Sportas gyvai

Olimpiečių Vaidos ir Ričardo Nekriošių šeimoje džiugios naujienos: laukiasi pirmagimio

Lengvaatletė, olimpietė Vaida Žūsinaitė (30) ir baidarininkas, olimpietis Ričardas Nekriošius (32) gyvena džiugiomis laukimo nuotaikomis. Jau vasaros pabaigoje porai gims pirmoji atžala.
Vaida Žūsinaitė ir Ričardas Nekriošius
Vaida Žūsinaitė ir Ričardas Nekriošius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujieną apie artėjantį šeimos pagausėjimą R.Nekriošius patvirtino ir 15min. Ričardas sakė, kad jiedu su Vaida, žinodami, kad netrukus jų namuose krykštaus naujas šeimos narys, yra be galo laimingi. Pora neslepia, kad vaikas buvo planuotas.

„Labai džiaugiamės, nes viskas buvo suplanuota. Mes dabar apdovanoti tokiu jausmu, kad mums pavyko. Ir tas jausmas, sakyčiau, toks įpareigojantis, motyvuojantis, jaučiame atsakomybę“, – kalbėjo R.Nekriošius.

R.Nekriošius sako, kad jiedu nesibaimina ir netrukus užklupsiančių tėvystės rūpesčių: „Visiškai nebaisu. Kaip tik norisi to ugdytojo vaidmens – žmogų auginti, ugdyti, perduoti jam savo patirtį, padėti užaugti geru žmogumi.“

Ričardas ir Vaida jau žino vaiko lytį, tačiau kol kas tą nori pasilaikyti sau. „Būna istorijų, kad gydytojai sako viena, bet būna visai kas kita. Todėl geriau išlaikysime paslaptį, norisi turėti šiokios tokios paslapties“, – kalbėjo R.Nekriošius.

Pora jau galvoja ir apie būsimo vaikelio vardą. Tvirtai žino viena – jis bus lietuviškas: „Galbūt upės, medžio pavadinimas, na, tokio lietuviško norėtume.“

Ir nors Ričardas su Vaida pripažįsta, kad gimus vaikui daugiau laiko reikės skirti šeimai, jie ir toliau ketina siekti karjeros aukštumų. Žinoma, suderinant abi veiklas.

„Dabar vis tiek artėja atrankos į sporto olimpiadas, tai tikimės sugrįžimo į sportą su naujomis jėgomis ir motyvacijomis. Mes galvojame apie savo karjeras, tie darbai gal kažkiek net paaktyvės, nors, žinoma, mes dėmesio skirsime šeimai. Ir žmogiuką užauginti nebus labai paprasta – įsivaizduojame, kad daug laiko tam reikia skirti“, – 15min pasakojo R.Nekriošius.

15min primena, kad olimpiečių šeima susituokė praeitų metų rugsėjį. O ir vestuves iškėlė tokias, kokie jiedu patys yra – paprastas, be jokios pompastikos, vakarėlių iki ryto, tik su artimiausiais ir švenčiant svarbiausią dalyką – meilę. Abudu gyvena, kvėpuoja ir galvoja vien apie sportą – būtent šiame pasaulyje Vaida ir Ričardas susipažino. Juk turbūt niekas kitas negalėtų geriau jų suprasti.

Lengvaatletė pažintį su baidarininku vadina likimu – matėsi keliose varžybose, kiek pasikalbėjo, dalyvavo kartu olimpiadoje, ir to užteko, kad įsimylėtų. Todėl, praėjus vos metams nuo draugystės pradžios, Ričardas Nekriošius paprašė mylimosios už jo tekėti. Ir to paprašė labai garsiai – prieš tūkstančius sportu gyvenančių žmonių, Vaidai ką tik prabėgus 10 km „Nike We Run Vilnius“ bėgime, scenoje atsiimant pirmosios vietos medalį.

„Vaida, labai tave myliu. Siekiu gražaus gyvenimo. Kviečiu jį kurti kartu. Vaida, ar būsi mano?“ – ištiesęs žiedelį ant scenos paklausė baidarininkas ir bėgikę paliko be amo. Per kelis mėnesius ji spėjo atgauti kvapą ir ėmė ruoštis vestuvėms. Ir jiems neatrodo, kad per mažai laiko praėjo nuo jųdviejų pažinties dienos – vienas kitą jau spėjo patikrinti.

„Mes visą laiką bendravome be jokių iliuzijų, veidmainysčių, nebandėme vienas prieš kitą atrodyti geresni nei esame. O kai jauti, kad tavo žmogus, nebesinori laukti, atidėti kitiems metams. Pasibaigus sezonui, nutarėme ir susituokti“, – 15min pasakojo Vaida Žūsinaitė.

Nors tradicijų Vaidos ir Ričardo šventėje nebuvo daug, tačiau jaunikis savo žaviąją nuotaką išvydo tik prie pat bažnyčios. Apsikeitę šypsenomis, susikibę už rankų, jiedu kartu žengė altoriaus link.

Dar tada Vaida ir Ričardas interviu sakė, kad per daug neatidėlios vaikų klausimo – jau pasvajojo šeimą pagausinti. „Kaip Dievas duos, taip bus. Tiesa, aš sakau, kad bent jau vieno vaiko norėčiau, o Ričardas – bent dviejų ar trijų... Tai žiūrėsime, kaip čia išeis. Bet tai yra planuose, tai – vienas iš mūsų tikslų“, – 15min kalbėjo Vaida Žūsinaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius