Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringa Šiaudikytė laikosi dietos: „Romantiškos vakarienės pirmadieniais manęs nekvieskite“

„Tie, kas mane gerai pažįsta, tikrai žino – mano gyvenimas yra nuolatinė dieta!“, – juokdamasi sako žinoma dainininkė Neringa Šiaudikytė. 
Neringa Šiaudikytė
Neringa Šiaudikytė / Kristinos Kučinskaitės nuotr.

Tik baltymai, žuvis, grikiai ar obuoliai – tai vos dalis produktų, kuriuos tam tikrą laiko tarpą, norėdama išlaikyti puikias kūno formas, ji valgydavo. Tačiau net paisant labai rekomenduotų ar išliaupsintų dietų, pasak N. Šiaudikytės, trokštamų rezultatų pasiekti pavykdavo retai, o ir tuomet – tik trumpam laikui.

„Įsitikinau, kad man tinkamiausias geros savijautos receptas yra viena bado diena per savaitę ir subalansuotas, dietistų parinktas maistas likusias šešias“, – neabejojo N.Šiaudikytė.

Kristinos Kučinskaitės nuotr./Neringa Šiaudikytė
Kristinos Kučinskaitės nuotr./Neringa Šiaudikytė

Jos įsitikinimu, tiek badaujant, tiek laikantis dietos – nevalia kankintis. Jei būna silpna ar bloga, pasirinktą svorio kontrolės ir sveikatos puoselėjimo būdą privaloma tuoj pat nutraukti. Tuo tarpu badaujančią N.Šiaudikytę aplanko ne alkio ar išsekimo, bet lengvumo jausmas.

„Man tai tinka, bet nebūtinai bus priimtina kitiems. Jau ketverius metus badauju kartą per savaitę. Tad, romantiškos vakarienės pirmadieniais manęs nekvieskite!“, – su šypsena patikino atlikėja.

Jei savaitės pradžioje dėl kokių nors svarbių aplinkybių jai tenka nusižengti įprastai tvarkai, bado diena būna „perkeliama“ – N.Šiaudikytė tik vandeniu lepinasi antradienį ar trečiadienį.

Kristinos Kučinskaitės nuotr./Neringa Šiaudikytė
Kristinos Kučinskaitės nuotr./Neringa Šiaudikytė

Ji ilgą laiką ieškojo vietos, kur galėtų gauti paruoštą, sveiką maistą žmogui, norinčiam ne tik išlaikyti ar sumažinti savo kūno svorį, bet ir organizmą aprūpinti reikiamomis medžiagomis

N.Šiaudikytės kasdienybę apvertė pažintis su „Slim Food“ dietiste Aida Zandere. Dainininkei buvo nuostabu, kad penkis kartus per savaitę ji iš mitybos bei maisto ruošimo profesionalų gali įsigyti paruoštus patiekalus, skirtus visai dienai. Porcijų dydis ir suvartojamų kalorijų kiekis, anot jos, priklauso nuo to, kokio rezultato sieki – sumažinti, išlaikyti ar padidinti kūno svorį.

„Taip maitintis norėčiau visada! Meniu keičiasi kasdien, maisto yra tiek, kiek reikia, produktai – kokybiški ir suderinti, viskas pagaminta! Belieka tik suvalgyti“, – kalbėjo N. Šiaudikytė.

A.Zanderė patikino – per 15 metų darbo patirtį maisto srityje prikurta įdomiausių ir vertingiausių receptų, kurie dabar virsta realybe norintiesiems pasirūpinti savo sveikata.

Kristinos Kučinskaitės nuotr./Neringa Šiaudikytė
Kristinos Kučinskaitės nuotr./Neringa Šiaudikytė

„Yra žmonių, kurie suderintą, subalansuotą maistą užsisako kasdien jau labai ilgą laiką“, – sakė pašnekovė.

Jos teigimu, patiekalai kuriami atsižvelgiant į sezoną, o meniu keičiamas kas du mėnesius ir vėliau nesikartoja tris savaites.

„Mūsų virtuvėje nėra nė lašo riebalų, bet maistą stengiamės pagaminti gardų. Tai tikrai nelengva užduotis žinant, kad sveiki patiekalai dažniausiai nėra itin mėgstami“, – kalbėjo A.Zanderė.

N.Šiaudikytė patikina – net jei būtų ne scenos žmogus, savimi vis tiek labai rūpintųsi. Sveikata domėtis N.Šiaudikytė pradėjo anksti – dar paauglystėje. Tai – jos rūpestingos ir daug ką paaiškinti mokančios mamos įtaka.

Daugiausiai žinoma dainininkė svėrė prieš penkerius metus – tuomet svarstyklės rodydavo 5 kilogramais daugiau nei dabar.

„Didelis darbų krūvis, po tris koncertus per naktį, 1000 nuvažiuotų kilometrų per parą... Tai buvo darbo ir valgymo laikotarpis!“, – pasakoja N.Šiaudikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos