Prieš kelias savaites NATO viršūnių susitikime Vilniuje dalyvavusios įvairių šalių delegacijos išsivežė geriausius įspūdžius apie Lietuvos maisto kultūrą, pranešime spaudai teigia maistą susitikimo dalyviams tiekusios įmonės „Taurakalnis“ įkūrėja Monika Čereškaitė. Pasak savininkės, didžiausiu įvertinimu jos komandai šio susitikimo metu tapo NATO generalinio vadovo Jenso Stoltenbergo komandos pagyros bei JAV prezidento parodyta išskirtinė iniciatyva.
Jau daugiau nei tris dešimtmečius maisto tiekimo, gaminimo ir renginių organizavimo srityje dirbančiai M.Čereškaitės komandai šiais metais teko neeilinis iššūkis – tiekti ir gaminti maistą aukščiausio politinio rango delegacijoms Vilniuje vykusio NATO viršūnių susitikimo metu.
Viso renginio metu maisto tiekėjai ir aptarnaujantis personalas rūpinosi VIP svečių, delegacijų narių maitinimu bei aptarnavimu specialiose tam įrengtose maitinimo salėse.
Įmonės įkūrėja Monika Čereškaitė sulaukė ir išskirtinio JAV prezidento Joe Bideno dėmesio – jis parodė iniciatyvą įsiamžinti bendroje asmenukėje.
„Didžiuojuosi visa savo komanda, nuo virtuvės darbuotojų iki vairuotojų, padavėjų. Jų kruopštumu, atidumu net mažiausioms smulkmenoms bei supratimu, kokio svarbaus renginio dalimi esame. Šių žmonių dėka NATO susitikimo svečiai išsiveš tik geriausius prisiminimus apie Lietuvos maisto kultūrą bei aptarnavimo kokybę“, – jaudulio ir pasididžiavimo neslėpė M.Čereškaitė.
Verslininkės M.Čereškaitės teigimu, NATO viršūnių susitikimas komandai suteikė nemažai itin vertingų naujų patirčių.
Beveik 25 000 vieno kąsnio užkandžių, 10 000 vnt. desertų, virš 60 skirtingų rūšių šaltų bei karštų patiekalų meniu ir apie 500 metrų naujai pasiūtų staltiesių – tai tik keletas įspūdingos statistikos skaičių, kuriuos pasiekė komanda aptarnaudama garbius NATO susitikimo svečius Vilniuje.
„Maistas buvo pristatomas į pačių svarbiausių asmenų, tokių, kaip NATO generalinio sekretoriaus ar Lietuvos prezidento sales, tačiau turėjome atsižvelgti ir į plačius tarptautinių svečių mitybos reikalavimus, įvairius alergenus. Privalėjome užtikrinti, kad maistas būtų daugumai priimtinas, saugus, įvairus ir patiekalai nesikartotų, poilsio zonose nuolat būtų reikiamų maisto gaminių, užkandžių ir kavos bei karštų gėrimų. Todėl patiekėme net 64 skirtingų rūšių vieno kąsnio užkandžius bei 52 rūšių desertus, neskaitant vaisių ir uogų, kurios siekiant išlaikyti šviežumą buvo vežamos nenutrūkstamai.
Jie dirbo aukščiausiu tempu ir su maksimalia koncentracija, visą virtuvę iš savo gamybos cecho perkėlėme į „Litexpo“ parodų centrą siekdami tinkamai reprezentuoti ne tik mūsų bendrovės, bet ir visos Lietuvos įvaizdį. Žinome, kad net ir pasibaigus svarbiems renginiams, svečiams įsimena maisto potyriai“, – pasakojo M.Čereškaitė.
Monikos Čereškaitės teigimu, itin aukšti reikalavimai renginio metu buvo keliami ne tik maistui, bet ir aptarnaujančios komandos nariams.
„Apmokyti darbuotojai turėjo puikiai susikalbėti su svečiais, padėti bei įgyvendinti jų pageidavimus, posėdžių metu tinkamu laiku pilstyti kavą bei tiekti saldumynus. Tiekiamas maistas turėjo būti ne tik skanus, bet ir būti itin estetiškos išvaizdos.
Specialiai šiai progai savo lėšomis užsakėme ir dizaineris Kęstutis Rimdžius pasiuvo net 100 naujų uniformų mūsų komandai. Džiugu, kad mums pavyko visus iškeltus reikalavimus įgyvendinti su kaupu, o NATO generalinio sekretoriaus komandos geri atsiliepimai ir prašymas paragauti visų valgiaraštyje esančių patiekalų buvo itin reikšmingas įvertinimas visai mūsų komandai“, – teigė M.Čereškaitė.
Pasak M.Čereškaitės, viso renginio metu iš NATO viršūnių susitikimo dalyvių buvo gaunami tik geriausi atsiliepimai ir itin pozityvūs įvertinimai tiek maisto įvairovei, tiek aptarnavimo kokybei. Savininkės teigimu, tarptautinių delegacijų nariai dažnai minėjo, kad maistas atitinka aukščiausius pasaulinio lygio standartus bei negailėjo pagyrų maloniam ir supratingam personalui.