Padėkos dieną naujame restobare šventusios garsenybės vaišinosi kalakutu

Nors derliaus nuėmimo diena švenčiama JAV ir Kanadoje, ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį Padėkos diena buvo paminėta ir Vilniuje. Garsenybės traukė į naują restobarą, kuriame mėgavosi neatsiejamu šventės atributu – keptu kalakutu ir stebėjo menininkės Jolitos Vaitkutės maistinę instaliaciją „Chuck Norris išgelbės Ameriką!“.
Sofio Gelašvili-Niūniavė, Rytis Žvagulis ir Laura Navikaitė, Guostė Dilienė, Monika Pundziūtė ir Paulius Jonikas
Sofio Gelašvili-Niūniavė, Rytis Žvagulis ir Laura Navikaitė, Guostė Dilienė, Monika Pundziūtė ir Paulius Jonikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Restobaro „Spot“ atidaryme dalyvavo gausybė svečių. Į šventę atvyko Monika Pundziūtė ir Paulius Jonikas, Guostė Dilienė, Jonatanas Kazlauskas, Dileta Meškaitė-Kisielienė, Donatas ir Dainė Baumilos, Rytis Žvagulis ir Laura Navikaitė, Jolanta Svirnelytė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Elvyra Monginienė, Jurga Anusauskienė, Vaida Skaisgirė, Baiba Skurstene, Sofio Gelašvili-Niūniavė, Martas Kalendra ir daugelis kitų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restobaro „Spot“ atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kalakutai

Vakaro metu susirinkusių svečių laukė degustaciniai patiekalai, šventiniai kokteiliai ir, žinoma, grilyje keptas kalakutas.

Svarbiausiu vakaro akcentu tapo menininkės Jolitos Vaitkutės maistinė instaliacija „Chuckas Norrisas išgelbės Ameriką!“. Viena populiariausių šių dienų jaunųjų menininkių restorane pristatė Chucko Norriso portretą, pagamintą iš kukurūzų burbuolių.

Vakaro svečiai 15min atviravo apie valgymo įpročius ir pasakojo, kur dažniausiai valgo – restoranuose ir kavinėse ar namuose.

„X faktoriaus“ nugalėtoja Monika Pundziūtė pasakojo, kad namuose pasirodo tik vėlų vakarą, todėl tenka valgyti sostinės kavinėse.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restobaro „Spot“ atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monika Pundziūtė ir Paulius Jonikas

„Dažniau valgau mieste. Iš namų išeinu anksti, o grįžtu labai vėlai vakare, tad tenka lankytis kavinėse. Žinoma, maistą gaminu ir namuose, bet tik tuomet, kai yra koks nors receptas – improvizuoti nemoku. Turiu ir firminį patiekalą – salotas su anakardžių riešutais“, – sakė ji.

Paklausta, ar yra patenkinta maitinimo įstaigų pasiūla, M.Pundziūtė teigė, kad lankosi tik keliose jai patinkančiose vietose, kuriose randa mėgstamiausius patiekalus: „Man tų restoranų užtenka, turiu išsirinkusi mėgstamus patiekalus ir einu ten, kur jų yra.“

4-erių metų sūnų Kiprą auginanti Guostė Dilienė teigė, kad maistą gamina namuose.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restobaro „Spot“ atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Guostė Dilienė

„Kadangi turiu sūnų, tradiciškai valgome namuose. Į miestą išeinu tik tuomet, kai susitinku su draugėmis pavakarieniauti, bet tai būna labai retai“, – sakė ji.

G.Dilienė teigė, kad jos sūnus mėgsta tik mamos gamintą maistą. „Ne viską mano sūnus valgo ir restorane būna labai sudėtinga rasti tokį patiekalą, kuris jam patiktų“, – pasakojo G.Dilienė.

O koks patiekalas – pats mėgstamiausias? „Makaronus su Bolonijos padažu labai mėgstame!“ – juokėsi G.Dilienė.

Paklausta, ar stengiasi laikytis mitybos principų ir valgyti tik sveiką maistą, Guostė pasakojo, kad stengiasi surasti pusiausvyrą tarp puikaus skonio ir maistinių savybių. „Labai patinka receptų knygos, nes ten galima rasti patiekalų tiek vaikams, tiek suaugusiesiems“, – pridūrė ji.

„X faktoriaus“ dalyvis Jonatanas Kazlauskas gaminti ypač mėgsta, tačiau dėl gausybės mokslų ir darbų tenka valgyti mieste.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restobaro „Spot“ atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonatanas Kazlauskas

„Šiuo metu visą savo laiką skiriu mokslams ir darbui, todėl dažniausiai valgau mieste, nes labai retai būnu namuose. Turiu tik valandą ar pusvalandį pavalgymui. Bet labai mėgstu gaminti. Geriausiai moku daryti itališkus spagečius su visokiais padažais, nes mano tėvas pirmiausiai išmokė gaminti būtent makaronus“, – juokėsi J.Kazlauskas.

J.Kazlauskas pasakojo, kad mieste valgo pietus, todėl džiaugiasi, kad tam nereikia skirti labai daug pinigų. „Dažniausiai pietauju, tai išeina 5–6 eurai, bet viskas priklauso nuo vietos. O pasirinkimo Vilniuje tikrai nemažai“, – sakė jis.

Rytis Žvagulis ir Laura Navikaitė maistą dažniausiai gamina namuose. O gaminti mėgsta tiek Rytis, tiek Laura.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restobaro „Spot“ atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rytis Žvagulis ir Laura Navikaitė

„Aš gaminu tradicinius lietuviškus patiekalus, o Rytis eksperimentuoja“, – pasakojo L.Navikaitė.

Jiedu teigė, kad Laurai geriausiai sekasi gaminti cepelinus, o Ryčiui – krevetes. „Abu sukamės virtuvėje“, – juokėsi.

Tačiau retkarčiais lankosi ir restoranuose. „Visada mėgstame išbandyti ką nors naujo, kitų šalių virtuves“, – sakė L.Navikaitė.

Stilistė Sofio Gelašvili 15min teigė, kad taip pat maistą renkasi restoranuose. To priežastis – laiko stoka.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restobaro „Spot“ atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / Sofio Gelašvili

„Dažniausiai valgau kavinėse, nes retai būnu namuose. Labai daug kavinių ir naujų restoranų Vilniuje atsidarė, todėl pasirinkimo yra daug, tačiau dažniausiai valgome savo restorane. Žinoma, gaminu maistą ir namuose“, – sakė Sofio.

Mėgstamiausi Sofios patiekalai – makaronai, salotos ir grikiai. „Esu veganė, todėl pasirinkimas mažesnis“, – pasakojo S.Gelašvili.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kim Kardashian su vaikais Padėkos dieną sutiks Kanye Westo ligoninės palatoje

Apie restobarą

Vilniuje po Baltuoju tiltu įsikūręs naujas restobaras „Spot“ kviečia pasimėgauti modernia, bet nepretenzinga šiuolaikinio miesto virtuve: mėsainiais, dešrelėmis, salotomis, falafeliais, beigeliais, kesadilijomis, fachitomis, nachos. Restobaro meniu pasirūpino žinomas virtuvės šefas Arūnas Stoškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis