Knygą būriui svečių Palangoje atskleisti padėjo vienas geriausių Lietuvos jaunųjų šefų Bernardas Anužis, ėmęsis gaminti vaišes pagal R.Ničajienę, ir braškių ūkį plėtojanti ūkininkė Justina Skaisgirienė.
Tarp svečių, kurie nepraleido braškėmis kvepiančio vakaro, buvo „Žuvėdros“ treneriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, aktorė Eglė Jackaitė su bičiule Rasa Kulyte, šokėja Kristina Navickaitė-Tina su seserimi Agne, restoranų „Momo Grill“ ir „Monai“ įkūrėja Kristina Samavičienė, žurnalistė Sandra Žutautienė su draugėmis ir kiti.
Knygoje „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ daugiausia salotų ir daržovių patiekalų, taip pat – šaltų sriubų, netradicinių kepsnių, naminių ledų ir gaivinančių gėrimų receptų.
„Gaminti mėgstantys naujausiame leidinyje ras ir receptų iš ankstesnių mano knygų, tačiau adaptuotų laikantis „švarios mitybos“ taisyklių. Jį ruošdama nepamiršau ir tradicinių, visiems gerai žinomų patiekalų, pavyzdžiui, šaltibarščių, be kurių dažnas lietuvis neįsivaizduoja šiltojo metų laiko. Juos siūlau gaminti su šviežiais žaliais burokėliais ir raugintomis pasukomis“, – sako R.Ničajienė.
Pačios Renatos mylimiausias vasaros produktas – įvairios miško uogos: žemuogės, mėlynės. Tuo tarpu braškes savo knygoje ji išskiria dėl to, jog tai – pirmosios lietuviškuose soduose derančios uogos
Priklausomai nuo orų, vietinės braškės pradeda nokti apie antrą birželio savaitę. Knygos konsultantės – dietistės Tomos Eroglu teigimu, braškės – geriausias vitamino C šaltinis šiuo metu laiku: 100 g braškių yra 98 proc. vienai parai reikalingo vitamino C, 19 proc. mangano ir net 90,9 g vandens. Šios uogos yra nekaloringos: 100 g braškių yra 7,7 g angliavandenių, iš jų 4,9 g cukraus.