Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 7 metų pertraukos Gintarė Gurevičiūtė grįžo į kalnus: aistrą slopino skaudi patirtis

Televizijos laidų vedėjos Gintarės Gurevičiūtės (31) niekada netraukė tingus poilsis prie baseino, ilgos saulės vonios ar „viskas įskaičiuota“ kelionės. Nuo pat vaikystės Gintarė ir jos šeimyna renkasi itin aktyvų poilsį. Tiesa, nuo mažens įskiepytą meilę kalnams net septyneriems metams buvo sustabdžiusi skaudi trauma. Visgi, pirmą kartą po ilgos pertraukos grįžus į kalnus, išbandymų išvengti nepavyko.
Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Gintarė Gurevičiūtė pasakojo kelionę su šeima ir širdies draugu suplanavusi labai spontaniškai, o ir susidėlioti išvykos planą neužtruko. Gurevičiams tai jau dvylikta kelionė į kalnus, tad šeimyna tiksliai žinojo, ko ieškoti.

„Vieną rytą pusryčiaudami su tėvais prisiminėme senus laikus, kai kasmet važiuodavome slidinėti. Tuomet supratome, kad jau dešimt metų kartu to nedarėme. Tad atsiverčiau pigių skrydžių paiešką ir visiems nupirkau bilietus į Grenoblį (miestas pietryčių Prancūzijoje – red.), – 15min pasakojo laidų vedėja.

Slidinėjimo kurortą šeima rinkosi atsižvelgdama į kelis aspektus. Svarbiausia, kad būtų daug keltuvų, ilgos ir prižiūrėtos trasos. Po ilgų ieškojimų šeimyna nusprendė rinktis Lez Arko kurortą.

Visgi paskutinį kartą Gintarė slidinėjo maždaug prieš septynerius metus. Ši išvyka – pirmasis kartas, kai Gintarė po tokios ilgos pertraukos ryžosi grįžti į kalnus.

„Anksčiau labai mėgau slidinėti, bet paskutinius du kartus, slidinėdamas Prancūzijoje, Linas (L.Karalius – buvęs G.Gurevičiūtės draugas – red.) patyrė sunkią traumą, teko net savaitę gulėti Grenoblio ligoninėje, o į Lietuvą grįžome su greitosios pagalbos automobiliu“, – baisius išgyvenimus prisiminė Gintarė.

Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Gurevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Gurevičiūtė

Kaip pati sako, po tokių išbandymų meilę kalnams pakeitė natūrali baimė čiuožti.

„Nuo tada žiemą rinkdavausi mažiau pavojingą sportą. Pradėjau skraidyti, kur šilta ir pučia vėjas, kad galėčiau plaukioti banglente, – sako Gintarė, tačiau pabrėžia, kad meilė kalnams atgimė per minutę. – Iš karto prisiminiau tą nepaprastą aurą, kurią turi šis gamtos stebuklas.“

Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Gurevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Gurevičiūtė

Ir nors po ilgos pertraukos pajusti kalnų didybę ir galią buvo nedrąsu, įgūdžiai netrukus atgimė. Tiesa, Gintarė su tėčiu rinkosi snieglentes, o mama ir jaunesnysis brolis Ugnius – slides.

„Neblogai vertinčiau savo galimybes. Profesionalė tikrai nesu, o įgūdžiai per tą septynerių metų pertrauką tikrai nepagerėjo. Bet čia kaip dviratis – kartą išmokus, nepamiršti“, – šypsojosi Gintarė.

Ji atskleidė, kad smagiausia čiuožti raudonąja trasa, tačiau nepabijo išbandyti ir ekstremaliausios – juodosios trasos. Tik šios, pasak Gintarės, tiek malonumo nekelia.

Tiesa, ir šį kartą Gintarei netrūko išbandymų. Praėjusią savaitę, vizito metu, užsnigo visą Prancūzijos Alpių regioną, tad teko pakeisti atostogų planus.

„Vieni pažįstami negalėjo išvažiuoti į oro uostą dėl uždarytų kelių. Aš dėl to nesiskundžiu, nes galėjau ramia sąžine dirbti ir rašyti scenarijų naujai „Bus visko“ laidai“, – juokėsi Gintarė. Laidų vedėja tikina, kad situacija kalnuose tikrai nebuvo chaotiška – rytą praleidę namuose, jau antroje dienos pusėje keliavo iki tolimesnės vietos, kur veikė 3 keltuvai.

Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Gurevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Gurevičiūtė

„Daugiau streso buvo, kai valandą laiko buvo dingusi elektra visame miestelyje, tačiau viskas pasitaisė“, – pasakojo Gintarė.

Aktyvus poilsis – Gintarės varikliukas. Ji mėgsta skrieti jėgos aitvarais, čiuožti snieglente, neseniai pradėjo šuolių parašiutu kursus AFF. Taip pat yra šokus su guma nuo pastato, bandžius plaukti banglente.

„Savaitę gulėti pliaže tikrai negalėčiau, nors kartais norisi ramiai pagulėti ir pailsėti. Visgi aktyvus poilsis arčiau širdies. Nuo mažens gyvenu aktyviai, tai mūsų šeimos genas. Toks yra mano tėtis, toks buvo Kęstutis (avarijoje žuvęs Gintarės brolis – red.). Kadangi visada augome kaip dvyniai, viską darėme kartu, tai ir aš tokia tapau“, – šypsosi G.Gurevičiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: G.Gurevičiūtė griauna raudono kilimo mitą, jos suknelė – už 30 Eur: „Mes puošiame drabužius, ne jie mus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento