Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje gyvenanti Giedrė Rusytė: „Būti tokių metų yra geriau nei būti 20-ies“

Paryžiuje gyvenanti Giedrė Rusytė (35), šiuo metu nuosekliai dirbanti juvelyrikos srityje ir auginanti du sūnus, džiaugiasi nauju gyvenimo atverstu puslapiu. Nors pastaruoju metu jos namų židinys yra kuriamas Prancūzijoje, moteris tikina Lietuvos anaiptol nepamiršusi. Apie tai, apie su amžiumi ateinančią brandą, apie šeimą ir būdus būti laimingam – 15min interviu su žinoma moterimi.
Giedrė Rusytė su vaikais
Giedrė Rusytė su vaikais / Gretos Skaraitienės ir asmeninio albumo nuotr.

Rugpjūčio pradžioje Giedrei suėjo 35-eri. Kaip ji pati tikina, tąryt mažasis sūnelis Leo (4) beprotiškai ją išbučiavo. Galbūt tai ir yra didžiausios dovanos, dabar svarsto Giedrė, – mažėlis Leo ir vyresnysis Majus (14).

„Esu labai palaiminta, kad tokį gėrį turiu, – motinystės džiaugsmais dalijasi moteris. – Žinoma, dovana yra tai, kad galiu prabusti nuostabioje vietoje, su mylimais žmonėmis šalia.“

Tiesa, nors tarp didžiausių dovanų Giedrė įvardija artimųjų gerovę, vis dėlto, kaip ji mano, kiekvienai moteriai kartais smagu gauti kokią nors – kad ir simbolinę – dovaną.

„Esu didelė estetikos gerbėja, žaviuosi gražiais, kokybiškais daiktais, jei kalbėtume apie dovaną, kaip daiktą, bet tai tik detalės“, – materialaus turto perdėm neaukština ji.

Jaučiasi geriau nei dvidešimties

Nors Giedrė teigia gimtadienių nesureikšminanti, bet specialiai jų taip pat nevengia – palieka šį klausimą spręstis savaime.

„Neslėpsiu, dėmesys džiugina, malonu, kai draugai pasveikina, – mano moteris. – O ir bėgančių metų visai nebijau, priešingai – man 35-eri ir aš labai gerai jaučiuosi savo metuose.“

Laiko tėkmės ji siūlo nebijoti ir kitiems. „Kiekvieni metai duoda savo niuansų, todėl nieko nekeisčiau. Nebijau nei pasenti, nebijau nei 35-erių, nei 50-ies. Svarbiausia, kad sveikatos būtų, kad ir kaip banaliai tai skambėtų“, – tikisi modelis.

UNICEF nuotr./Vytautas Rumšas jaunesnysis ir Giedrė Rusytė
UNICEF nuotr./Vytautas Rumšas jaunesnysis ir Giedrė Rusytė

„Žinoma, požiūris keičiasi. Bet dabar tai yra pats nuostabiausias laikas moteriai. Kai tu judi link 40-mečio brandos, dažna moteris man pritars, kad tai yra nuostabus laikas. Bręsti ir gyventi šiuose metuose yra tikrai geriau, nei būti dvidešimtmete“, – dabar galvoja moteris.

Kaip tik – prisiminusi savo dvidešimtuosius, Giedrė dabar labai stipriai juokiasi ir įvardija to priežastį. „Dėl to, kad kiekvienas dvidešimtmetis turi išgyventi tam tikrus dalykus ir kiekvienas tas laiko tarpas yra labai ypatingas, su patirtimi – 16, 18, 20, 22 – mes išgyvename visokias krizes ir pakilimus ir nupuolimus, ir tas yra labai smagu, nes šiandien, kai esu 35 metų, kuo toliau, tuo labiau nieko neplanuoju. Aišku, truputėlį gal išminties duoda ir patirtis padaro savo“, – užsimena modelis.

Būtent dėl to kasmet ji stengiasi sugalvoti naujų veiklų, o ir gyvenimas negaili netikėtumų, todėl kartkartėmis tenka gyventi šia minute. Kaip ji sako – su amžiumi į viską stengiasi žiūrėti vis ramiau.

Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrė Rusytė ir Gediminas Žilinskas
Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrė Rusytė ir Gediminas Žilinskas

Tiesa, tokį vidinio stabilumo jausmą Giedrė teigia turėjusi visada. Dabar ji jokių kompleksų neturi.

„Prioritetai gal atrodys iš mano lūpų keistai, bet tie, kurie mane pažįsta, sutiks, kad norim būti gražios ir tobulos, tačiau kas tas tobula? Aš visada siekiau vidinės laimės, vidinės ramybės. Tikrai tikrai daug svarbiau vidinė laimė. Nuotykiai, pojūčiai, išgyvenimai yra žymiai svarbesni už celiulito gabaliuką“, – išmaniai palygina ji.

Nuotykiai, pojūčiai, išgyvenimai yra žymiai svarbesni už celiulito gabaliuką

Taip, anot Giedrės, matyt, kiekvienas pagalvojame, kad norėtume būti lieknesni arba stambesni, arba kartais norime turėti natūraliai kitokius plaukus, tačiau tai priklauso nuo vieno svarbaus komponento.

„Tai yra pasitikėjimo savimi klausimas“, – yra įsitikinusi moteris.

Net ir žvelgdama atgal į jau praverstus gyvenimo puslapius, Giedrė nieko nenorėtų juose išbraukti. Tiesa, galbūt būtų daugiau laiko skyrus išsilavinimui, mokslams.

Modelių agentūros nuotr./Giedrė Rusytė
Modelių agentūros nuotr./Giedrė Rusytė

Pasiilgsta mamos daržo ir ten augintų agurkų

„Dažnai, – paklausta, ar dažnai vieši Lietuvoje, užsimena moteris. – O dabar namai tampa vis mielesni, lietuviška žolė – žalesnė, ir pasiilgstu namų vis labiau ir labiau. Labai atvirai galiu pasakyti, kad grįžus į Lietuvą širdyje jaučiu ilgesį, kad net saldu. Tai jaučiu kiekvieną kartą. Kapstytis pas mamą darže, valgyti savo augintus agurkus, pjauti žolę yra mano laimė. Labai visada to laukiu ir man to labai trūksta“, – pasakoja Giedrė ir užsimena, kad tik radus progą ji skuba Lietuvon.

Gyvenu ten, kur yra mano šeima, o taip jau susiklostė, kad, matyt, grįžti nepavyks

Vis dėlto, iškeisti Paryžiaus siauras gatveles į mamos sodus Lietuvoje ji kol kas neketina. „Gyvenu ten, kur yra mano šeima, o taip jau susiklostė, kad, matyt, grįžti nepavyks. Bet nuo Lietuvos nesijaučiu visiškai atitrūkus – draugė gimtadienio proga atsiuntė puikią Justino Jaručio dainą „Tell me your story“, groja Prancūzijoje ir Jazzu“, – lietuviškais sentimentais dalijasi moteris.

Vis dėlto Paryžiuje įsitvirtinti Giedrei nebuvo lengva. Anot jos, tą lemia ir kultūriniai skirtumai, ir tai, kad priprasti prie pokyčių nėra paprasta. Bet čia pat ji priduria, kad tą laimę svečioje galima susikurti ir pačiam, pakeitus savo nuostatas – anot Giedrės, jeigu eisi, skųsies, būsi susiraukęs, sakysi, kaip čia blogai, tai ir bus taip.

„Čia gal ir yra mano stiprybė, ir didelis pranašumas, kad visur yra gerai, priklauso nuo to, kaip tu pasidarysi. Aš labai paprastai žiūriu į šitą reikalą. Taip, jaučiamas liūdesys dėl gimtinės ir artimųjų, bet tai yra gyvenimas, jis smagus – važiuojam, keliaujam, darom“, – džiaugiasi moteris.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Rusytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Giedrė Rusytė

Kol kas Giedrė sparnų Paryžiuje neleidžia, nes pažinti pasaulį jai yra didžiulė dovana. „Man atrodo, kad, nors sėslumas yra gerai, jo visada norisi, ypač metams bėgant, bet aš niekada nesprendžiu, kad gyvensiu Paryžiuje ar Niujorke. Nežinau, nei kur būsiu po metų ar net po pusės. Belieka pasakyti, kad pagyvensim – pamatysim“, – ateities planų nekonkretizuoja ji.

Atžalos kalba lietuviškai

Nors Giedrė Paryžiuje gyvena jau ne 5 metus, ir mažėlis Leo gimė ir užaugo būtent čia, lietuvių kalba šeimoje išlieka svarbiu ir neužmirštamu prioritetu.

Mano abu vaikai kalba lietuviškai. Gal nelabai idealiai, bet man atrodo, kad tai svarbus momentas, nes jie lietuviai

„Mano abu vaikai kalba lietuviškai. Gal nelabai idealiai, bet man atrodo, kad tai svarbus momentas, nes jie lietuviai. Nes juose teka lietuviškas kraujas“, – apie neužmirštas šaknis pasakoja ji.

Taip pat vienas iš sūnų, rodos, puikiai prisitaikė ir prie kitų didelių pokyčių Giedrės gyvenime – antrosios santuokos ir naujos užgimusios meilės su verslininku Jeanu Yves’u Haouzi.

„Tai yra mano dar viena dovana, apie kurią galvoju kaip apie dovaną, nes viskas įvyko labai sklandžiai“, – mano buvęs modelis. Ji neslepia – šeimos ir draugų aplinka jai šiuo metu kelia tik teigiamas emocijas.

Kaip moteris teigia, ji dramų nemėgsta, o toks bruožas kylančias problemas padeda spręsti lengviau ir greičiau prieiti prie sprendimo.

„Gyvenime turėtų būti daugiau gerai negu kad blogai. Turi būti visko – tas jing ir jang principas yra labai geras, bet turi būti daugiau gerų dalykų“, – mano ji.

Tiesa, dėl sprendimo pasukti skirtingais keliais su buvusiu vyru moteris šiuo metu nesigaili. „Santykiuose kankintis tikrai nereikia, jeigu jau taip išėjo. Nors, aišku, labai norėtųsi, kad šitas dalykas keistųsi, reikėtų atsakingiau į tą santuoką žiūrėti“, – pasakoja modelis ir priduria, kad skyrybos – laiko ir gero apsvarstymo reikalaujantis procesas.

Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka
Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka

Nors Giedrė tikina, kad tam tikra nesaugumo baimė dėl galimo ryšių su sutuoktiniu nutraukimo kartais ją aplanko, dabartine antrąja puse ji yra kur kas labiau užtikrinta. „Kai antrą kartą ženijiesi, tai, ko gero, ilgam. Aš tikrai nuoširdžiai tikiuosi, kad tai yra mano variantas“, – lūkesčių neslepia moteris.

Galbūt tai, kad su dabartiniu vyru jie nėra linkę komplikuoti situacijų, o galbūt dėl jų brandos ši santuoka – laiminga.

„Mūsų šeimoje yra didžiulė meilė, pagarba, nors esame skirtingi žmonės. Aš esu už pagarbą vienas kito pomėgiams, už tuos skirtumus. Supratimas ir pagarba – tai yra esminiai dalykai, jeigu nori ilgai trunkančių santykių“, – laimingų santykių receptu dalijosi moteris.

Anot jos, daug kas priklauso nuo pačių žmonių – yra tokių, kurie laimingi ir skirtinguose kambariuose miegodami. Svarbiausia, kaip mano Giedrė, nieko nekomplikuoti.

„Niekada nebuvau už labai sureikšmintas pasakas, meilės istorijas. Man atrodo, kad gyvenime viskas yra labai paprasta. Nuo požiūrio gal priklauso“, – mano ji.

Tiesa, Giedrė užsimena su dabartiniu vyru dar pasvarstanti apie galimybę turėti daugiau atžalų.

„Pasvajoju. Manau, dar esu jaunas žmogus ir tikrai labai myliu vaikus, tikrai norėčiau jų daugiau, taigi pažiūrėsime, kaip čia bus. Iš tikrųjų, kaip Dievulis duos“, – kalba modelis ir priduria, kad vis dėlto kalendoriaus nebrauko, šiuos dalykus palieka spręsti Visatai.

Visgi atžalos – ne vienintelis dalykas, kuris Giedrę dabar darytų laimingesnę. Ji sau labai linki daugelio pozityvių dalykų.

„Labai stipriai sau linkiu sveikatos, stiprybės, nes aš jaučiuosi atsakinga už tai, kad jeigu man bus gerai, tai ir mano vaikams bus gerai, mano šeimai bus gerai, aš galbūt galėsiu daugiau žmonių padaryti laimingesnius“, – neslepia buvęs modelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito