Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Lietuvą keliaujantys A.Bružas ir L.Pobedonoscevas skaičiuoja priaugtus kilogramus

Visą vasarą po gimtąją šalį su kulinarinių kelionių projektu „Maisto kelias“ keliaujantys bičiuliai Leonardas Pobedonoscevas ir Audrius Bružas tikrai nesiskundžia apetitu. Lankant įspūdingiausias Lietuvos vieteles ir gardžiausių autentiškų patiekalų kupinus restoranus, TV3 laidos vedėjams į dieną filmavimo metu kartais tenka valgyti net po penkis kartus, o kai skonių tokia gausybė – pasklido net ir legendos apie Audriaus ir Leonardo rajumą, rašoma pranešime spaudai.
Audrius Bružas, Leonardas Pobedonoscevas
Audrius Bružas, Leonardas Pobedonoscevas / Tomo Petrovskio, tomasfoto.lt nuotr.

Laidos „Maisto kelias“ vedėjai aktoriai A.Bružas ir L.Pobedonoscevas pasakoja, jog kiekvienoje laidoje parodomas ne tik unikalus maršrutas, leidžiantis geriau pažinti gimtąjį kraštą, pamatyti gražiausias vieteles, autentiškus dvarus, malūnus, vienuolynus ir net muziejus, bet ir pateikiamas platus sąrašas geriausių gastronominių vietelių, kur pasistiprinti ar paragauti naujų skonių keliaujant po Lietuvą.

„Filmavimo aikštelėje net gimė tokia frazė, jog esame baisiai rajūs. Pradžioje tai skambėjo kaip juokelis, tačiau ilgai netruko, kad tai priliptų ir taptų net laidos turinio dalimi. Smagiausia būdavo, jog vos tik atvykus į naują lankytiną vietą ir susitikus su tos vietos šeimininkais, jie jau pasakodavo mums apie sklandančią legendą, kad esame tikri rajūnai ir ėdrūnai. Nemeluosiu, tikrai tokie esame“, – juokauja A.Bružas.

Laidos akimirkos – galerijoje:

Vedėjai kartu su visa filmavimo komanda filmavimo dienomis apvažiuodavo ne vieną restoraną, todėl jiems tekdavo vėl prie stalo sėsti net ir būnant itin sotiems. Projekto filmavimų metu vedėjai pamatė, kaip yra slegiamas sūris, sukamas kastinys, verdama pusmarškonių košė, patys kepė žuvį, brandintos jautienos kepsnius, rūkė ungurius, surengė Zanavykų krašto ragaučių, mėgavosi lietuviškais cepelinais, šviežiomis dzūkiškomis voveraitėmis, sočiausiais mėsainiais, ragavo gardžiausių spurgų, vietnamietiškos, havajietiškos ir japoniškos virtuvės skonių bei atrado baroko laikų ir XIX a. dvaro patiekalų paslaptis.

Audriaus kelionių kompanionas Leonardas atskleidžia, jog nesvarbu, kiek kartų jiems tekdavo tą dieną valgyti, lėkštės greitai likdavo tuščios.

„Nuo vaikystės buvau auklėjamas jausti pagarbą maistui, esančiam ant stalo, ir jį gaminusiems žmonės. Kelionėse per dieną tekdavo valgyti net po penkis ar daugiau kartų. Atrodo, vos spėji prisikimšti pilvus, sotus važiuoji į kitą vietą ir vėl sėdi prie stalo. Filmavimo komanda sakė, jog užtektų tik paragauti, tačiau palikti maisto lėkštėse tiesiog negalėdavau. Kai viskas taip skanu – nesuvalgyti būtų net nuodėmė“, – tvirtina Leonardas.

Sportą ir sveiką gyvenseną propaguojantis A.Bružas pasakoja iš tiesų baiminęsis, jog po projekto teks nemenkai paplušėti sporto salėje, siekiant atsikratyti nereikalingų kilogramų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas