Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangoje – krepšininkės Kamilės Nacickaitės ir olimpinio 3x3 čempiono Dimeo vestuvės: „Likimas apdovanojo“

Rugpjūčio 10-ąją Palangoje lemtingąjį „taip“ vienas kitam ištarė krepšininkė Kamilė Nacickaitė ir vos prieš kelias dienas Paryžiaus olimpinį aukso medalį ant kaklo pasikabinęs 3x3 krepšinio rungties laimėtojas olandas Dimeo van der Horstas. Kamilė dar prieš žaidynes svajojo ant apdovanojimų pakylos pamatyti tiek lietuvius, tiek mylimąjį, todėl išsipildęs scenarijus jai buvo geriausia vestuvinė dovana.

Krepšininkai Kamilė Nacickaitė ir Dimeo van der Horstas amžinąją meilę vienas kitam prisiekė Palangos viešbutyje „Gradiali“, kuriame buvo surengtos prabangios tuoktuvės.

Čia netrūko jautrių momentų, jaunieji buvo apibarstyti žiedlapiais, taip pat surengta ir smėlio ceremonija. Jos metu į vieną bendrą indą supilamas kelių spalvų smėlis – tai simbolizuoja dviejų gyvenimų susijungimą į vieną.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kamilės Nacickaitės ir Dimeo van der Horsto vestuvės Palangoje
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kamilės Nacickaitės ir Dimeo van der Horsto vestuvės Palangoje

Į puotą atvyko jaunųjų šeimos nariai, draugai ir kolegos. Pastarieji padiktavo vestuvėms pasirinktą datą – tuoktuvės turėjo įvykti po Paryžiaus olimpinių žaidynių, kuomet sportininkai gali bent trumpam atsikvėpti.

„Krepšinis mūsų gyvenime yra visada, todėl mums buvo labai svarbu išsirinkti datą, kuri tiktų visiems pakviestiems komandos draugams bei treneriams. Reikėjo suderinti, kad tuo metu niekas neturėtų turnyrų, todėl laikas po olimpiados labai tiko – pagaliau visi galėjo atsikvėpti“, – Žmonės.lt dar prieš vestuvių puotą sakė K.Nacickaitė.

Nors olimpiadoje prieš Nyderlandus žaidusi Lietuva pergalės neiškovojo, tačiau Lietuva laimėjo poros debatus, lėmusius, kur šie ištars lemtingąjį „taip“.

„Nebuvo vieno lemiamo faktoriaus šiam sprendimui, bet mums abiem patinka Palanga, todėl tikrai labai lengvai sutarėme, kad vestuvės bus būtent čia. Žinoma, svarstėme ir Nyderlandų variantą, bet nugalėjo Lietuva“, – atskleidė Kamilė.

Žinoma moteris patikino, kad dar prieš Paryžiaus olimpiadą ji svajojo, kad Dimeo prie altoriaus žengs kaklą pasidabinęs olimpiniu medaliu. Žinoma, Kamilė palaikė ir 3x3 rungtyje žaidusius lietuvius, todėl dar prieš lemiamą kovą vylėsi, kad ant laimėtojų pakylos žengs abi komandos. O ši jos svajonė išsipildė su kaupu – Nyderlandų komandoje pasirodęs Dimeo van der Horstas iškovojo auksą, o lietuviai džiaugėsi bronza.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kamilės Nacickaitės ir Dimeo van der Horsto vestuvės Palangoje
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kamilės Nacickaitės ir Dimeo van der Horsto vestuvės Palangoje

„Aš jau nuo pat olimpiados pradžios Dimeo sakiau, kad turi prie altoriaus stovėti su medaliu. Tai, kad top 4 etape žaidė ir Lietuva, ir Nyderlandai – buvo mano svajonė“, – sakė K.Nacickaitė.

Fotogalerija:

Paklausta apie jųdviejų pažintį, Kamilė juokėsi, kad vienas kitą jie sužavėjo kažkokiais nepaaiškinamais būdais. Jiedu susipažino pandemijos laikotarpiu, todėl 2020 metais „susižvalgė“ dar jų veidus dengiant masyvioms medicininėms kaukėms.

„Mus sujungė krepšinis, susipažinome Rumunijoje, kurioje abu dalyvavome turnyre dėl galimybės žaisti Europos čempionate. Dimeo tuo metu kaip tik buvo nuo 5x5 perėjęs prie 3x3, o man tada buvo pirma vasara šioje kryptyje. Tada dar buvo pandemijos laikas, labai gerai pamenu, kad net per tas kaukes mes vienas kitą kažkaip nusižiūrėjome. O paskui juokėmės, kad nieko per daug nesimatė, bet vis tiek vienas kitam kažkokiu būdu patikome“, – šiltais atsiminimais dalijosi krepšininkė.

Krepšinis lydi kiekvieną Kamilės ir Dimeo meilės istorijos posūkį. Net jų sužadėtuvės įvyko vieno iš turnyrų metu, tiesa, tam buvo pasirinkta itin romantiška vieta – ant vieno kelio olandas priklaupė Venecijoje. Moteris prisipažino, kad piršlybos jai buvo labai netikėtos.

„Mes buvome apie tai kalbėję, bet man vis tiek buvo labai netikėta. Gal kažkam ir atrodys, kad juk buvote Venecijoje, o čia viskas ir turėtų įvykti, bet aš buvau atvažiavusi visai kitu tikslu – žaidžiau Europos taurės turnyre. Turėjau vieną laisvą dieną ir Dimeo man parašė, kad norėtų mane aplankyti. Pasižiūrėjo, kad yra gerų skrydžių iš Amsterdamo, o aš pagalvojau, kad, o kodėl gi ne. Taip ir sutarėme susitikti Venecijoje, bet tikrai juk nepagalvojau, kad skrenda pasipiršti. Pasisekė laimėti varžybas, o švęsdami persikėlėme į patį Venecijos centrą, kuriame Dimeo ir priklaupė. Aišku, aš vėliau jau supratau jo planą, nes jis tą dieną buvo kitoks“, – su Žmonės.lt prisiminimais dalijosi K.Nacickaitė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kamilės Nacickaitės ir Dimeo van der Horsto vestuvės Palangoje
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kamilės Nacickaitės ir Dimeo van der Horsto vestuvės Palangoje

Pasirodo, kad Dimeo išdavė pasikeitęs jo elgesys – retai besifotografuojantis vyras staiga pamėgo nuotraukas ir įnirtingai ragino eiti į gražiausią miesto vietą.

„Aš esu tokia nuotraukų mėgėja, o jis nelabai. Taip pat aš aktyviau stengiuosi pamatyti kažkokias vietas, aplankyti visus skverus ir panašiai, todėl mane labai nustebino, kodėl būtent jis po mūsų vakarienės taip veržėsi į pagrindinį miesto skverą. Žinojau, jog mes ten nueisime, nes aš labai norėjau, bet galvojau, o kodėl jis taip nori? Vis ragino eiti, o dažniausiai tokia esu aš. Todėl buvo kilusi mintis apie piršlybas, bet tokius pamąstymus vijau tolyn, nes maniau, kad negali viskas būti taip neplanuotai“, – juokdamasi situaciją prisiminė Kamilė.

O kas dar, be krepšinio, jungia ką tik aukso žiedus sumainiusią porą? K.Nacickaitė sako, jog tai – humoro jausmas ir gebėjimas vienas kitą suprasti dar iš pusės žodžio.

„Manau, kad mes esame labai panašūs žmonės ir mūsų humoro jausmas vienodas. Vienas kitą suprantame iš pusės žodžio jau nuo pat pradžių, tikriausiai tai mus ir suvedė. Neabejoju, jog man nepaprastai pasisekė turėti tokį vyrą, jis man kažkoks idealas. Nuoširdžiai jaučiuosi apdovanota likimo“, – Žmonės.lt teigė Kamilė Nacickaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Kamilė Nacickaitė ir Dimeo van der Horstas
Asmeninio archyvo nuotr./Kamilė Nacickaitė ir Dimeo van der Horstas

Žmonės.lt primena, kad geriausiu 3x3 krepšininku laikomo Worthy de Jongo vedami olandai įspūdingame finale per pratęsimą 18:17 nugalėjo Paryžiaus olimpinių žaidynių šeimininkus prancūzus. O 3x3 krepšinio bronzos medalius iškovojo Lietuvos rinktinė, mažajame finale 21:18 nugalėjusi olimpinės čempionės vardą praradusią Latviją. Lietuviai pusfinalyje nusileido būtent čempionams olandams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?