Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, projektą „Virtuvės istorijos“ kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestiniam svečiui, kuris, įvertinęs abu patiekalus, išrenka jam skanesnį, rašoma pranešime spaudai.
Ateinančio šeštadienio laidoje šefai skelbs mėsainių kovą, nors prieš šimtą metų niekas net negalėjo pagalvoti, kad maltinukas tarp dviejų bandelių taps tikru gastronomijos šedevru. Ilona laidoje ruoš mėsainį su soja ir sorų kruopomis, o Dilanas savąjį keps su brandinta jautiena bei bulguro kruopų kroketais.
Šių patiekalų ragauti atvyko dainininkė, vizažistė ir verslininkė Oksana Pikul-Jasaitienė. Moters tvirtina, jog mėgsta gerą, kokybišką maistą, o pusryčiai jos namuose – yra kone būtinybė.
„Mano pusryčiai yra stiprūs – aš labai mėgstu pusryčiauti ir be jų neišeinu iš namų, nes kitaip galiu susigadinti sau dieną. Bet va vakarienės mielai atsisakyčiau, kad ir kaip tai kartais būna sudėtinga“, – laidoje pasakojo Oksana.
Prieš daugiau nei dešimtmetį kartu su grupe „Olialia pupytės“ išgarsėjusi dainininkė pasakoja, jog nors pastaruoju metu visą savo dėmesį skiria vizažo sričiai, muzikinės karjeros ji neapleido ir jau ruošiasi įtemptam vasaros sezonui. Visgi, Oksana atskleidžia ir tai, jog pasirodymai bei koncertavimas prilygsta gerai sporto treniruotei, padedančiai jai palaikyti dailias kūno formas.
„Planų pilna vasara. Tai – geras laisvalaikio praleidimo būdas ir hobis. Žinoma, koncertai prilygsta treniruotėms. Pusė valandos darbo ant scenos, ir minus kilogramas – susigundys dabar kitos moterys“, – moteriškomis paslaptimis dalijosi Oksana.
Daug keliaujanti ir svetur ne kartą dėl vyro krepšininko Simo Jasaičio darbų gyvenusi moteris pasakoja, jog negali atsispirti itališkam maistui. Gyvendama Sicilijoje ji turėjo galimybę net pažinti tikrąsias šio krašto kulinarijos paslaptis, kurias jai atskleidė jos buvusi kaimynė.
„Sūnus Dominykas tuomet buvo vos tik gimęs, kai išvažiavome gyventi į Siciliją. Man pasisekė, kad turėjau nuostabią vyresnio amžiaus kaimynę, kuri man kepdavo tikras itališkas lazanijas, mokė, kaip išvirti tikrą itališką kavą. Kad ir kokių būčiau ragavusi įspūdingų patiekalų, itališkas maistas paprasčiausias, bet skaniausias“, – atviravo moteris.