Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pažaboti vėžį: britų onkologo patarimai, padėję Arvydui Stoniui suvaldyti ligą

Lietuvos magijos tėvu tituluojamam iliuzionistui Arvydui Stoniui gyvenimas išbandymų nepagailėjo: prieš dešimtį metų jo brolis, išgirdęs prostatos vėžio diagnozę, neatlaikė ir pasirinko išeiti iš gyvenimo. Po aštuonerių metų tokią pat diagnozę išgirdęs A.Stonys nusprendė nepasiduoti, pasitelkti visą savo stiprybę ir stoti į nuožmią kovą su liga.
Arvydas Stonys
Arvydas Stonys / Laidos „Sveikatos medis“ nuotr.

Įkvepiančias istorijas ir naujausias žinias apie mediciną, ligas bei jų gydymą atskleidžiančioje TV8 laidoje „Sveikatos medis“ A.Stonys atvirai pasakojo apie savo išgyvenimus ir atrastus metodus, padėjusius pažaboti klastingą ligą.

Žymus iliuzionistas laidoje „Sveikatos medis“ svečiuojasi jau ne pirmą kartą. Vyras ne veltui nesiliauja dalytis savo patirtimi. Jis įsitikinęs – užsispyrimas įveikti ligą gali paskatinti ne vieną žmogų stoti vėžiui skersai kelio. Beveik prieš dvejus metus sužinojęs, kad serga prostatos vėžiu, A.Stonys nusprendė nepasiduoti.

„Yra du keliai: galima užsisklęsti savyje ir niekam to nepasakoti, ką daro daugelis žmonių Lietuvoje. Bet aš supratau, kad esu viešas žmogus, tad mano kalbėjimas, atvirumas tikrai padės ne vienam. Ir aš tiesiog pradėjau kalbėti. Pradžioje sakiau, jei bent vienas žmogus pasveiks, tai aš jau neveltui šneku“, – laidoje pasakos vyras.

Laidos „Sveikatos medis“ nuotr. /Arvydas Stonys
Laidos „Sveikatos medis“ nuotr. /Arvydas Stonys

Žinią, kad vėžys nėra mirties nuosprendis, vyras nori skleisti dar ir todėl, kad jo šeimą ištiko tragedija.

„Mano brolis, paskambinęs gydytojui sužinojo baisų verdiktą – jam liko keletas mėnesių. Deja, jis to neatlaikė. Brolis pasirinko išeiti, kitą dieną mes jo netekome. Manau, kad nereikia išsigąsti to, ką pasakė gydytojas. Kartais ir jie klysta, juk visi mes žmonės ir darome klaidų. Nebijokite klausti antros, trečios ar net ketvirtos nuomonės. Juolab, skrodimas po brolio mirties parodė, kad jis dar galėjo gyventi ir gyventi...“, – skaudžia patirtimi dalysis vyras.

Sužinojęs baisią diagnozę Arvydas nepasimetė, o pakeitė savo gyvenimą iš pagrindų: sureguliavo mitybą, pradėjo aktyviai sportuoti, ieškoti informacijos, kuri galėtų padėti įveikti ligą. Taip iliuzionistas sužinojo apie Kembridžo universiteto profesorių, onkologą Robert J.Thomą, kartu su kitais Jungtinės Karalystės mokslininkais sukūrusį augalinį preparatą, kurio antivėžinis poveikis buvo patvirtintas nacionaliniais klinikiniais tyrimais.

Laidos „Sveikatos medis“ nuotr. /Arvydas Stonys
Laidos „Sveikatos medis“ nuotr. /Arvydas Stonys

Siekdami suteikti kuo daugiau informacijos onkologijos ligoniams bei jų artimiesiems, „Sveikatos medžio“ kūrybinė komanda ir pats A.Stonys leidosi į kelionę – jie nuvyko pas profesių Robert J.Thomą, kuris laidoje pasidalino naudinga informacija.

Garsus onkologas laidoje atkreipė dėmesį, kad onkologiniams ligoniams į racioną būtina įtraukti kuo daugiau augalinių produktų, kuriuose gausu polifenolių. Jie padeda kovoti su kancerogenais, slopinti uždegiminius procesus, stimuliuoti imuninę sistemą bei stabdyti vėžinių ląstelių dalijimąsi.

Robert J. Thomas interviu metu atskleidė, kokią vėžio gydymo metodiką jis rekomenduoja Arvydui Stoniui. „Aš ir mano kolegos onkologai jūsų situaciją aptartume susirinkime, po to atvyktumėte pas mane pasikalbėti, aptartume jūsų gyvenseną, mankštą, cukraus atsisakymą“, – kalbėjo profesorius.

A.Stonys teigė, kad jei būtų išsigandęs ir neieškojęs informacijos, kaip elgtis, galbūt viskas būtų baigęsi liūdnai, kaip ir kitiems ligai pasiduodantiems žmonėms. Tačiau intensyvios paieškos davė itin gerų vaisių – vyras suvaldė ligą. „Žmonės, kurie domisi, keičia savo gyvenimą, gali pasveikti net esant paskutinei stadijai“, – kalbės iliuzionistas.

Jausmingas ir atviras A.Stonio pasakojimas apie kovą su vėžiu ir itin naudingi Robert J. Thomo patarimai onkologiniams ligoniams bei jų artimiesiems – šį sekmadienį, 15 val. laidoje „Sveikatos medis“ per TV8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas