Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neeilinis V.Radzevičiaus raugintų agurkų receptas: rezultato laukti teks net kelis mėnesius

Vytaro Radzevičiaus fermoje reikalai įsibėgėja, o vis didėjantis ūkis reikalauja priežiūros! Vištoms reikia sukalti ir nudažyti naują vištidę, žmonai Laisvei – pristatyti du ožiukus, o kur dar netikėtai namuose apsistojęs vienas gyventojas… Neabejotina, kad šį sekmadienį TV3 laidoje „Vytaro ferma“ žinomo vyro laukia daugybė nuotykių ir dar daugiau eksperimentų.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / V.Urbonaitės ir stopkadro nuotr.

Vieni sako, kad po vieną nevaikšto nesėkmės, tačiau Vytaras įsitikinęs, kad tas pats galioja ir laimingiems nutikimams mūsų gyvenimuose. Tad vos įsigijęs du Nubijos ožiukus ir parsivežęs juos į fermą, jis savo namuose, kamine, aptiks ir kitą gyventoją – nedidelį paukštuką.

„Toks tas gyvenimas gamtoje – kaip žingsnis, taip siurprizas“, – sakys jis, o koks tai paukštelis, ir kaip jis bus išgelbėtas, žiūrovai išvys laidoje.

Išsprendus vieną reikalą, lauks kiti – Vytaro vištos pabėgs iš savo aptvaro, o vėliau, pirmąkart nuo to laiko, kai sodyboje atsirado ožiukai, jų pamatyti atvažiuos ir Vytaro žmona Laisvė. Tiesa, tokiu vyro siurprizu ji nebus labai patenkinta…

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

„Iš pradžių siurprizas buvo su šuniu, o dabar – su ožiukais? Kur mes juos dėsime? Kur jie bus žiemą? Dabar mūsų sodyba smirdės ožiu…Kvapą jaučiu jau iš tolo! Jau 30 metų gadini man gyvenimą ir nenustoji to daryti“, – juokais per dantį Vytarą trauks Laisvė.

Ir vis dėlto Vytaro džiaugsmui, Laisvė prieš ožiukus nebus taip stipriai nusiteikusi, kaip jis tikėjosi. „Matosi, kad Laisvė moka su jais elgtis ir šokas jai tikrai nebuvo toks baisus, kaip aš tikėjausi. Viskas tik į gerą – manau, kad ožiukai pas mus prigijo!“ – džiaugsis jis.

Vis dėlto darbai su ožiukais tuo dar nesibaigs, arba, kaip juokaus Vytaras, viskas vyks taip, kaip įprasta kaime – nuveikus vieną darbą, atsiranda dar 9 nauji. Laidos žiūrovai išvys, kur Vytaras apgyvendins ožiukus bei kaip bandys juos prisijaukinti.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

Galiausiai ožiukams bus išrinkti ir nauji vardai. „Aš šiuos ožiukus norėjau pavadinti paprastai – Starkus ir Radzevičius“, – apie savo gerą bičiulį bei kelionių partnerį Martyną Starkų pasakos Vytaras.

Vis dėlto žinomo vyro anūkai nusprendė kitaip… Taip vienas ožiukas tapo Spaidermenu, o kitas – Betmenu.

Kaip įprasta, Vytaras savo sodyboje imsis ir kulinarinių eksperimentų – šįkart raugs agurkus šulinyje pagal senovinį receptą. „Agurkus šulinyje reikia laikyti bent 3 mėnesius. Būdami vienodoje temperatūroje, jie lėtai įsisūdo, įrūgsta, ir, neva, būna labai skanūs. Pažiūrėsime – reikia viską bandyti!“ – sakys jis.

Stopkadro nuotr./Vytaras Radzevičius
Stopkadro nuotr./Vytaras Radzevičius

Savo agurkų receptui V. Radzevičius panaudos juodųjų serbentų ir ąžuolo lapus, krapus ir kelias česnako skilteles. O kad skonis būtų ir dar įdomesnis, kulinaras papildomai pridės čili pipirų, kadagio uogų, lauro lapų, kalendros grūdelių ir žaliosios citrinos lapų.

Tiesa, tai – ne pats įdomiausias Vytaro būdas raugti agurkus. Kartą, agurkus norėdamas užraugti Laose, jis panaudojo ir dar įdomesnius ingredientus. „Kadangi ten negavau vyšnių lapų, panaudojau banano lapą, o kadangi įdėjau jį, nusprendžiau pridėti ir patį bananą“, – pasakos V. Radzevičius.

Daugiau V. Radzevičiaus nuotykių ir patarimų – sekmadienį, 17.20 val. laidoje „Vytaro ferma“ per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais