Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NT ekspertai parodė politikų namus: asmeniniai dvarai, 13 kambarių ir kas gyvena „prasčiausiai“?

Stebėdami žinomus žmones iš šalies, dažnai pagalvojame, o kaipgi jie gyvena? Tikriausiai labiausiai smalsuolių dėmesį traukia būtent politikų butai ir namai. Trys nekilnojamojo turto brokeriai Patricija Bubulaitė, Ignas Zabarauskas ir Paulius Banevičius pravėrė žinomų politikos pasaulio atstovų duris ir parodė Visvaldo Matijošaičio, Artūro Zuoko, Remigijaus Šimašiaus, Ramūno Karbauskio ir kitų šalies veidą formuojančių asmenybių namus. Taip pat įvertino ir galimas jų nekilnojamojo turto kainas.
Petras Gražulis, Vilija Blinkevičiūtė, Ignas Vėgelė, Ramūnas Karbauskis, Agnė Bilotaitė
Petras Gražulis, Vilija Blinkevičiūtė, Ignas Vėgelė, Ramūnas Karbauskis, Agnė Bilotaitė / Teodoro Biliūno, Luko Balandžio, Irmanto Gelūno, Žygimanto Gedvilos, Roberto Riabovo nuotr.

Nekilnojamojo turto ekspertai Patricija Bubulaitė, Ignas Zabarauskas ir Paulius Banevičius parodė, kaip gyvena žinomi šalies politikai. Naujausioje „NT Be grimo“ serijoje – „Kur gyvena Lietuvos politikai?“ aptarė galimas jų namų kainas ir pasakė, kas turi geriausiai vertinamus sklypus. Taip pat paaiškėjo ir kas gyvena „paprasčiausiai“.

Žmonės.lt P.Bubulaitė prasitarė, kad laidoje aptariamus politikus pasirinko pagal jų asmenybes – norėjo pasidomėti ryškiausių personų gyvenimais.

Taip pat skaitykite: NT ekspertai – atvirai apie lietuvišką Holivudą: parodė, kur gyvena Lietuvos žvaigždės ir politikai

„Į laidą pakliuvo tie, kurie labiau matomi, įdomesni. Ir tie, apie kuriuos galima kalbėti, nes pasitikrinome, kad yra viešoje erdvėje informacijos“, – sakė P.Bubulaitė.

Žiūrėkite:

VIDEO: Kur GYVENA LT politikai?! Matijošaitis, ZUOKAS, Šimašius, Gražulis ir kt. (1) | NT Be Grimo 011

Prasidėjus laidai, nekilnojamojo turto ekspertas I.Zabarauskas pastebėjo, kad dauguma politikų uždirba daug mažiau, nei kad būtų galima pagalvoti pasižiūrėjus į jų turimus namus.

Stop kadras/Ignas Zabarauskas
Stop kadras/Ignas Zabarauskas

„Politikai, merai, kurie uždirba 2–3 tūkstančius į rankas, gyvena 500–700 tūkstančių ar net kelių milijonų vertės namuose“, – stebėjosi I.Zabarauskas.

„Poniškas“ Visvaldo Matijošaičio gyvenimas

Vienas iš pirmųjų laidos „NT Be grimo“ aptartų politikų buvo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris šiuo metu gyvena ne įprastame name – jis įsigijęs Kačiūniškių dvarą. Ten politikas mėgaujasi neeiline prabanga. Pasak nekilnojamojo turto ekspertų, dvare yra net 13 miegamųjų ir 5 vonios kambariai.

„Šaltiniai teigia, kad ten 9500 kv. m, tačiau tikriausiai čia bus kažkokia klaida. Gal to nulio gale nereikia“, – svarstė „NT Be grimo“ kūrėjai.

Stop kadras/Visvaldo Matijošaičio namai
Stop kadras/Visvaldo Matijošaičio namai
Stop kadras/Visvaldo Matijošaičio dvaras
Stop kadras/Visvaldo Matijošaičio dvaras

Nekilnojamojo turto ekspertai atviravo, kad nustatyti tokio pastato kainą yra nepaprastai sunku, nes beveik nėra su kuo palyginti.

„Kad būtų iš dvaro perdaryta tiek kambarių gražioje vietoje su visais auksais ir viskuo… Sunku net įsivaizduoti kainą, bet tikriausiai būtų milijonai“, – teigė Patricija Bubulaitė.

Artūro Zuoko būstas prabangiausiame rajone

Tinklalaidėje atskleidžiama, kad buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas prieš kelerius metus savo namą Užupyje pardavė už 2–3 milijonus eurų. O vietoje to nusipirko 118 kv.m butą Misionierių soduose.

„NT Be grimo“ vedėjai atskleidė, kad šiame rajone vieno kvadratinio metro kaina paprastuose, palėpiniuose būstuose prasideda nuo 8–9 tūkstančių eurų. Tačiau ekspertai neabejoja, kad politikas rinkosi tikrai ne iš prasčiausių variantų.

Stop kadras/Artūro Zuoko namai
Stop kadras/Artūro Zuoko namai

„Iš nuotraukų matyti, kad jo butas orientuojasi į Barbakano pusę, matosi kažkiek ir paties miesto. Todėl sakyčiau, kad kaina už vieną kvadratinį metrą ten galėjo būti net 12–15 tūkstančių“, – sakė Ignas Zabarauskas.

Nekilnojamojo turto ekspertas Paulius Banevičius taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog tokioje Vilniaus vietoje dažnai tenka papildomai susimokėti už parkingą bei sandėliuką. Todėl dažniausiai galutinė tokių būstų kaina dar išauga, o Misionierių sodų projektą jis įvardijo kaip prabangiausią visame Vilniuje.

Stop kadras/Patricija Bubulaitė
Stop kadras/Patricija Bubulaitė

Remigijaus Šimašiaus butas Senamiestyje

Aptartas ir dar vienas buvęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. „NT Be grimo“ kūrėjai prisipažįsta, kad naujausių duomenų apie politiko gyvenamąją vietą nėra, tačiau dar 2020 metais jis gyveno Gedimino kalno papėdėje esančioje gatvėje, šalia Katedros.

„Tai buvo tikrai senas senamiestinis namas. Ne toks, kaip būna senamiestinis sovietinis, o tas tikrasis“, – sakė P.Banevičius

Stop kadras/Remigijaus Šimašiaus butas
Stop kadras/Remigijaus Šimašiaus butas

Nekilnojamojo turto ekspertai pastebėjo, kad panašūs butai dažniausiai turi 3–4 kambarius, o jų kaina – nuo 5 tūkstančių už vieną kvadratinį metrą.

Stop kadras/Paulius Banevičius
Stop kadras/Paulius Banevičius

Ramūno Karbauskio „danielių ferma“

Kalbėdami apie politikų gyvenamąsias vietas, ekspertai pastebėjo, kad dabartinis Kauno meras V.Matijošaitis gyvena daug geriau nei buvę Vilniaus merai, tačiau vis tiek „neperspjauna“ buvusio Seimo nario Ramūno Karbauskio.

Ekrano nuotr./Ramūno Karbauskio namų kompleksas
Ekrano nuotr./Ramūno Karbauskio namų kompleksas

Pastarasis gyvena prie Kauno marių, čia politikas turi jam priklausančių pastatų kompleksą. Deklaruota šio pirkimo vertė – 10 milijonų eurų. Tačiau „NT Be grimo“ vedėjai neabejoja, kad, norėdamas šį objektą parduoti, R.Karbauskis tikriausiai pinigų nesusigrąžintų, nes Lietuvoje tokių žmonių, kurie galėtų tai sau leisti – vienetai.

Ekrano nuotr./Ramūno Karbauskio namų kompleksas
Ekrano nuotr./Ramūno Karbauskio namų kompleksas

„Prie pirktų objektų buvo deklaruotas ir astronominio teleskopo pirkimas už 80 tūkstančių“, – atskleidė I.Zabarauskas.

Tiesa, ekspertai pastebėjo, kad, oficialiais duomenimis, R.Karbauskis gyvena Naisiuose, nes ten vis dar yra deklaruotas.

Ekrano nuotr./Ramūno Karbauskio namų kompleksas
Ekrano nuotr./Ramūno Karbauskio namų kompleksas

„Buvo įdomi istorija, kad kažkas ten dėl paskirčių buvo nelegaliai padaryta, todėl jis dalį sklypo užtvėrė ir įleido du ar tris danielius. Ten turėjo oficialiai būti danielių ferma, todėl įleido porą jų pasiganyti“, – kalbėjo P.Banevičius.

Selo kaimynė Monika Navickienė

Laidoje „NT Be grimo“ paaiškėjo, kad buvusi politikė Monika Navickienė gyvena šalia atlikėjo Selo. Jos namas įspūdingoje vietoje – netoli Pučkorių atodangos.

„Monika yra 20-ies arų sklypo bendraturtė. Tame plote stovi trys pastatai: vienas gyvenamasis namas ir du ūkiniai. Toje vietoje leista pastatyti tik vieną gyvenamosios paskirties pastatą, o jie pastatė tris ir du pavadino ūkiniais. Jai priklauso „dirbtuvės“, – sakė nekilnojamojo turto ekspertai.

Stop kadras/Monikos Navickienės namai
Stop kadras/Monikos Navickienės namai

P.Bubulaitė pastebėjo, kad ūkinės paskirties pastatų kaina visuomet yra mažesnė nei gyvenamųjų, todėl M.Navickienė už savo būstą negautų tiek, kiek jis iš tikrųjų vertas. Tačiau įprasto namo kaina tokioje miesto vietoje galėtų būti įvertinta 600–700 tūkstančių eurų suma.

„Paprastasis“ Petras Gražulis

Neliko nepastebėtas ir į Europos Parlamentą išrinktas Petras Gražulis, kurį ekspertai įvardijo kaip „paprastą“. Šio namas yra Trakų rajone, Vosiliukų kaime.

„Ta vieta gana patogi, nes tereikia įšokti į kelią ir jau esi netoli Gariūnų, paprasta pasiekti Vilnių“, – sakė P.Bubulaitė.

Stop kadras/Petro Gražulio namai
Stop kadras/Petro Gražulio namai

Taip pat P.Gražuliui kone ranka pasiekiamos ir gamtos teikiamos gėrybės – miškai bei ežerai.

„Žinoma, nėra paslaptis, kad ten yra ir daug „biednų“ pastatų bei tuščių sklypų, bet Petro namelis ten tikrai neblogas“, – kalbėjo P.Banevičius.

Stop kadras/Petro Gražulio namai
Stop kadras/Petro Gražulio namai

Nekilnojamojo turto ekspertai svarstė, kad P.Gražulio namas galėtų būti 100–150 kvadratinių metrų. Tačiau pastatas senos statybos, todėl jo kaina galėtų būti nuo 200 iki 250 tūkstančių eurų.

„Vargšas Petras, iš visų aptartųjų jo namas pigiausias“, – „NT Be grimo“ laidoje juokėsi P.Bubulaitė.

Antano Guogos resortas

Trakų rajone gyvena ir buvęs politikas Antanas Guoga, kurio namus nekilnojamojo turto ekspertai palygino su V.Matijošaičio dvaru. A.Guogos namas yra visai šalia „Tonyresort“ paslaugų komplekso.

„Žmogus daug gyvenęs užsienyje, bet jo namas nėra kažkokia kalifornietiško stiliaus vila. Sakyčiau, kad namai yra nuoseklūs, dvišlaičio stogo. Ten yra keli pastatai ir garažai, bet pagal tą vietą tai tikrai atitinka visas dizainas“, – sakė I.Zabarauskas.

Stop kadras/Antano Guogos namai
Stop kadras/Antano Guogos namai
Stop kadras/Antano Guogos namai
Stop kadras/Antano Guogos namai

Ekspertai prasitarė, kad A.Guogos namų komplekso pardavimas būtų komplikuotas, nes kaimynystė primena A.Gražulio – daug apleistų namų. Žinoma, pačiam verslininkui ta vieta patogi, nes yra šalia jo verslo.

Milijoninė Igno Vėgėlės zona

Ekspertai atskleidė ir kur gyvena buvęs kandidatas į Lietuvos prezidentus Ignas Vėgėlė. Šis Antakalnyje turi trijų aukštų namą, kuris, kaip spėjama, yra 300–400 kvadratinių metrų.

„Jo namas įrengtas klasikiniu stiliumi, yra ir kino salė. Matosi, kad tas namas nėra labai naujas, todėl kaina nebus 2–3 milijonai, bet milijoninė zona tai tikrai“, – sakė I.Zabarauskas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Vėgėlė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Vėgėlė

Tiesa, I.Vėgėlei kol kas pavyksta išlaikyti daugiausia privatumo – jo namo išorės ir vidaus nuotraukų nėra.

Laidoje „NT Be grimo“ ekspertai taip pat aptarė ir parodė Remigijaus Žemaitaičio, Agnės Bilotaitės, Rolando Pakso, Sauliaus Skvernelio, Vilijos Blinkevičiūtės bei Adolfo Šleževičiaus namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas