Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Pasaulio modelių 50-uke esanti Giedrė Dukauskaitė: „Karjera yra platforma pasakoti apie tai, kas rūpi“

Sugauti pasaulinio lygio manekenę G.Dukauskaitę Paryžiuje – šį miestą šiuo metu ji vadina savo namais – be galo sunku. Instagrame, kur modelį seka 47 tūkstančiai vartotojų, ji dalijasi naujausių garsių prekių vardų, žurnalų viršelių fotosesijų nuotraukomis, kurių autoriai yra geriausi pasaulio fotografai, keliauja skersai išilgai žemynus. Vienose fotosesijose Giedrė – fatališka, dramatiška moteris su ryškiu makiažu, kitose – mergaičiukė su švelnius veido bruožus įrėminančiomis besiplaikstančiomis garbanomis.
Giedrė Dukauskaitė
Giedrė Dukauskaitė / Lauros Jaraminaitės nuotr.

Interviu beveik nedalijanti pasaulinio lygio manekenė birželio mėnesio žurnalui „Moteris“ teigia, kad karjera yra platforma pasakoti apie tai, kas rūpi, – apie siekį gyventi darniai su savimi ir pasauliu. „Mes patys renkamės, kaip gyventi ir ką palikti ateities kartoms“, – ekologijai skirtame numeryje sako moteris.

Ji pradėjo nuo savęs – ėmė rūpestingai rinktis produktus, juos stengiasi pirkti iš vietos ūkininkų. Jeigu eina į kavines, tai į tas, kurios bendradarbiauja su vietos gamintojais, siūlo sezoninius patiekalus.

„Pakeičiau visą kosmetiką, buitines priemones, – tvirtina pašnekovė. – Baisu net pagalvoti, kiek nuodų išgarina neekologiškas valiklis, o paskui, nutekėjęs kanalizacijos vamzdžiais, dar nuodija žuvis.“

Lauros Jaraminaitės nuotr./Giedrė Dukauskaitė
Lauros Jaraminaitės nuotr./Giedrė Dukauskaitė

Ji stengiasi nenaudoti vienkartinių plastikinių indų, visada nešiojasi gertuvę, o namie įtaisė vandens filtrą. Atsisakė pieno produktų, kartais paskanauja žuvų ar mėsos, bet labai retai.

„Tam pačiam kiekiui jautienos išauginti reikia vidutiniškai 160 kartų daugiau žemės nei pagrindinėms augalinėms kultūroms, pavyzdžiui, bulvėms, kviečiams ar ryžiams. Ką jau kalbėti apie šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlakas – jos trigubai didesnės negu transporto, – sako modelis. – Kilogramui mėsos, kuriuo pasisotina du žmonės, išauginti anglies dioksido sunaudojama tiek pat kiek daržovėms, kuriomis galima pamaitinti dvidešimt žmonių.“

Lauros Jaraminaitės nuotr./Giedrė Dukauskaitė
Lauros Jaraminaitės nuotr./Giedrė Dukauskaitė

Visą interviu su G.Dukauskaite bei pokalbius su kitomis žaliąsias idėjas propaguojančiomis asmenybėmis skaitykite specialiame birželio mėnesio žurnalo „Moteris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos