„Avižinė košė yra geriausias energijos šaltinis. Ji neapkrauna skrandžio, tad prieš startą ją renkasi viso pasaulio sportininkai. Mano dukrytė labai pamėgo košę – jos prašo vos atsikėlusi, tad renkamės greitai paruošiamą. Labiausiai šeimoje mėgstame košes su uogiene“, – sakė olimpietis Mindaugas Griškonis, į renginį atvykęs su savo žmona Diana Lobačevske ir dukryte Atėne.
Renginio metu tėveliai su vaikais leidosi į kelionę apie sveiką mitybą, susipažino su maisto pasirinkimo piramide, sudėliota iš tikrų produktų, vėliau visi skanavo šefų paruoštas košes. Jas svečiai galėjo pagardinti savo mėgstamiausiais ingredientais – riešutais, vaisiais, uogomis, sūriu ar daržovėmis.
Laidų vedėja Livija Gradauskienė renginio metu papasakojo, kad jos šeimoje košė taip pat yra nepakeičiamas pusryčių produktas. Livija atskleidė, kad jos 16-metė dukra koše pusryčiauja, keliaudama į mokyklą tėvų automobilyje.
Šventę surengusios grūdų perdirbimo bendrovės „Malsena“ generalinis direktorius Aldas Baltutis paragino vaikus rytą dažniau pradėti sveikais košės pusryčiais ir ja keisti mažiau vertingus saldžius užkandžius.
Jau trečius metus iš eilės vykusią Pasaulinę košės dieną šiais metais šventė net 455 mokyklos visoje Lietuvoje. Spalio 10 d., pirmadienį, sveikais košės pusryčiais mokyklose rytą pasitiko daugiau nei 61 tūkst. priešmokyklinukų ir pradinukų bei daugiau nei 4 tūkst. mokytojų. Į mokyklas buvo pristatyta net 2,5 tonos košės. Projektą organizavo „Malsena“ ir palaikė Žemės ūkio ministerija.