Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerijus ir Agnė Juškos per Žolinę pakrikštijo sūnų ir dukrą: tarp krikšto vardų ir dovanų – ypatingas ryšys

Rugpjūčio 15-ąją, per Žolinę, pakrikštytos baleto primarijaus Nerijaus Juškos ir jo žmonos Agnės atžalos – krikšto sakramentą priėmė jųdviejų pirmagimis Paulius (3 m.) ir jaunėlė Eva (1 m.). Pora šią dieną pasirinko tikrai neatsitiktinai. O ir kiti šios svarbios progos akcentai buvo kruopščiai apgalvoti.
Nerijaus ir Agnės Juškų sūnaus Pauliaus ir dukters Evos krikštynų akimirka
Nerijaus ir Agnės Juškų sūnaus Pauliaus ir dukters Evos krikštynų akimirka / Gretos Minkevičienės nuotr.

Nors Nerijaus ir Agnės sūnui Pauliui už kelių mėnesių sueis ketveri ir krikštyti berniuką minčių būta ir anksčiau, gimus Evai viskas truputėlį nusikėlė, todėl galiausiai nuspręsta krikštyti abu vaikus kartu. Tam jie pasirinko Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią. Pora 15min pasakojo siekusi, kad ši diena būtų ne eilinė, o sutaptų su kita švente. Tam turi ir racionalų paaiškinimą.

„Dažniausiai žmonės vaiką pakrikštija ir po to niekas neatsimena, kada tai įvyko. Tad norėjome, kad tą datą būtų galima prisiminti, o kadangi vasarą mūsų šeimoje gimtadienių ar kitų progų nelabai yra, rinkomės iš valstybinių. Žolinė – labai graži šventė, Mergelės ėmimo į dangų diena, tai ir bažnytiškai viskas atitinka“, – tokį sprendimą aiškino Agnė.

Gretos Minkevičienės nuotr./Nerijaus ir Agnės Juškų sūnaus Pauliaus ir dukters Evos krikštynų akimirka
Gretos Minkevičienės nuotr./Nerijaus ir Agnės Juškų sūnaus Pauliaus ir dukters Evos krikštynų akimirka

Pora neslepia, kad religija jiems abiems išties reikšminga, jie abu tikintys, tą liudija vaikų krikštynoms pasirinkta data. Todėl tikėjimo prasmę Nerijus su Agne siekia perteikti ir savo atžaloms.

„Mokome, kad reikia persižegnoti, prašyti Dievulio, kad palaimintų. Labai svarbi pati krikšto ceremonija, o kadangi vaikai didesni, norisi, kad tai būtų šventė ne tik suaugusiems, bet ir jiems, ir kad ta šventė būtų įsimintina, turėtų prasmę“, – mintimis dalijosi Agnė.

Tad nenuostabu, kad ir kiti šventės akcentai buvo iš tiesų gerai apgalvoti. Taip pat ir ilgai rinkti krikšto vardai bei dovanos – bene viskas Nerijaus ir Agnės vaikų Pauliaus ir Evos krikštynose turėjo prasmę.

„Tie vardai galbūt niekur nefigūruos, tik krikšto sakramento liudijime, bet norėjome, kad jie su kažkuo sietųsi. Berniuko krikšto tėvai jam padovanojo Jono Pauliaus II auksinę monetą, tad ir suteikėme Pauliui tokį krikšto vardą – Jonas. O mergaitė gavo karalienės Elžbietos II monetą, tai jai davėme Elžbietos vardą“, – 15min pasakojo Agnė, pridūrusi, kad dovanų norėjosi prasmingų, o ne tokių, kurios dulkėtų pamirštos ir nereikalingos.

Krikštynų akimirkos – galerijoje:

Vaikų krikštatėviais tapo šeimai brangūs žmonės. Dukters Evos – artimiausi poros draugai Giedrė ir Darius, o sūnaus Pauliaus – Agnės brolis Tomas su žmona Rita. Tačiau ir šis pasirinkimas pareikalavo nemažai laiko.

„Juos rinkomės ne šiaip, kad ai, turime draugus, tai tegul jie ir būna. Svarstėme labai atsakingai, neatmestinai ir tikrai labai ilgai. Norėjome, kad tie žmonės būtų pareigingi. Labai rimtai žiūrėjome į šitą reikalą“, – 15min atviravo Agnė.

Krikštynų ceremonijoje nebuvo galima nesižavėti ir apranga, kurią pasirinko pora bei parinko savo atžaloms. Viskas čia buvo suderinta iki menkiausios smulkmenos.

„Mano mergaitės, žmona ir mažoji, buvo aprengtos žiauriai gražiomis suknelėmis iš „Tiulio fėjos“. Atrodė be galo pasakiškai, karališkai, princesiškai. O mes su sūnumi vyriškai. Buvo panašios mama su dukra ir tėvas su sūnumi – priderinome“, – nusišypsojo Nerijus.

15min primena, kad Nerijus Juška ir Agnė Jurgilaitė susituokė 2017-ųjų gegužę per privačią šventę Vilniuje.

Žinia apie poros santykius pasklido 2015 metų vasarą, o jau visai netrukus paaiškėjo, kad baleto šokėjas ir jo širdies draugė laukiasi pirmagimio. 2015 metų rugsėjo viduryje Nerijus Juška paprašė mylimosios rankos, o tų pačių metų spalį porai gimė sūnus, kurį pavadino Pauliumi.

Dar po poros metų, 2017-ųjų spalį pasaulį išvydo antroji Nerijaus ir Agnės atžala – dukra, kuriai suteikė Evos vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito