Renginyje dalyvavo garsūs tinklaraštininkai ir maisto mylėtojai, tarp kurių – Nida Degutienė, Urtė Mikelevičiūtė, Lina Burdenkova, Ramunė Tumašonytė, Inga Žuolytė, Jolita Vaitkutė su sužadėtiniu Silvestru Dikčiumi ir daugelis kitų.
Daugeliui gali atrodyti, kad tunas yra sunkiai paruošiama žuvis, reikalaujanti daug laiko ir išmonės, tačiau tai – netiesa. Nereikia būti profesionaliu šefu, kad savo namuose galėtumėte mėgautis puikiai atrodančiais, be galo skaniais ir, svarbiausia, sveikais tuno patiekalais.
Kartu su garsiais tinklaraštininkais restorano „Habit“ virtuvės komandos narys Martynas Paulauskas įrodė, kad įvairiausiais tuno patiekalais gali mėgautis kiekvienas, o tam nereikia nei begalės laiko, nei didelių pastangų. Šiuolaikiniam vartotojui norisi sveiko maisto, bet daugeliui stinga laiko patiekalus ruošti namuose. Gera žinia ta, kad tunas – geriausias sprendimas skubantiems, nes jį papildžius vos keliais ingredientais galima išgauti nesuskaičiuojamą galybę puikių patiekalų.
Susirinkę tinklaraštininkai kartu su M.Paulausku gamino įspūdingo skonio, bet labai greitai paruošiamus ir paprastus tuno patiekalus.
Su sužadėtiniu Silvestru Dikčiumi renginyje dalyvavusi menininkė, originaliais piešiniais iš maisto produktų stebinanti Jolita Vaitkutė pasakojo, kad „su tunu“ jai piešti dar neteko, tačiau jos mitybos racione tuno patiekalų – apstu.
„Tunas pakankamai sudėtinga medžiaga paveikslui, nebent tai būtų šumuštinis iš tuno. Tačiau mano namuose tuno dėžučių tikrai rastumėte – jį labai mėgstu. Gaminame salotas, užkandžius, įvairiausius patiekalus. Tunas dera praktiškai su viskuo – net vaisiais! Tad eksperimentuoti nesunku“, – pasakojo J.Vaitkutė.
Jai antrino ir kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė. Pasak jos, tunas yra vienas universaliausių ir nepamainomų maisto produktų.
„Bado dienai stalčiuje tuno visada yra. Kai nėra laiko ir turi tik 15 minučių pasigaminti valgyti, tunas – geriausia išeitis. Šiuo metų laiku, kai yra žalumynų, tuno salotos yra geriausias pasirinkimas. O pagrindinis tuno privalumas – greitis. Žinoma, svarbu ir tai, kad jis yra labai maistingas, visavertis produktas. Tuną galima naudoti tiek užkandžiams, tiek pagrindiniams patiekalams – šis produktas yra universalus, todėl nereikia galybės ingredientų, kad jį valgytum. Tinka ir vienas, ir su salotomis, makaronais“, – mintimis dalijosi N.Degutienė.
Tuno mėsa laikoma viena vertingiausių pasaulyje, nes ši žuvis auga laukinėje gamtoje, todėl yra ypač vertinga, turi daug baltymų ir omega rūgščių. „Calvo“ galvoja apie aktyvų ir naujoves mėgstantį šiuolaikinį žmogų, todėl siūlo išskirtinius produktus, pavyzdžiui, iš karto paruoštas tuno salotas ar smulkintą tuną sumuštiniams, kurio skonį įvertina tiek naujoves mėgstantis žmogus, tiek prie tradicinių skonių pripratęs vartotojas.
Tuno fiestos svečių laukė staigmena – scenoje pasirodė „Lietuvos talentų“ antros vietos nugalėtoja Fausta Šukytė. F.Šukytė pagrojo neįprastą dviejų būgnų „Mini bongai“ ir „Floortom“ variaciją pačios sukurtu pavadinimu „Artėjančios vasaros griausmas“.