Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paroda „Vaikščiojantis menas“ kviečia išvysti avalynės istoriją (nuotraukos)

Vilniuje, prekybos centre „Panorama“, šį antradienį buvo pristatyta iš Italijos atkeliavusi paroda „Vaikščiojantis menas“. Parodoje galima išvysti avalynės istoriją iki šių dienų.
Parodos akimirka
Parodos ekponatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Parodos akimirka
Parodos eksponatas

Parodos atidarymas prasidėjo teatralizuotu šokiu – viena mergina niekaip negalėjo išsirinkti tinkamesnio batų valytojo iš dviejų vaikinų, o šie vis viliojo savo klientę.

Vėliau „Panoramoje“ sugaudė motoroleriai – vienu iš Italijos simbolių atvyko parodos asistentės ir nuo stiklinių stendų nutraukė audinius, slepiančius eksponatus.

„Tokios parodos paprastai yra pristatomos muziejuose – ten, kur ir įprasta. Taigi kodėl mes esame prekybos centre? Mes pasirinkome naujovišką komunikacijos manierą. Anksčiau žmonės susitikdavo miestų aikštėse, ten vykdavo ekonominis ir kultūrinis gyvenimas. Dabar aikštės pritraukia nebent turistus ir miestiečiai renkasi nebe aikštėse, bet prekybos centruose. Kultūra turi išeiti iš muziejų ir atvykti ten, kur žmonės ateina apsipirkti“, – kodėl parodai pasirinko neįprastą vietą, aiškino parodos kuratorius Luciano Colosso.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Parodos akimirka
L.Colosso demonstruoja futbolininko F.Totti sportinį batelį.

Šioje parodoje pasakojama Italijos avalynės, visais laikais pasižymėjusios išskirtine kokybe, istorija nuo pat jos ištakų iki šiuolaikinės aukštosios mados. Ši paroda apkeliavo daugybę pasaulio šalių, pabuvojo Šanchajuje, Buenos Airėse, Sicilijoje, San Paule, Vašingtone, Bukarešte, Ankaroje ir kituose miestuose.

Parodoje eksponuojamas ir garsaus Italijos futbolininko Francesco Totti sportinis batelis su autografu. „Panoramoje“ taip pat galima išvysti visas bato sudedamasias dalis, medžiagų skiautes, formų įvairovę.

Paroda sudomino ir ne vieną žinomą visuomenės veikėją: dizainerę Jolantą Talaikytę, stilistą Mantą Peruškevičių, buvusią manekenę Aistę Jasaitytę-Čeburiak, aktorę Reditą Dominaitytę, festivalio „Kino pavasaris“ direktorę Vidą Ramaškienę.

Paroda bus eksponuojama iki birželio 13 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito