Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po D.Bendžiaus vakarėlio prisiminti jo seni pasisakymai: antrą COVID-19 bangą vadino suplanuota

Po internete kilusio pasipiktinimo dėl, kaip manoma, karantino metu surengto Deivido Bendžiaus ir jo bičiulių vakarėlio ėmė plisti jo pasisakymai apie koronaviruso grėsmę. Prieš kelis mėnesius publikuotuose įrašuose socialinių tinklų veikėjas teigė, kad antroji COVID-19 banga yra suplanuota, ir piktinosi, jog dėl viruso plitimo yra kaltinamas jaunimas.
Deividas Bendžius ir jo pasisakymai apie koronavirusą
Deividas Bendžius ir jo pasisakymai apie koronavirusą / Asmeninio albumo nuotr.

D.Bendžius internautų kritikos sulaukė prieš porą dienų, kai ėmė dalytis akimirkomis iš pasilinksminimo gausiame bičiulių būryje. Šiuo metu kasdien Lietuvoje užfiksuojama po daugiau nei 2000 naujų koronaviruso atvejų, tad nieko keisto, kad žmonės netruko pastebėti Deivido vakarėlio, o tokį elgesį išvadino nepavyzdingu ir socialiai neatsakingu.

Tačiau sulig kritika viskas nesibaigė. Netrukus į dienos šviesą ištrauktas seniau rašytas D.Bendžiaus tekstas, kuriame – jo nuomonė apie koronavirusą. Pasisakymuose, kurie ėmė plisti internete, Deividas išreiškė abejones koronaviruso grėsme ir neslėpė apmaudo, kad jaunimui neleidžiama linksmintis.

„Šiek tiek prajuokino, bet labiau pasidarė pikta. Visi žinom, kad ateina suplanuota ir fake „antroji“ banga. Visi per visur netyla ir loja, kaip čia visi sirgs dabar, nors serga niekas. Šiandien įsijungęs radiją išgirdau labai smagią žinutę apie jaunus žmones. (Ironija)

Radijo laidos vedėja su dideliu pasididžiavimu ir užtikrintu balsu skleidė žinutę, kad (fake) korona plinta ir antroji banga ateina būtent per jaunimą, per mane, per tave, per mus, nes mes esam gyvuliai, nesuvaldomi, linksminamės, gyvenam laimingi, todėl platinam virusą.

Pikta, kad tokią žinutę skleidžia žiniasklaida ir dar pikčiau, kad visi senukai ar burbekliai tuo tikės ir jaunimas bus kalčiausias! Uždarykim jaunimą, kiek čia galima!“, – taip prieš kurį laiką instagrame rašė D.Bendžius.

Deivido Bendžiaus pasisakymai apie koronavirusą
Deivido Bendžiaus pasisakymai apie koronavirusą

Primename, kad pasipiktinimas kilo po to, kai D.Bendžius penktadienio vakarą savo paskyroje instagrame pasidalijo kalėdinio vakarėlio nuotrauka, kurioje užfiksuota 16 žmonių kompanija. Tiek Deividas, tiek kiti vakarėlyje dalyvavę asmenys tą patį vakarą ėmė skelbti ir daugiau šio susitikimo akimirkų – kaip puošė eglę, klausėsi šventinės muzikos, žiūrėjo kalėdinius filmus.

Pats D.Bendžius 15min gynėsi, kad minėtos akimirkos esą galėjo būti užfiksuotos ir seniau. „Esmė ta, kad niekas net nežino, kada tai įvyko. Influencinimas taip ir vyksta – nufilmuoji ir įkeli, pavyzdžiui, tik po trijų savaičių. Tai nereiškia, kad vakar ar šiandien vyko“, – aiškino D.Bendžius.

Vis dėlto šalia minėtos nuotraukos D.Bendžius iš pradžių buvo nurodęs 2020 metus, vėliau pakeitė į 2019-uosius, o galiausiai šią žymę išvis ištrynė. Akyli internautai pastebėjo, kad šis susibūrimas negalėjo įvykti 2019-aisiais, atkreipę dėmesį į tuometinę Deivido šukuoseną ir sulyginę ją su matoma vakarėlio nuotraukoje.

Tačiau kada tiksliai įvyko šis kalėdinis draugų vakarėlis, Deividas 15min neįvardijo. O paklaustas, koks apskritai jo požiūris į susitikimus gausiose kompanijose šiomis dienomis, fiksuojant didelius susirgimų skaičius, jis patikino į tokį klausimą atsakyti neprivalantis.

„Nėra jokio požiūrio, tiesiog kartais susitinku su bičiuliais, draugais ir tiek“, – nedaugžodžiavo D.Bendžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas