Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Netikėtumas „No Theatre“ spektaklyje: nualpus žiūrovei publika nesuprato, kad čia – nebe vaidinimas

Penktadienio vakarą Vilniuje vykusį „No Theatre“ aktorių spektaklį „Kaligula“ sudrumstė neplanuotas įvykis: spektaklio metu nualpo sėdėjusi žiūrovė. Paradoksas, tačiau dalis publikos nė nesuprato, kad situacija rimta ir tikra: tikėjo, kad žiūri vaidinimą.
Scena iš spektaklio „Kaligula“
Scena iš spektaklio „Kaligula“ / Eglės Vitukutės nuotr.

„No Theater“ aktoriai spektaklį apie Kaligulą penktadienį rodė Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejuje. Tai buvo paskutinis kartas, kada vaidinimas rodytas sostinėje. Tačiau įsimintinas ne tik todėl, bet ir dėl netikėto incidento: stebėdama vaidinimą nualpo žiūrovė.

Apie įvykį Žmonės.lt papasakojo „No Theatre“ vadybininkė Vaida Viršutytė.

„Šis spektaklis niekad nėra „išbaigtas“ iki galo – kaskart paliekama vietos aktorių improvizacijai. Tos improvizacijos atsiranda, nes į spektaklį įtraukiama ir publika. Pradžioje supažindiname žiūrovus su tam tikromis taisyklėmis o tada pradedame vaidinimą“, – paaiškino ji.

VeeHouse nuotr./Vaida Viršutytė
VeeHouse nuotr./Vaida Viršutytė

Tik šitokios „improvizacijos“ nesitikėjo niekas: „Kai scenoje Sonia atėjo ir pranešė, kad Kaligula mirė, nualpo pirmoje eilėje sėdėjusi žiūrovė. Kadangi spektaklio metu žiūrovai sėdi labai glaudžiai, atrodė, kad ji sėdėjo tarsi tarp aktorių. O ji nukrito...“

Paradoksali pasirodė kitų žiūrovų reakcija. „Žmonės nesuprato – galvojo, kad tai spektaklio dalis. Tada aš atsistojau ir pasakiau, kad tai nėra spektaklio dalis. Ačiū Dievui, į mano žodžius sureagavo dvi moterys. Jos medikės, taigi tuojau mums padėjo. O visi kiti tai priėmė kaip normalų dalyką – nesuprato“, – sakė vadybininkė.

Aktoriai taip pat reagavo skubiai: „Kolektyvas reagavo tvarkingai. Visi pamatė, kas įvyko, ir vos ne pasitelkę savo vaidmenis viską tvarkė.“

Nualpusi žiūrovė netrukus buvo perleista į medikų rankas. „Iškvietėme greitąją. Paaiškėjo, kad žiūrovės spaudimas buvo labai mažas. Ją su visom lašelinėm išvežė į ligoninę“, – sakė V.Viršutytė.

Išsprendus nemalonią situaciją „No Theatre“ aktoriai tęsė vaidinimą ir likusiems žiūrovams spektaklį parodė iki galo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius