Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po ilgų svarstymų Dinara Vilčinskytė gimusiam sūnui išrinko vardą: Lietuvoje jis – retas

Kaip „princesė Dinara“ socialiniuose tinkluose išgarsėjusi ugniaplaukė nuomonės formuotoja Dinara Vilčinskytė liepos 17-ąją pagimdė trečią vaiką. Dukras Henrietą ir Anę auginanti moteris su mylimuoju susilaukė sūnaus. Vos jam gimus šeima neskubėjo mažyliui duoti vardo – mama norėjo suteikti itin retą, išskirtinį.
 Dinara Vilčinskytė su gimusiu sūnumi
Dinara Vilčinskytė su gimusiu sūnumi / Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau nei po savaitės Dinara apsisprendė – su mylimuoju Viliumi sūnų pavadino Vilhelmu. Tai – germaniškas vardas, kilęs iš vokiško vardo Willahelm. Jis atėjo iš viduramžių, yra itin mėgstamas Vokietijoje. Vardas yra sudarytas iš senosios vokiečių kalbos žodžių willo ir helm, reiškiančių „valia, noras“ ir „šalmas“, tad vardo reikšmė – „norintis apsaugos“.

Vardų sąraše – nuo žiemos

Žmonės.lt pasiteiravo, kodėl Dinara vis tik apsisprendė sūnų pavadinti Vilhelmu.

„Šį vardą buvome įsitraukę į vardų sąrašą dar žiemą. Babai buvau nupirkusi plėšomą kalendorių ir vis ieškojau kokio nors gražaus vardo, nes įsivaizdavau, kad ten bus surašyta daug senovinių vardų.

Norėjau lietuviško, senoviškesnio vardo. Vilhelmo vardas patiko ir man, ir vaikelio tėčiui Viliui. Prilipo ir tai, kad šio vardo trumpinys yra Vilius.

Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė susilaukė trečio vaiko
Asmeninio albumo nuotr./Dinara Vilčinskytė susilaukė trečio vaiko

Dar vienas sutapimas lydėjo šį vardą: gerai pamenu, kad kai pirmą kartą keliavau į Dreverną, ten pamačiau Vilhelmo kanalą. Niekada Lietuvoje nebuvau mačiusi kanalo, o ta vieta pasirodė labai magiška, todėl šis vardas sukosi dar nuo tų laikų kaip išskirtinis“, – Žmonės.lt pasakojo Dinara.

Jos teigimu, vardo reikšmė nebuvo itin svarbi, mat rinkdama vardą, kaip ir minėjo anksčiau, vadovavosi kitais prioritetais: „Tikrinau populiarumą – svarbiausia, kad vardas būtų retas ir mums tai pavyko.“

Papasakojo, kaip praėjo gimdymas

Primename, kad netrukus po gimdymo D.Vilčinskytė portalui Žmonės.lt papasakojo, kaip jaučiasi ir kaip praėjo gimdymas.

„Mane pačią labai nustebino, kad sūnus gimė net šešias dienas po termino. Paskutines dienas leidau ligoninėje, laukimas prailgo, tačiau džiaugiuosi, kad skatinti gimdymo nereikėjo, veikla prasidėjo natūraliai“, – atviravo moteris.

Vardo išrinkimas – didžiausias rūpestis

Ji prisipažino, vardo išrinkimas buvo vienas didžiausių galvos skausmų. „Mano šeimoje vardai pakankamai reti, tokius stengiuosi duoti ir dukrytėms, todėl kartelė iškelta labai aukštai.

Tikrinu kiekvieno sugalvoto vardo populiarumą Lietuvoje. Tad tai tikrai apsunkina. Man gražus vardas Hubertas, gražiai dera prie Henrietos ir Anės, tačiau pagal statistiką – per dažnas“, – tuomet juokėsi nuomonės formuotoja, trijų vaikų mama D.Vilčinskytė, vėliau apsisprendusi dėl Vilhelmo vardo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas