Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasakyk, ką valgai, pasakysiu, kas esi

Psichologai teigia, jog žinant, kokį maistą dažniausiai valgo žmogus, galima lengvai atspėti, koks jo charakteris, elgesys, gyvenimo būdas ir kokius tikslus jis sau kelia. Paskaitykite, kokius mėgstamiausius patiekalus įvardijo žinomi Lietuvos žmonės, ir galbūt viename iš aprašymų atpažinsite save.
Elena Puidokaitė-Atlanta
Elena Puidokaitė-Atlanta / Mariaus Žičiaus nuotrauka

Elena Puidokaitė-Atlanta (30)
Pomidorai

„Esu pomidorinė, – taip save pristato dainininkė. – Nuo pat vaikystės labai mėgstu pomidorus, turbūt tai paveldėjau iš močiutės. O štai saldumynais manęs niekas nesuviliotų – verčiau renkuosi sūrų ar aštrų maistą.“

Pomidorų ir kitų daržovių mėgėjai yra paprasti, atviri, kišenėje žodžio neieškantys žmonės. Su jais paprastai būna labai smagu, nes šie žmonės garsėja spontaniškumu ir aistra nuotykiams. Tiesa, ne kiekvieną žmogų jie įsileidžia į savo draugų ratą – iš pradžių gerai ištyrinėja, pasveria ar, netgi parengia, keletą išbandymų. Jie nelinkę planuoti, dažniausiai gyvena šia diena ir tuo mėgaujasi.

Eimutis Kvoščiauskas (30)
Lazanija

Visi aktoriaus draugai žino, kad Eimutis negali gyventi be lazanijos. „Kai laukiu svečių, ilgai nereikia sukti galvos, ką pagaminti. Visi žino, kad bus vaišinami mano firminiu patiekalu“, – šypsosi aktorius.

Lazaniją ir kitus makaronų patiekalus mėgstantys žmonės yra praktiški, racionalūs ir konkretūs, paprastai jie neskraidžioja padebesiais. Tokie žmonės nesistengia savęs apkrauti egzistenciniais klausimais, neanalizuoja savo poelgių ir nesižvalgo į praeitį. Jie labai linksmi, dažniausiai geros nuotaikos, kupini energijos, noriai bendrauja, lengvai įsilieja į nepažįstamą kompaniją, mėgaujasi gyvenimu.

Viganto Ovadnevo nuotrauka/Irena Starošaitė
V. Ovadnevo nuotr./Irena Starošaitė

Irena Starošaitė (41)
Juodasis šokoladas

Neseniai pradėjusi sportuoti Irena jau gali džiaugtis gerokai dailesne figūra, tačiau atsisakyti mėgstamiausio skanėsto – juodojo šokolado – jos niekas neprivers. Aišku, juo mėgautis dainininkė sau leidžia tik retkarčiais.

Saldumynams pirmenybę teikia draugiški, linksmi, mėgstantys bendrauti žmonės, tačiau šiek tiek kaprizingi. Jie netrunka pelnyti aplinkinių simpatijų, o patys itin greitai prisiriša prie brangių žmonių. Labai sunkiai išgyvena skyrybas, išdavystę. Nors šie žmonės išoriškai atrodo laimingi, yra labai pažeidžiami, linkę į depresiją, mėgsta vienatvę. Juos dažnai aplanko nerimas dėl ateities.

Edvardas Žičkus (28)
Mėsa

TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ prodiuseris pirmenybę teikia skaniam ir sveikam maistui. Laimė, jam gurmaniškų restoranų nereikia – Edvardas yra puikus kulinaras. „Negalėčiau gyventi be mėsos, o štai žuvies net kvapo negaliu pakęsti“, – neslepia vaikinas.

Tai tvirti, gyvybingi, didelių ambicijų turintys žmonės, iš prigimties lyderiai, pakankamai ryškios asmenybės. Kad įgyvendintų savo troškimus, jie pasirengę viskam, net lipti kitiems per galvas ar gudriu ėjimu atsikratyti konkurentų. Šiems žmonėms vertėtų išmokti pažaboti savo egoizmą bei nervingumą. Giliai širdyje tai labai jautrūs ir geros širdies žmonės. Tvirta išorė paprastai slepia pažeidžiamą sielą.

Vitalijus Cololo (37)
Žuvis

Humoristas mėgsta ne tik žvejoti, bet ir valgyti žuvį. „Ypač profesionaliai paruoštą“, – sako V. Cololo. Galbūt todėl prie viryklės dažniausiai sukasi pats Vitalijus.

Be žuvies negali gyventi loginio mąstymo atstovai, intelektualūs asmenys. Tai komunikabilūs ir užsispyrę žmonės, energingi, veiklūs, sugebantys kaipmat kitus palenkti savo pusėn. Su jais bendrauti nėra taip lengva, kaip atrodo, nes jie kupini paslapčių, netgi mėgsta vienatvę. Tačiau jais galima pasikliauti, jie itin patikimi, vadinamieji, žodžio žmonės.

Viganto Ovadnevo nuotrauka/Rūta Ščiogolevaitė
V. Ovadnevo nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Rūta Ščiogolevaitė (29)
Didžkukuliai

„Labai mėgstu gaminti, tačiau nesu gurmanė“, – prisipažįsta Rūta. Dainininkės namuose pats mėgstamiausias patiekalas yra didžkukuliai, mat Rūtai arčiausiai širdies tradicinė lietuviška virtuvė.

Bulves ir jų patiekalus mėgsta stabilūs ir kantrūs žmonės. Paprastai šie asmenys pasižymi taupumu, jiems nebūdingas puikybės jausmas. Tai tvirtą valią ir didelių ambicijų turintys žmonės. Nors aplinkiniams jie gali pasirodyti rūstūs ir kandūs, iš tiesų yra labai jausmingi, šilti ir šeimyniški, dideli optimistai. Jie nemėgsta aplaidumo, netvarkos, yra dideli pedantai.

Gabrielė Martirosianaitė (20)
Sušis

„Mis Lietuva“ titulo savininkė priklauso merginų, dievinančių japonišką maistą, gretoms. Sušį Gabrielė pamėgo tuomet, kai lankėsi Japonijoje. Tačiau mergina tikina, kad šio sudėtingo patiekalo savo rankomis gaminti kol kas nesiryžta.

Sušį ir kitus patiekalus, kurių sudėtinė dalis yra ryžiai, dievina romantikai, svajokliai, fantazuotojai, keliones ir permainas mėgstantys avantiūristai. Paprastai tai labai atviri, nuoširdūs žmonės, skubantys į pagalbą, tačiau neturintys daug draugų. Tai žmonės su polėkiu, turintys kūrybinę gyslelę, nebijantys sunkaus darbo, pasitikintys savo jėgomis.

Žydrūnas Savickas (36)
Braškės

Iš stipriausio pasaulyje žmogaus lūpų tikėjomės išgirsti, kad mėgstamiausias jo patiekalas – didžiulis gabalas skaniai paruoštos mėsos. Tačiau iš tiesų Žydrūnas dievina šviežias braškes (arba mėlynes) su pienu ir cukrumi.

Vaisius ir uogas mėgsta geraširdžiai žmonės, pasižymintys ramiu ir taikiu charakteriu. Jie tarsi dideli vaikai, dievinantys siurprizus ir išdaigas. Tiesa, jie nepataisomi estetai, labai rūpinasi savo išvaizda, stengiasi kitiems padaryti neišdildomą įspūdį. Tokiems žmonėms būdingas pavydo, retkarčiais net gobšumo jausmas. Šeimoje – tai labai patikimi ir ištikimi žmonės, turintys begalę idėjų ir svajonių.

Viganto Ovadnevo nuotrauka/Inga Stumbrienė
V. Ovadnevo nuotr./Inga Stumbrienė

Inga Stumbrienė (27)
Jūrų gėrybės

Nors Inga yra didelė smaližė, pirmenybę teikia jūrų gėrybėms. „Ir ne bet kokioms, o mano vyro paruoštoms. Jis tikrai puikus kulinaras“, – sako Inga ir išduoda savo firminį patiekalą – balandėliai su jūrų gėrybėmis.

Jūrų gėrybes mėgsta veiklūs, ambicingi žmonės, savo srities profesionalai. Aplinkiniai dažnai juos vadina darbomanais, nors šie žmonės paprastai anksti sukuria šeimą, o jei ne, dažnai apie ją svajoja. Deja, retas iš šių žmonių suranda laimę asmeniniame gyvenime, tačiau dėl to pernelyg neliūdi, nes save realizuoja kitose srityse. Tai dosnūs žmonės, todėl yra mėgstami aplinkinių.

Eugenijus Ostapenka (34)
Ukrainietiški barščiai

Kadangi Eugenijus yra grynakraujis ukrainietis, jam labai patinka tikri ukrainietiški barščiai, kurių receptą dainininkui perdavė jo seneliai. „Kai verdu barščius, pridedu daug grietinės ir įmetu šešias skilteles česnako“, – sako E. Ostapenka.

Sriubas mėgstantys žmonės yra linkę į tingėjimą. Jie dažnai pasvajoja apie tai, kad galėtų užkariauti pasaulį, tačiau, užuot užsiėmę aktyvia veikla, valandėlę kitą nusnaudžia. Šiems žmonėms galima patikėti paslaptis – jas nusineš į kapus, jei šito prašoma. Retas kuris tampa turtuoliu – paprastai tai vidutines pajamas uždirbantys žmonės, pakankamai taupūs ir sėslūs.

Ruslanas Kirilkinas (28)
Krevetėmis įdaryti avokadai

Dainininkas sako labai mėgstantis gaminti, tačiau tikrai ne bet ką. Kažin ar gerbėjos jį galėtų suvilioti vėdarais ar bulviniais blynais, nes Ruslanas mėgsta įmantrius patiekalus, kuriuos gardina dar įmantresniais prieskoniais.

Išskirtinius gurmaniškus patiekalus dievinantys žmonės yra labai aistringi. Dažniausiai jie neieško ilgalaikių santykių, nes ir taip sugeba mėgautis gyvenimu. Paprastai tai yra dideli savimylos, sunkiai sugyvenami žmonės, tačiau ypač talentingi. Tai stiprios asmenybės, iškeliančios savo ego aukščiau kitų. Polinkis vadovauti yra tik skraistė, slepianti baimę būti įskaudintiems.

Trumpai

• Pieno produktų garbintojai nori, kad jais kažkas rūpintųsi, ieško saugumo ir stabilumo, ilgai blaškosi, kol atranda savo tikrąjį kelią.

• Riešutus mėgstantys žmonės trokšta būti lyderiai, labai sunkiai susitaiko su pralaimėjimu, paprastai pasižymi kietu charakteriu ir ambicingumu.

• Rūgščių, raugintų, labai sūrių ar marinuotų produktų garbintojai turi tironiškų bruožų, negali pakęsti kritikos.

• Riebią mėsą (lašinius, dešrą, kiaulienos šonkauliukus, kumpį) mėgstantys žmonės yra labai įtarūs, linkę pavyduliauti, dažnai turi stiprų savininkiškumo jausmą.

• Greitąjį maistą dievinantys žmonės dažnai yra išsiblaškę, savimi nepatenkinti ir dėl nelaimių kaltinantys aplinką, kitus žmones, tik ne save.

• Sūriui neabejingi žmonės yra patikimi, nuoseklūs, sukalbami, linksmuoliai, trykštantys energija, nekenčiantys vienatvės.

• Žmonės, kuriems patiekalus tiesiog būtina gardinti padažais (ypač majonezu ar kečupu), yra šiek tiek arogantiški, bet nekonfliktiški, barnio metu linkę nusileisti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas