Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nufilmuotas „Retro Beach“ festivalio žlugimas: policija nemato, dėl ko reikėtų kelti bylą

Norinčiųjų narplioti detektyvą, kai savaitgalį Zarasuose personalui teko sprukti nuo įniršusių „Retro Beach Fest“ renginio lankytojų, kol kas nėra. Festivalis žlugo, įtūžusią publiką namo išsiuntė apsauga ir patruliai, tačiau policija čia kriminalo neįžvelgia ir bylos nekelia. Viltis – tyrimo savo iniciatyva gali imtis viešąjį interesą ginanti prokuratūra.
zadetu-grupiu-festivalyje-nesulaukusi-minia-inirso-ant-scenos-lipo-policija
Ant festivalio scenos veiksmo netrūko. Tačiau ne tokio, už kurį lankytojai mokėjo pinigus.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Dainius Šidlauskas 15min pirmadienį pranešė, kad pareigūnai dėl skandalingai savaitgalį nuskambėjusio renginio bylos nekels. „Kol kas jokio tyrimo nepradėjome“, – sakė komisaras.

„Organizatorius pabėgo su 6 000 eurų!“ – nuo scenos šaukia vienas vyrukas.

D.Šidlausko teigimu, pirminę situaciją įvertinę policijos teisininkai „įžvelgė čia civilinius santykius“, o ne kriminalą.

Todėl aiškintis reikia su renginio organizatoriais, bilietų pardavėjais, vartotojų teisių gynėjais, dėl nepateisintų lūkesčių bei patirtos žalos galima mėginti kreiptis ir į teismą. Juolab niekas Utenos apskrities policijai jokio skundo neatsiuntė ar pareiškimo neparašė.

„Policija paties renginio vietoje net nedirbo, mes tik patruliavome jo prieigose. Kai kilo nesklandumų, renginio vietoje dirbusi saugos tarnyba paprašė mūsų pagalbos uždaryti renginį“, – pasakojo policijos komisariato vadovas.

Koks renginio vietoje tvyrojo chaosas, užfiksuota vieno festivalio lankytojo filmuotoje medžiagoje.

VIDEO: Žadėtų grupių festivalyje nesulaukusi minia įniršo, ant scenos lipo policija

„Organizatorius pabėgo su 6 000 eurų!“ – nuo scenos šaukia vienas vyrukas.

„Už ką pinigus mes mokėjom? Gėda, gėda! Aparatūrą parduoti!“ – girdimi balsai iš minios.

„Šiandien renginys baigtas. Prašytume skirstytis. Prašytume nusiraminti ir po truputį skirstytis. Renginys baigėsi“, – kantriai kartojo ant festivalio scenos nufilmuota policijos pareigūnė.

D.Šidlauskas minėjo, kad dabar viešąjį interesą ginanti prokuratūra turi teisę svarstyti, ar nėra pagrindo pradėti tyrimo dėl renginio žlugimo ir nuviltų žmonių lūkesčių.

Zarasuose laukta būrio praeities žvaigždžių

Kaip jau rašė 15min, Zarasuose liepos 14–15 dienomis vykusį retro muzikos festivalį „Retro Beach Fest“ jo lankytojai prisimins dar ilgai.

Į renginį buvo parduota beveik 5 tūkstančiai bilietų, kainavusių iki 29 eurų.

 „Retro Beach Fest 2017“ afiša
„Retro Beach Fest 2017“ afiša

Zaraso ežero didžiojoje saloje turėjusi vykti šventė muzikos mylėtojus viliojo melomanams puikiai žinomais vardais – čia per dvi festivalio dienas turėjo pasirodyti ne viena legendinė senosios diskotekos grupių, tarp kurių – tokios 9-ojo ir 10-ojo dešimtmečių žvaigždės kaip „Ace Of Base“, „Bad Boys Blue“, „Snap!“, „Culture Beat“, Fancy, „La Bounche“, „Virus!“.

Tačiau jau pirmąją festivalio dieną koncertavo tik dalis atlikėjų, antrąją, deja, neatvyko nė vienas, scenoje taip niekas ir nepasirodė.

Zaraso ežero didžiojoje saloje turėjusi vykti šventė buvo sugadinta: kelias valandas laukę savo dievukų susirinkusieji ėmė vis labiau piktintis, atmosfera kaito, į tuščią sceną ėmė skristi įvairūs daiktai, įtūžusi minia reikalavo išvysti tai, už ką sumokėjo. Tačiau susirinkusieji kelias valandas buvo vedžiojami už nosies. Jiems vis buvo žadama, kad „grupės jau pakeliui“, kad jos vėluoja, nes užtruko jų kelionė iš Rygos – neva ten nusileido jų lėktuvas.

Paaiškėjo, kad „Retro Beach Fest“ organizatoriai yra estai, tačiau kompanija „Sugar Media“ yra užregistruota Latvijoje, bute. Kaip vėliau sužinojo jų samdyti partneriai mūsų šalyje – įmonė įkurta tik prieš paskelbiant reklamą apie renginį. Prie renginio prisidėję lietuviai sako, kad ir jie patys estų buvo apmulkinti. Apgauta ir apsauga, ir greitoji pagalba, ir scenos nuomos firma, ir scenoje visgi pasirodę atlikėjai.

Savo ruožtu tikrieji organizatoriai estai nuo kolegų lietuvių paspruko iš viešbučio, o tuo metu užsieniečių vaikai esą tempė dėžes su pinigais.

Organizatorių atstovų Lietuvoje vardu savaitgalį buvo išplatintas pranešimas, kuriame pripažinta, kad renginys neatitiko jo anonso, „koncerto“ nesklandumus mėginta taisyti desperatiškai ieškant atlikėjų, kurie pamėgintų lipti į sceną ir linksminti susirinkusią publiką.

Patvirtinta, kad renginio metu pasirodė apsišaukėliai atlikėjai, kurie sukėlė dar didesnį žiūrovų nepasitenkinimą ir pasipiktinimą (labiausiai nustebino „svečias iš Ukrainos – Verka Serduchka“, akivaizdus apsišaukėlis, tą patvirtino ir oficialus Verkos „Facebooko“ profilis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas