Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje besisvečiavusi Gintarė Gurevičiūtė vakarėlius išmainė į keliones: „Joms pinigų negaila“

„Į kelionę stengiuosi leistis bent kartą per mėnesį“, – sako televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė. Nors dar visai neseniai, kaip pati pasakoja, buvo tikra vakarėlių liūtė, dabar visas jėgas ir savo laisvą laiką ji skiria kelionėms. Jų metu ne tik ilsisi, bet ir kuria turinį savo sekėjams instagrame. Būtent kelionių paskatinta Gintarė ir pradėjo naudoti šį socialinį tinklą, kur dabar jos sekėjų skaičius viršija net 130 tūkstančių. Tad kaip atrodo G.Gurevičiutės kelionės ir be ko jų neįsivaizduoja?
Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė / Tiborgo Golobovo, asmeninio albumo ir Anete Toming nuotr.

Gintarė Gurevičiūtė kovo pabaigoje lankėsi Prancūzijos sostinėje Paryžiuje. Telefonų „Huawei“ ambasadorė vyko į bendrovės rengiamą naujųjų P30 serijos telefonų pristatymą. Ten televizijos laidų vedėja 15min papasakojo, kaip ruošiasi kelionėms ir be ko jų neįsivaizduoja.

G.Gurevičiūtė sako, kad kelionių pirmiausia neįsivaizduoja be paso, tiesa, turi papasakoti ir vieną juokingą atsitikimą. Kartą Gintarė keliavo be paso, bet kad jo su savimi neturėjo visą kelionės laikotarpį, suprato tik grįžusi namo.

„Pernai buvo toks nutikimas, kai į kelionę skridau neturėdama paso. Tai buvo kelionė Europoje, skridome į „Huawei“ simfoninį performansą „Sound of light“ Vienoje. Paso niekas niekur nepaprašė, net oro uoste, jo nepasigedau ir aš. Galiausiai tai supratau tik grįžusi, kai radau pasą paliktą ant stalo“, – su šypsena nutikimą 15min prisimena G.Gurevičiūtė.

Antras daiktas, kurio į kelionę Gintarė tikrai niekada nepamirštų – išmanusis telefonas. Su juo ne tik gimsta nepriekaištingos nuotraukas, kurias sekėjai išvysta Gintarės instagrame, telefoną Gintarė naudoja kaip žemėlapį, užrašinę, žiūri filmus.

„Kelionės metu norisi užfiksuoti gražiausias akimirkas, tačiau ne tik –telefonas yra ir neatsiejama kelionės planavimo dalis. Su juo galima rasti lankytinas vietas, restorane rezervuoti staliuką, keliaujant su išmaniuoju pamiršti ir skrydžio įlaipinimo korteles, nes jas tiesiog turi telefone“, – kalba Gintarė.

Televizijos laidų vedėja pripažįsta, kad kadaise į keliones veždavosi veidrodinį fotoaparatą, tačiau jį dėl jo dydžio ir svorio naudodavo retai. Galiausiai atsiradęs išmanusis pakeitė viską – dabar Gintarė nebepamena, kada paskutinį kartą savo rankose turėjo veidrodinį fotoaparatą.

Anete Toming nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje, „Huawei“ P30 pristatyme
Anete Toming nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje, „Huawei“ P30 pristatyme

Panašiu laiku, kai atsisakė fotoaparato, Gintarė pirmą kartą atsisiuntė instagramo programėlę. Tiesa, kaip pasakoja, iš pradžių ją siuntėsi manydama, kad tai programa, skirta nuotraukų redagavimui.

„Kurį laiką instagramą naudojau kaip nuotraukų redagavimo programėlę. Po kelių mėnesių Lietuvoje susipažinau su vienu vaikinu, su juo norėjome apsikeisti kontaktais. Jis manęs klausia: gal turi feisbuką? Sakau, ne, aš jo nenaudoju. Tada sako, gal instagramą? Sakau: taip, su juo dedu filtrus nuotraukoms. Jis man sako: bet juk čia socialinis tinklas. Tik tada aš ir sužinojau, kam jis skirtas. Tuo metu jau buvo apie pusantro tūkstančio sekėjų, ačiū Dievui, kad ten nebuvo tokių nuotraukų, kurių nenorėčiau, kad pamatytų kiti žmonės“, – juokiasi Gintarė.

Anete Toming nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje
Anete Toming nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje

Tačiau kasdien naudotis instagramu G.Gurevičiūtė pradėjo po pirmosios kelionės į Jungtines Valstijas. Ten ji su žmonėmis keitėsi kontaktais, nenorėdama prarasti ryšio, į socialinį tinklą keldavo vis daugiau ir daugiau savo gyvenimo akimirkų.

JAV tuo metu instagramas buvo pagrindinis socialinis tinklas. Per ketverius metus Gintarės sekėjų skaičius pasiekė 130 tūkstančių ir tik visai neseniai socialinio tinklo administravimą Gintarė pradėjo laikyti savo tiesioginiu darbu.

Anete Toming nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje
Anete Toming nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje

Telefonas Gintarei kelionės metu svarbus ne tik dėl navigacijos – išmaniuoju televizijos laidų vedėja redaguoja nuotraukas ir montuoja vaizdo įrašus. Ji juokauja – esą dažnai telefono fotokamera yra linkusi žmones pagražinti, bet Gintarei patinka natūralumas, tad nuotraukas ji šiek tiek paredaguoja.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje
Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje

„Telefonų kameros mėgsta žmones padaryti nepriekaištingai atrodančius, su labai lygia oda. Man netobulumai – gražu. Patinka, kai matosi poros, galbūt plaukelis. Žmonės kartais man sako, kad va, nusipirkau naują telefoną, bet nuotraukos neatrodo tokios, kaip pas tave. Tai aš tiesiog panaudodama tam tikras programėles pakeliu nuotraukų spalvų aštrumą, kartais padidinu kontrastą“, – kalba G.Gurevičiūtė.

Pasak Gintarės, apie 30 procentų jos instagramo nuotraukų yra atsitiktiniai kadrai. Vis dėlto didžioji dalis nuotraukų atsiranda tik po ilgų paieškų ir sunkaus darbo. Čia svarbu ne tik vieta ir tinkamas apšvietimas, dėmesį prikaustančioms nuotraukoms reikia ir tinkamos aprangos, o keliaujant ji į vieną lagaminą niekada netelpa...

„Nemoku keliauti su vienu mažu lagaminu, net ir čia, į Paryžių, kelioms dienoms atvykau su dviem lagaminais. Aš keistas žmogus, man patinka jausti komfortą, žinant, kad turiu visko, ko gali prireikti. Lagaminą atsidarau likus valandai iki išvažiavimo į oro uostą. Atveriu spintas ir tada pagal orą kraunu drabužius. Aišku, 70 procentų drabužių dažniausiai kelionės metu nepanaudoju, bet užtat jaučiuosi saugi“, – atvirai sako laidų vedėja.

Tiborgo Golobovo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje
Tiborgo Golobovo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė Paryžiuje

Gintarė pasakoja, kad anksčiau būdavo didelė vakarėlių mėgėja, tačiau dabar juos pakeitė kelionės: „Kelionės man pagrindinis atsipalaidavimas, pabėgimas nuo kasdienybės. Joms ir pinigų negaila, nes ką aš išleisčiau gėrimams vakarėliuose, dabar išleidžiu kelionėms.“

Į jas ji stengiasi leistis kuo dažniau, bent kartą per mėnesį, o kas keletą vyksta ir į ilgesnę kelionę. Savaitgalio keliones ji renkasi spontaniškai – skrenda ten, kur randa pigius bilietus.

Artimiausios Gintarės laukiančios kelionės bus labai aktyvios. Gegužę su tėvais ir draugais ji vyks kaituoti, o vėliau planuoja skirsti su draugais į Turkiją, kur visą savaitę žais nauju Gintarės hobiu tapusį tenisą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas