„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Edita Užaitė – apie jos namuose rengiamus budizmo mokymus ir kuo užsiima dvasinių stovyklų metu

Talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Edita Užaitė žavi savo paprastumu ir kitokiu gyvenimo būdu. Žinoma aktorė papasakojo apie tai daugiau – pasidalino savo įžvalgomis apie gyvenimą, dvasinę praktiką bei maisto gamybą.
Edita Užaitė
Edita Užaitė / S.Čirbos nuotr.

E.Užaitė – moteris, kuri drąsiai dalinasi kitokiu požiūriu bei filosofija. Anot žinomos aktorės, svarbiau už viską yra sugebėjimas vertinti gyvenimą čia ir dabar.

„Man atrodo, kad tuo metu, kai tiesiog gyvename, kiekvienas iš mūsų turėtų labiausiai galvoti apie save ir aplinkinius žmones“, – atviravo aktorė.

Žinoma moteris pasakojo, kad jos gyvenime itin svarbią vietą užima budizmas bei dvasinis augimas. Kaip pasakojo Edita, jos šeimos namuose yra rengiami budizmo mokymai, į kuriuos kviečiami visi.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Edita Užaitė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Edita Užaitė

„Budizmas man yra labai artimas kelias. Tiesa, mes patys nerengiame tų stovyklų ir mokymų, mes nuomojame sodybą kitiems, kurie tai daro. Jie ten organizuoja tylos, jogos stovyklas, taip pat vyksta ir įvairios Zen praktikos. Mes esame labai atviri visokiems dvasiniams mokymams ir visus pas save įsileidžiame, šiltai priimame“, – pasakojo E.Užaitė.

Tokią pat didelę vietą jos gyvenime užima ir maistas. Aktorė atskleidė, kad dvasinių stovyklų metu jos pagrindinis darbas yra maisto gaminimas ir naujų receptų kūrimas.

„Kaip pagrindinis patiekalas pusryčiams, pavyzdžiui, būna košė su įvairiausiomis daržovėmis, taip pat vaisių salotos ir kitokie įvairūs priedai. Pietums būna visko – nuo vegetariškų kotletų iki lazanijos, kuskuso, ryžių ir įvairių arabiškų, indiškų bei tailandietiškų patiekalų“, – pasakojo moteris.

Anot Editos, vegetariškas maistas gali būti ne tik sveikas, bet ir labai skanus. Žinoma, jei žinai, kaip jį pagaminti.

„Iš pradžių visus patiekalus gaminu labai tiksliai, pagal receptą, o kai išmokstu, pridedu ir truputėlį improvizacijos. Asmeniškai man didžiausias iššūkis buvo vegetarišką maistą paversti skaniu. Tarkime, lazaniją juk visada gaminame su vištiena arba jautiena, tačiau bandydama įvairiausius receptus atradau, kad juodosios pupelės gali būti naudojamos kaip puikus jautienos pakaitalas, o raudonieji lęšiai – kaip vištienos“, – laidoje idėjomis dalijosi Edita.

Paklausta apie atostogas ir kitų šalių virtuves, aktorė pabrėžė, kad jai svarbiausia pažinti bei suprasti skirtingas kultūras per jų tradicinius patiekalus, todėl ji nuolat ieško dar neatrastų vietų.

„Būdama kitoje šalyje, visada einu apsipirkti į vietinį turgų ar kitas įvairias prekybos vietas bei vadovaujuosi kitų žmonių pasiūlymais. Pavyzdžiui, kai esame užsienyje ir einame į kažkokį restoraną, niekada neapsistojame ties pagrindine miesto gatve. Visada ieškau įvairių rekomendacijų ir tai padeda atrasti fantastiškas vietas“, – pasakojo Edita.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val. tik per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“