Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neringa Čereškevičienė – „Lietuvos metų moteris“ (nuotraukos)

Paskutinį žiemos sekmadienį LNK studijoje vyko „Lietuvos metų moters 2010“ apdovanojimų ceremonija.
„Lietuvos metų moterimi“ tituluota Neringa Čereškevičienė
„Lietuvos metų moterimi“ tituluota Neringa Čereškevičienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šventinį vakarą energingais ritmais pradėjo Pavelo Giunterio ansamblis „Giunter Percussion“. Česlovui Gabaliui atliekant dainą „Have You Ever Really Loved a Woman?“ scenoje šoko Ieva Šimukauskienė su Andriumi Butkumi ir Deividu Meškausku.

Pirmasis apdovanojimas už išskirtinę socialinę iniciatyvą – pasiaukojamą darbą kraujo vėžiu sergančių žmonių labui – įteiktas Daliai Bielskytei. Ji priėmė apdovanojimą iš Daliaus Mertino rankų.

„Metų kūrėja“ tapo Anželika Cholina už šokio spektaklį „Ana Karenina“ ir operetę „Madam Pompadur“. Skelbdamas nominacijos nugalėtoją, dizaineris Juozas Statkevičius šmaikštavo: „Labai džiaugiuosi, kad šita premija teikiama ne po mirties ir yra garbės, o ne piniginė premija, kurios pusę reikėtų atiduoti Mokesčių inspekcijai.“ A.Cholina, paklausta, ar kiekvienam savo kūrybos ir gyvenimo žingsnyje siekia tobulumo, atsakė, kad tik Juozas sugeba siekti tobulybės. „Be Juozo talento, mano artistų ir be visos komandos, kuri dirba mano teatre nuoširdaus ir sąžiningo darbo su meile, nebūtų buvę šitų spektaklių“, – priimdama apdovanojimą dėkojo ypatinga elegancija spindinti choreografė.

Kiek moterų, tiek ir atradimų, bet atsiranda žmonių, kuriems pavyksta atrasti tą vieną vienintelę.„Kai kas nors gyvenime atsitinka pirmą kartą, galima sugalvoti norą. Šituo noru ketinu pasidalyti ir su jumis – moteris turi padaryti du kartus daugiau negu vyrai, kad būtų įvertinta bent pusė tiek, kiek jie. To aš ir noriu“, – atviravo kūrėja.

Nijolė Dirsienė už realius darbus ginant smurtą patiriančias moteris atsiėmė apdovanojimą – „Metų nematomas darbas“. Papildomas prizas portalo „Delfi“ skaitytojų sprendimu įteiktas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorei Elonai Juozaitytei už sėkmingą naujų vėžio gydymo metodų taikymą.

Metų pergalės nominacijos nugalėtoją paskelbė krepšinio treneris Antanas Sireika. Ja tapo Rūta Paškauskienė, Europos stalo teniso čempionate iškovojusi auksą ir bronzą. Kadangi pati sportininkė šiuo metu dalyvauja varžybose užsienyje, už ją prizą atsiėmė draugė.

Finansininkas Gitanas Nausėda, prieš paskelbdamas „Metų karjeros“ moterį, apžvelgė skirtingą vyrų ir moterų požiūrį į karjerą: „Vyrai dažniausiai žiūri į karjerą kaip į medžioklę su varovais – kuo aukščiau, kuo greičiau, kuo stipriau. O daugelis moterų taip nesielgia. Jos siekia vertybių.“ Didžiausio pasisekimo šiais metais sulaukė Bronė Narkevičienė, sėkmingai vadovaujanti Vokietijoje esančiai Vasario 16-osios gimnazijai. „Gimnazija buvo ir bus lietuvių vienybės, solidarumo ir laisvės troškimo simbolis. Lietuva yra ten, kur tu esi. Už mus visus, kad dirbtume Lietuvai!“ – apdovanojimu džiaugėsi B.Narkevičienė.

Prieš paskelbdamas nominaciją Metų atradimas už ryškų debiutą kultūros srityje, Vytautas Šerėnas juokavo: „Kiek moterų, tiek ir atradimų, bet atsiranda žmonių, kuriems pavyksta atrasti tą vieną vienintelę.“ Tuo stebuklu šiais metais tapo operos solistė Lauryna Bendžiūnaitė.

Išskirtinė nominacija, kurioje nebuvo trijų pretendenčių, „Už viso gyvenimo nuopelnus“ atiteko aktorei Eglei Gabrėnaitei. „Tai tikriausiai liūdniausias apdovanojimas gyvenime, gi aš tik pradėjau... Noriu visiems savo žiūrovams palinkėti, kad šypsotis būtų lengva“, – gera nuotaika su publika dalijosi aktorė.

Įteikti pagrindinį „Metų moters“ sidabrinės lelijos apdovanojimą buvo patikėta maestro Gintarui Rinkevičiui. „Aš esu labai laimingas, nes man tenka garbinga misija įteikti tokį apdovanojimą. Kiekvienas vyras turi turėti savo metų, dešimtmečio, dvidešimtmečio, jeigu labai pasiseks, gal ir viso šimtmečio moterį. Jeigu vyrai bus laimingi, tuomet bus laimingos ir jų moterys“, – prieš paskelbdamas nugalėtoją mintimis dalijosi V.Rimkevičius.

Surinkusi daugiau kaip 100 tūkst. balsų, „Metų moterimi“ tapo Neringa Čereškevičienė už sukurtą ir jau 20 metų skaičiuojantį „Tele bim-bam“ reiškinį. Priimdama apdovanojimą ji neslėpė, kad nėra paruošusi kalbos, todėl labiausiai dėkojo savo šeimai – vaikams ir vyrui. Atlikėja prisiminė ir savo rytą, kai dukra jai išpranašavo pergalę: „Mama, jeigu tu būsi „Metų moteris“, tai aš būsiu metų dukra!“

„Tam žmogui vis negerai – norėjau laimėti „Metų pergalės“ nominaciją, būčiau labai patenkinta, jei laimėčiau „Metų atradimą“, bet supratau kad jo jau nelaimėsiu. O dabar jau esu „Metų moteris“, – savo pelnytu titulu vis dar negalėjo patikėti N.Čereškevičienė. – Šį apdovanojimą drebančia širdimi ir ranka skiriu savo mamytei, kuri jau nesulaukė to, tačiau labai aktyviai balsavo ir palaikė mane.“

Apdovanojimo ceremonijos metu susirinkusiesiems dainavo Kastytis Kerbedis, Rūta Ščiogolevaitė, „Eurovizijos“ viltis Evelina Sašenko, Merūnas su „Studentėmis“, grupė „Biplan“ bei kiti žinomi Lietuvos atlikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas