Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06:14

Pasaulyje išgarsėjusi tapytoja Julija Jankelaitytė: klientai – nuo „Tinder“ iki Nobelio premijos laureatų

„Turiu patriotizmo gaidą – man smagu, kad esu lietuvė ir mano darbai keliauja po pasaulį“, – sako tapytoja, verslininkė Julija Jankelaitytė (30). Jos istorija prasidėjo Šalčininkuose, o pakeliavus po pasaulio kūrybines mekas, jį sugrįžo į Lietuvą ir pradėjo kolekcionierių „medžioklę“. Dabar lietuvės paveikslai kaba nuo Amerikos iki Indijos, o jais, kaip savo kolekcijos laimikiais, džiaugiasi Nobelio premijos laureatai, politikai ir aktoriai.
Julija Jankelaitytė
Julija Jankelaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Julija Jankelaitytė kitame ekrano gale pamojuoja, o už jos nugaros puikuojasi įspūdingo dydžio paveikslas. Žinoma, tai vienas iš jos kūrinių. Savo studiją Julija įkūrė Vilniuje, tačiau pradžių pradžia prasidėjo kiek tolėliau. „Gimiau Šalčininkuose, iš čia kilo daug kūrybiškų žmonių“, – pradedama pokalbį su meniško krašto šaknimis supažindina tapytoja.

„Nuo vaikystės buvau apsupta meno. Mano senelis kažkiek tapė, darydavo medžio dirbinius. Poreikį menui visada jaučiau, tarsi taip pateisinau savo būtį piešdama. Nuo pirmos klasės lankiau muzikos mokyklą, tačiau jausdama, kad traukia vizualiniai menai, devynerių metų perėjau į dailę. Ten gavau technines žinias, už tai esu dėkinga tėvams, kad jie pastebėjo mano polinkį į meną“, – prisimena Julija, po dvylikos klasių patraukusi meno mokytis į Angliją.

Lietuvoje perspektyvų meno rinkoje tuo metu nematei?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas