Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoji Motinos diena: pirmagimį auginančios mamos – apie tai, kaip gyvenimą pakeitė vaikas

„Būti mama – tai viena iš gyvenimo prasmių, viena iš svarbiausių užduočių moters gyvenime. Tęsti giminę, paleisti į pasaulį naują gyvybę – tai tiesiog stebuklas“, – sako dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė (33). Su ja sutinka ir daugiau žinomų moterų, kurių ne vienai ši Motinos diena – pirmoji.
Irūna Puzaraitė-Čepononienė, Baiba Skurstene-Serdiukė ir Agnė Bilotaitė
Irūna Puzaraitė-Čepononienė, Baiba Skurstene-Serdiukė ir Agnė Bilotaitė / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Kaip pirmąjį gegužės sekmadienį minimą Motinos dieną pasitinka garsios, per pastaruosius metus pirmagimio susilaukusios moterys? Apie tai jų pasiteiravo 15min.

Baiba Skurstene-Serdiukė: „Motinystė – nuostabiausias laikas mano gyvenime“

„Per pastaruosius metus viskas apsivertė aukštyn kojomis, todėl drąsiai galiu sakyti – šiais metais Motinos diena visa kitokia, ji man įgavo kitą prasmę. Net pats žodis mama įgavo kitą prasmę – kai gimė savas vaikas, supratau, kad prieš visas mamas žemai lenkiu galvą. Tik turintys vaikų supras, ką tai reiškia“, – kalbėjo Baiba Skurstene-Serdiukė.

Kartu su vyru, kikboksininku Mykolu Serdiuku praėjusių metų rudenį jie susilaukė pirmagimio, rugsėjo 28-ąją porai gimė sūnus Antanas. Šiandien berniukui jau septyni mėnesiai, per kuriuos jis šeimą privertė iš naujo atrasti meilę.

„Busy Beet“ nuotr./Baiba ir Mykolas Serdiukai
„Busy Beet“ nuotr./Baiba ir Mykolas Serdiukai

„Motinystė – nuostabiausias laikas mano gyvenime. Pirmą mėnesį nebuvo lengva, buvo daug nerimo, kol apsipratau, kad auginame naują šeimos narį, tačiau vyras labai padėjo. Jis visuomet šalia, todėl galiu ir pamiegoti, ir sau laiko skirti – auginti dviese nėra taip sudėtinga“, – kalbėjo Baiba.

Pasak jos, gyvenimas gimus Antanui pasikeitė, tačiau pora išmoko derinti veiklas, planuodami laisvalaikį jie tiesiog renkasi taip, kad drauge su jais galėtų keliauti ir mažylis.

„Būna, kad tenka ir pristabdyti save, patys pastebėjome, kad dabar pirmas klausimas – ar kartu kur nors vešimės sūnų, o jei ne – kas jį prižiūrės. Bet visi drauge kažkaip pasideriname, išeiname kartu ir pasivaikščioti, ir išvažiuojame drauge, jei kur norisi“, – pasakojo Baiba.

fotoalibi nuotr./Baiba ir Mykolas Serdiukai
fotoalibi nuotr./Baiba ir Mykolas Serdiukai

Mažasis Antanas neva gana ramus vaikas, leidžia tėvams ir pailsėti, todėl bemiegių naktų skonį ji su vyru pajaučia retai.

Motinos dienos proga Baiba sako visuomet pasveikinanti mamą ir pati – skuba pas ją su gėlėmis, gal ir kokią dovanėlę sugalvoja, o vaikystėje, kaip ir daugelis, ne vieną atviruką nupiešusi ar kokį rankdarbį šia proga padariusi yra. „O dabar nežinau, kaip bus“, – juokiasi ji, o vyras Mykolas pašonėje kužda. – Dabar ir tu galėsi švęsti Motinos dieną.“

Irūna Puzaraitė-Čepononienė: „Sugriuvo visi mitai, kad motinystė – sunki ir varginanti“

Panašiai apie Motinos dienos proga apėmusias emocijas kalba ir Irūna Puzaraitė-Čepononienė (28). Prieš devynis mėnesius su vyru, kariškiu Roku Čepononiu pirmagimio Toro susilaukusi dainininkė sako, kad motinystė jai – absoliuti visų gražiausių dalykų visuma, nuspalvinusi gyvenimą pačiomis gražiausiomis spalvomis.

„Pats didžiausias mano turtas – mano sūnus. Jis neabejotinai yra gražiausias dalykas mano gyvenime“, – 15min sakė ji.

Pasak Irūnos, susilaukusi Toro, ji pakeitė požiūrį į dar anksčiau susikurtą stereotipinį motinystės paveikslą: iki tol jai atrodė, kad auginti vaiką – labai sunkus ir varginantis darbas, bet šiandien panašias mintis veja šalin.

Barboros fotostudijos nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su sūnumis
Barboros fotostudijos nuotr./Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su sūnumis

„Per šiuos kelis mėnesius man sugriuvo visi mitai, kad motinystė – sunki ir varginanti. Aišku, man pasisekė – neturėjau didelių iššūkių, mano berniukas ramus. Mes ir atostogų su juo buvome išvykę, nors anksčiau galvojau, kad gimus vaikui visa tai baigsis, svarsčiau, kad visi keliai užsidarys. O, pasirodo, visai ne – auginti vaikus yra vienas malonumas!“ – įsitikinusi pašnekovė.

Irūna džiaugiasi, kad rūpintis vaiku jai labai padeda ir vyras, abu tėvai vienodai skirstosi pareigomis. Vyrą Roką ji vadina dideliu užnugariu – jo dėka Irūna gali ir į darbus grįžti, ir laiko sau pakankamai skirti.

„Žinoma, didysis darbas dar tik ateityje, dar tik tuomet, kai prasidės pagrindinis vaiko auklėjimas. Tačiau nebijau padaryti klaidų, man tiesiog norisi užauginti gerą žmogų. O dabar... išvirti košės, išmaudyti vaiką, išeiti su juo į kiemą pasivaikščioti – tai tikrai nėra sunku“, – 15min kalbėjo ji.

Stop kadras/Irūna Puzaraitė ir Rokas Čepononis
Stop kadras/Irūna Puzaraitė ir Rokas Čepononis
Rimo Kaminsko nuotr./Tomas Veršinskas, Rokas Čepononis, Laima Lapkauskaitė, Irūna Puzaraitė
Rimo Kaminsko nuotr./Tomas Veršinskas, Rokas Čepononis, Laima Lapkauskaitė, Irūna Puzaraitė

Ir nors Torui dar nėra nė metų, jau galima įžvelgti ir tam tikrus besiformuojančio charakterio bruožus. Irūna tikina, kad nors berniukas – gana ramus ir leidžia tėvams ramiai išsimiegoti, jis juos kasdien džiugina išmintingu žvilgsniu ir artistiškomis mimikomis.

„Vadinu Torą „mūsų mažasis aktorius“. Jam dar tik devyni mėnesiai, tačiau tos jo veido mimikos – labai įdomios. Sūnus labai reaguoja į aplinką, jei mato, kad aš šoku, šoka kartu. Ir balsą turi labai gerą – net jei šiaip nėra principingas, net jei ko nors nori, rėkia kaip tikras skardžiabalsis“, – juokėsi Irūna.

Kasmet Motinos dienos proga ji skuba pasveikinti ir savo mamos – įteikia gėlių, apkabina, pabučiuoja, negaili gražių žodžių. Nors šiemet ir pati gali tikėtis sveikinimo – abu jos vyrai jai ruošia malonią staigmeną.

Agnė Bilotaitė: „Jei iki šiol vis atrodydavo, kad ko nors gyvenime trūksta, dabar apėmė pilnatvė“

Per pastaruosius metus pirmagimį ant rankų sūpuoti ėmė ir Seimo narė Agnė Bilotaitė (36). Moteris neslepia – vaiko gimimas, tai įvykis, aukštyn kojomis apvertęs jos gyvenimą. „Supratau, kad pajaučiau gyvenimo prasmę, pilnatvę, kurios iki tol nejaučiau. Visa mano esybė užsipildė pačiomis geriausiomis emocijomis“, – 15min sakė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė tuomet, kai dar laukėsi kūdikio
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė tuomet, kai dar laukėsi kūdikio

Agnė tikina, kad vaiko auginimas suteikia neapsakomą džiaugsmą, o kasdienis nuovargis ir bemiegės naktys tiesiog nublanksta – viską atperka motinystės euforija. „Man motinystė visuomet atrodė svarbu, tačiau kai tą patyriau savo kailiu... Kokia didžiulė laimė būti mama! Tai tiesiog neapsakoma“, – kalbėjo politikė.

Pirmagimio sūnaus Jono ji su širdies draugu, verslininku Gintu Petrumi susilaukė praėjusių metų liepos pabaigoje. Ir nors pirmus mėnesius netrūko išbandymų, Agnė sako besistebinti, kodėl kai kurios mamos sako, kad motinystė reikalauja sunkaus darbo, nes jai pačiai taip anaiptol neatrodo.

„Buvau įsitikinusi, kad bus labai sudėtinga, kad bus daug nemigo naktų. Tačiau galiu tik džiaugtis, kad viskas lengvai dėliojasi, gana greitai ir į darbus grįžau, pavyksta viską suderinti“, – 15min kalbėjo Agnė.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Bilotaitė su sūnumi Jonu
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Bilotaitė su sūnumi Jonu

Dėl to ji sako esanti dėkinga ir savo antrai pusei – mažuoju Jonu labai rūpinasi ir jo tėtis Gintas, jie abu dalijasi rūpesčiais.

„Motinystė – tai didžiausia dovana kiekvienos moters gyvenime. Tai didžiausia moters prigimties savirealizacija, jos, kaip moters, atsiskleidimas. Ir jei man iki šiol vis atrodydavo, kad kažko gyvenime trūksta, dabar apėmė pilnatvė, ji mane tiesiog užvaldė“, – 15min sakė ji.

O mažylis jai nuobodžiauti taip pat neleidžia – Jonas auga linksmas, guvus ir padykęs berniukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas