiog pasisveikinimo standartu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Ironvytas ir Atikin
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Ironvytas ir Atikin

Pasak Nikitos, daug kas priklauso ir nuo žmogaus - kiek jam gyvenime tiesa yra svarbi, kiek jis yra pasiruošęs ją išgirsti ir priimti. „Kiekvienam tiesa yra suprantama per savą prizmę. Aš ją suprantu vienaip, tu - kitaip. Mano tiesa nuo tavo gali skirtis ir, greičiausiai, skiriasi. Bet žmonės sueina per tą prizmę ir tuomet randa bendrą kalbą“, - mintimis apie tiesos svarbą pasidalijo reperis.

Dabar karjeros už Atlanto siekiantis Atikin savo kelią į muzikos pasaulį pradėjo dar 2011 m., kai išvyko į Londoną. Jis prisipažino, kad užsienyje jam teko patirti daug išgyvenimų, tad melas tuomet buvo būdas apsaugoti kitus. Melas gelbėdavo, kai tekdavo kalbėtis su mama. Atikin prisipažino, kad tuomet jis mamą tikindavo, jog viskas yra gerai, išgalvodavo vietą, kurioje dabar yra, kur miega ir ką valgo, nors realybė buvo kitokia. Tokį melą, kuris apsaugo kitą, pateisina ir Ironvytas. „Abu esame artistai ir taip darome. Žinome, kad žmonės nerimauja, tad būname, kaip reikia būti, ir ten, kur reikia būti“, - sakė jis.

Vaikystėje melas buvo gana dažnas V. Medinecko palydovas. Jis prisiminė, kad tris metus turėjo dvi pažymių knygeles – viena buvo rodoma mamai, o kita - mokytojai. „Toks melas, kad vos iš mokyklos neišmetė. Mano draugo sesė skambindavo mokytojai ir sakydavo, kad čia Vytuko mama. „Vytukas neis pataisų, nes išvažiavo į stovyklą ir pan.“. Ir taip per 3 metus skolų prisirenki“, - juokėsi jis.

Galiausiai atlikėjui vis tik teko suprasti posakių „Melo kojos trumpos“ ir „Yla išlįs iš maišo“ prasmę. Tai buvo gera pamoka. Ir vėliau jam teko susidurti su situacijomis, kurios parodė, kad geriau į akis sakyti tiesą: „Tuomet viskas bus daug paprasčiau“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Ironvytas ir Atikin
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Ironvytas ir Atikin

Skaudžių patirčių susidūręs su melu turėjo ir Atikin. „Man moters arba draugo melas yra tikriausiai skaudžiausias. Jis net jaučiamas fiziškai - kaip peilis po širdim. Kai esi prisikentėjęs, tai jau nebetiki žmonėmis, nebepasitiki. Taip lengviau. Tai yra ir gerai, ir blogai, nes ne visiem po to duodi šansą. Labai nemalonu, kai pasitiki žmogumi, viską darai, o po kažkiek laiko išsiaiškini tiesą. Aš pats neturiu, ką slėpti. Geriau gyventi be melo. Paskui dar reikia prisiminti kam ir ką pamelavai“, - savo įžvalgomis dalijosi Nikita.

Pasvarstymas apie melo pasekmes buvo vienas rimčiausių momentų per reperių melo detektoriaus testą. Prijungus poligrafą rimtis išsisklaidė, o atlikėjai atsipalaidavo ir atsakinėdami į klausimus sunkiai tvardė emocijas.

Ironvyto melo detektoriaus testas:

Atikin: Ar esi pavogęs kitų atlikėjų idėjas ir jas pateikęs kaip savo?

Ironvytas: Turbūt, kad esu.

A: Ar yra tekę suvaidinti vaidmenį, kuris nepatiko, tačiau už jį gerai sumokėjo?

I: Yra tekę, bet ir ne tiek gerai sumokėjo.

A: Ar žmona nebuvo iškėlusi pavydo scenų dėl didelio dėmesio karjerai?

I: Buvo.

A: Ar nesigaili dėl savo kvietimo nepaisyti karantino taisyklių ir visiems sportuoti vienoje vietoje?

I: Ne. Pirmas dalykas, aš kviečiau savo draugus, kitas dalykas, kuo skiriasi eiti sportuoti 10 žmonių susibūrus ratu ar eiti bokalą kilnoti 10 žmonių ratu. Kai uždarė sporto klubus, barai veikė, tai aš dėl to pasipiktinau. Nekviečiau nesilaikyti karantino, kviečiau kartu sportuoti. Iki šiol manau, kad sportas ir aktyvus gyvenimas tikrai geriau padeda imunitetui nei sėdėjimas užsidarius namuose ir alaus gėrimas žiūrint serialą.

A: Nepasiruošęs tu šitam. Ar tapai raumeningas dėl to, kad vaikystėje teko patirti patyčias?

I: Ne.

A: Ar atsisakytum dainavimo dėl sporto?

I: Tai čia tas pats, kas atsisakyti miegoti. Neatsisakyčiau. Tai lyg ar atsisakytum vienos kojos? Čia sunku atsakyti taip arba ne.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Ironvytas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Ironvytas

A: Ar tau patiko visi su kitais atlikėjais sukurti duetai?

I: Ne, natūralu. Man kažkur nepatinka, kaip aš padariau, kitur - kaip kiti. Rašymo procese atrodo, kad viskas gerai, o po to matai, jog kažkas ne taip.

A: Tai - normalu. Po kažkiek laiko gal ir tą kūrinį nebe taip myli, esi daug kartų padainavęs. Gal kažkas ir su tuo žmogumi atsitiko ir nebesinori nei bendrauti, nei dirbti. Los Andžele man yra buvę, kad sukūrėm daug gerų feat’ų dainų, bet tada sužinai daugiau apie tą žmogų ir tenka kūrinius išimti, nes nieko bendro su juo nebenori turėti.

A: Ar esi per paskutinius metus pirmas pradėjęs muštynes?

I: Esu. Bet ikiteisminio neliečiam. Pabrėžiu, kad čia yra žaidimas ir atsakymai tyrimams negali būti naudojami pagal Lietuvos įstatymus.

A: Ar vartoji steroidus?

I: Taip. Tik noriu pasakyti jaunimui, kad niekada to nedarytų, jei nesportuoja profesionaliai. O slėpti kažką ir sakyti ne, tai būtų kvaila prieš sportininkų auditoriją. Tik pasakau, kad tai nerekomenduojama jaunimui. Bet kiekvienas renkasi kaip nori.

A: Šiaip manau, kad čia jau kiekvieno pasirinkimas, kas ką nori daryti su savo kūnu. O tai, kad tu kalbi atvirai, tai manau, jog labai gerai.

A: Ar esi patenkintas savo kūnu?

I: Ne.

A: Ar tokiu kūnu sieki įbauginti šalia esančius?

I: Dabar ne, bet, kai pradėjau sportuoti 15 metų, tai norėjau rajone atrodyti didesnis, baisesnis ir krutesnis. Pradėjau tikrai ne dėl sveikatos. Mano tokia svajonė buvo iki sporto. Man tada buvo 13-14 metų ir mane brolis pagavo išgėrusį. Jis sakė „tu, mažas durniau, bus tau 15-16, galėsi eiti per rajoną ir rūkyti, bet tada jau turėsi aiškintis su mama“. Jis man toliau sakė moralą, o aš jau mačiau, kaip einu rajone su cigarete ir alumi. Kai pradėjau sportuoti, tai supratau, kad su cigarete eidamas krutesnis būsi, jei būsi raumeningas. Bet galiausiai supratau, kad tai ne dėl krutumo, o dėl savęs.

A: Ar tu patenkintas savo lytiniu gyvenimu su žmona?

I: Žiaurus klausimas. Čia matysis atsakymas, tai nekomentuosiu.

V. Saldžiūnas: Nu ką, paskutinis klausimas. Į jį nebuvo atsakyta.

I: Gerai, kad paskutinis. Man tai nieko, žinai, bet… kaip žmonai reaguot. Nebuvo atsakyta, nes liečia ne tik mane.

V.Saldžiūnas: Tai nieko negaliu komentuoti, kai jis be atsakymo. Bet čia buvo emocijos.

Po Ironvyto testo poligrafologas pastebėjo, kad viskas buvo „neblogai“, kreivės gana ramios. Prieš atsakydamas į kai kuriuos klausimus atlikėjas turėjo pamąstyti, tačiau didelių emocijų niekas nesukėlė. V.Saldžiūnas atkreipė dėmesį, kad klausimais labiau žavėjosi juos uždavinėjantis Atikin, ir tokios jo reakcijos poligrafologą nustebino. Jam pasirodė kiek nenatūralu, jog vaikinas pradeda juoktis dar iki pačio klausimo. Atikin pastabos nepraleido pro ausis: „Pamokykite, pamokykite, aš seniai mokykloje buvau, profesoriau“.

Į karštąją kėdę atsisėdus Atikin, Ironvytas nesusilaikė nuo komentaro: „Dabar jau jauti, kad nesmagu. Dabar jau jauti.“

VIDEO: MELO DETEKTORIUS | IRONVYTAS ir ATIKIN: Ikiteisminio neliečiam, atsakymai tyrimui - nenaudojami

Atikin melo detektoriaus testas:

I: Dainoje „Į akis“ dainuoji apie melą. Ar tavo antroji pusė tau yra skaudžiai pamelavusi?

A: Taip.

I: Ar vartoji narkotines medžiagas?

A: Ne.

I: Ar galvoji, kad esi geresnis atlikėjas už mane?

A: Taip.

I: Aš visiškai suprantu kiekvieną, nes kiekvienas galvoja, kad yra geresnis, geriausias. Net aš. Aš vertinu Atikin, nes jis tikrai yra vienas iš talentingiausių ir geriausiai darančių hiphopo muziką tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis. Jis - išskirtinis talentas. Tokie diletantai kaip aš tampa žinomais. Nes mano charakteris padeda, nors yra daug geresnių atlikėjų už mane. O pas Atikin ir charakteris, ir kūriniai. Tai aš 100 proc. pritariu jo atsakymui.

A: Nieko nėra asmeniško. Aš tiesiog labai vertinu savo kūrybą ir ką aš darau. Aš net galvoju, kad esu geriausias pasaulyje. Nėra blogai taip galvoti.

I: Aš manau, kad jei nori kažko pasiekti, tai reikia matyti aukščiau nei kosmosas. Aš galvoju, kad viskas, apie ką aš svajojau per 10 metų, tai tuo metu buvo nerealu. Bet viską pasiekiau ir padariau. Tai reikia svajoti daug aukščiau, kur nepasiekiama. Galima pasiekti daug, tik reikia labai norėti.

I: Ar esi pavogęs kebabą iš degalinės?

A: Kebabo ne.

V. Saldžiūnas: Matyt, buvo pavogtas. Kažkaip buvo sureaguota.

I: Aš norėjau sužinoti, ar jis tikrai pavogė tą kebabą, kurį man atnešė. Pasirodo, kad teisybė. Kad jis galvoja, jog yra už mane geresnis, tai man niekis, bet, kad kebabą pavogė, tai mane liūdina šitas faktas. Sakote, kad tikrai buvo pavogtas.

A: Kebabo nebuvau pavogęs. Ne kebabą, bet kažkokį sumuštinį tai tikrai buvau pavogęs. Gal jūs čia tai kebabu vadinat. Bet buvo sunku, kai 16 m. vienas išvažiavau į Angliją ir reikėjo išgyventi. Buvo laikotarpių, kai 3-4 dienas nevalgiau.

I: Maistą vogti nėra gėdinga, jei ne iš balandžių išplėšei.

A: Pasakysiu, kad jei kažko sieki gyvenime, nėra ko valgyti ir esi kitoje šalyje, o reikia valgyti, nes numirsi, tai nėra kitos išeities. Aš to nepateisinu, bet kitaip neišgyvensi. (I: Bet galėtum pavogti batoną iš balandžių?) Ne, čia šventas dalykas. Greičiau balandžiai vagia.

I: Geriau vogti kebabą nei vogti iš mamos pinigus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Atikin
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Atikin

I: Ar galvoji, kad Lietuvos scena tau per maža?

A: Šiuo metu jo.

I: Ar dažnai pasimėgauji vienos nakties nuotykiais su merginomis?

A: Kas kam yra dažnai. Turbūt, kad ne.

I: Ar Los Andžele yra tekę gyventi gatvėje?

A: Ne.

I: Ar esi pasiskolinęs pinigų ir skolos niekada negražinęs?

A: Visi yra. Turbūt taip. Aš žinau, kam esu nepadavęs, nes man yra ne taip padarę darbą arba buvo nepagarbūs. Tai ne tik nepadaviau, bet ir „pridėjau“.

I: Ar esi girtas atėjęs į savo koncertą?

A: Ne, niekada.

I: Nustebinai, kad girtas nesi ėjęs.

A: Negeriu. Nepatinka man alkoholis. Galvoju ,kad tai yra legalus nuodas.

I: Ar teko atsidurti JAV areštinėje?

A: Taip, ne kartą. Buvau pasidaręs reikalų ir uždarė. Aš nenoriu komentuoti, bet niekam to nelinkiu. Tai nebuvo šlapinimasis viešoje vietoje.Tai buvo rimti dalykai ir mane beveik deportavo. Pasisekė, kad likau JAV ir gavau dokumentus bei gerą advokatą.

I: Ar siunti nude nuotraukas nepažįstamoms merginoms?

A: Ne, tik pažįstamoms. Kai esi viešas žmogus, tai taip negalima. Porą kartų esu nude dalykų nusiuntęs. Internetas - amunicija. Esu nusiuntęs, kai buvau jaunesnis. Pastaruosius 5-6 metus tai ne.

I: Ar esi permiegojęs su gerbėja?

A: Nežinau, ar jos buvo gerbėjos. Gal.

V.Saldžiūnas sakė, kad Atikin testas buvo labai ramus, išskirtinai - antroji jo dalis. Labiausiai pamąstyti jį privertė klausimas apie skolas. Probleminis buvo ir klausimas, ar jam teko permiegoti su gerbėja. Nusiraminusio atlikėjo kreivės buvo itin gražios.

Nikita net kelis kartus pasitikslino, ar tikrai nemelavo, nes, kaip jis pastebėjo, žmogaus pasąmonė yra viena, o sąmonė - kita. „Mes, visi žmonės, galvojame, kad esame geresni nei esame iš tikrųjų. Būna sau prisigalvoja, kad yra Supermenas. Tai paklaustų, atsakytų ir parodytų, kad taip“, - mintimis apie kiekvieno žmogaus savitą savęs vertinimą dalijosi Atikin. Su jo svarstymais sutiko ir V.Saldžiūnas, patvirtindamas, kad poligrafas tikrai neužfiksuotų melo, jei atsakantysis būtų įtikėjęs tuo, ką sako.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Atikin
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laidoje „Melo detektorius“ – Atikin

N.Sryvkinas sakė, kad jaudinosi tik pačioje pradžioje, o jautriausiai sureagavo į klausimą „ar manai, kad esi geresnis atlikėjas už Ironvytą“. Jis prisipažino, kad klausimas pasirodė nemalonus, nes abu atlikėjai yra geri draugai, tačiau džiaugėsi, kad kolega viską supranta. Paklaustas, ar nebandė pameluoti ir išvengti nemalonaus atsakymo, reperis atsakė neigaimai.

„Kam reikia melo? Būkite tikri sau, savo draugam, savo tėvam. Tiems, kuriuos mylite ir kurių nemylite. Tada pasikeis pasaulis ir viskas bus tik geriau. Iš melo kyla nesusipratimai. Reikia pasišnekėti ir viską teisingai sakyti“, - tikino Atikin.

Melo detektorius abiems atlikėjams buvo smagus išbandymas ir net pametėjo idėją koncertams. „Sako: „true“ repas, tai kodėl neprisijungia melo detektoriaus per koncertą? Žiūrovai galės matyti - tiesa ar ne“, - juokėsi projekto dalyviai, o Atikin tikino, kad kada nors tikrai taip ir padarys. Ironvytas pridūrė, kad sudalyvavę poligrafo teste abu parodė, kad nebijoti šnekėti nepatogiomis temomis ir atsakinėti į įvairiausius klausimus.

VIDEO: Apie žmoną nedaugžodžiavęs Ironvytas ir JAV areštinę išbandęs Atikin: „Ikiteisminio neliečiam, atsakymai tyrimui negali būti naudojami“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas