Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olesia Les – apie šedevrų kūrimą iš dėvėtų drabužių ir kaip juokais vadina savo vyrą Gediminą

Mados inžinierė Olesia Les – neeilinė moteris. Ji papasakojo ne tik apie intriguojantį savo darbą, bet prabilo ir apie mylimą miestą bei šeimą.
Olesia Les ir Gediminas Daškevičius
Olesia Les ir Gediminas Daškevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjai, floristikos dizainerei Kristinai Rimienei, apie Olesią papasakojo draugė floristė iš... Kanados. Kaip gali būti, kad mados inžinierė užsienyje yra atpažįstama netgi labiau nei Lietuvoje?

TV3 nuotr./Olesia Les, Kristina Rimienė
TV3 nuotr./Olesia Les, Kristina Rimienė

Kūrėja išsiskiria tuo, jog kuria drabužius iš dėvėtų gaminių. Tai reiškia, kad transformuodama drabužius, Olesia ne tik saugo gamtą, bet ir kas kartą sukuria išskirtinį vienetą, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Gaila, kai matai, kad medžiaga yra gera, o švarkas – senamadiškas. Tuomet įsijungia mano varikliukas – suprantu, kad situaciją reikia gelbėti“, – šypsojosi Olesia.

TV3 nuotr./Olesia Les, Kristina Rimienė
TV3 nuotr./Olesia Les, Kristina Rimienė

Nuo pačių mažiausių žingsnių, kurdama savo drabužius, mados inžinierė viską daro pati.

„Ieškau švarkų, juos garinu, nuvalau, pasiuvu, nufilmuoju, nufotografuoju, sumontuoju. Turiu labai pasverti savo laiką – savo brangaus gyvenimo minučių negaliu skirti štampavimui“, – pasakojo ji.

Nuolatos judėti į priekį Olesia jau ilgą laiką skatina vienas ir tas pats principas: „Reikia būti tokiam geram, kad tavęs nebūtų įmanoma ignoruoti.“

Didelė Olesios gyvenimo dovana yra ir vyras Gediminas. Tiesa, jis yra vienintelis, kuriam moteris kartais leidžia prisidėti prie savo projektų...

„Tai yra mano pranašumas. Gediminas labai daug žino, jis labai žingeidus. Juokais vadinu jį „informaciniu siurbliu“. Tokio lygio talpyklos žinias turi tik istorikai ir muziejininkai“, – tikino moteris.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Olesia Les ir Gediminas Daškevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Olesia Les ir Gediminas Daškevičius

Atsidurti ten, kur yra dabar, Olesią paskatino ir pamokos, įgytos Londone. Anot jos, tam tikros įgytos žinios absoliučiai pakeitė jos požiūrį ir paskatino dar labiau domėtis tvarumu.

„Žmogaus vidus ir požiūris yra tvarumo pradžių pradžia. Net vaikystėje, kai plyšdavo kojinė, vieną išmesdavau, o iš kitos pasiūdavau lėlei suknelę“, – juokėsi prisiminusi ji.

Įdomu tai, kad nors Olesia laiko save lietuve, iš tiesų ji turi pačių įvairiausių šaknų. O tęsdama pasakojimą apie savo giminę, kūrėja netgi susigraudino...

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas