Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po matematikos egzamino – žvaigždžių pokštai internete: Marijonas po fiasko bijojo grįžti namo

Matematika, pasirodo, ne visiems įkandamas riešutėlis. Trečiadienio rytą, paskelbus brandos egzaminų rezultatus paaiškėjo, kad trečdalis mokinių jo neišlaikė. Į tokią žinią šmaikščiai sureagavo atlikėjas Marijonas Mikutavičius. Pasidalijęs savo patirtimi žinomas vyras juokaudamas prasitarė, kad pats kadaise matematikos egzamine pasirodė be rašiklių. „Kai nieko nemoki – jo neprireiks“, – rašė Marijonas ir skatino abiturientus nenukabinti nosies.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / TV3 nuotr.

Trečiadienio rytą abiturientai gavo taip ilgai lauktus valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Tiesa, dalis jų liko nusivylę. Pasirodo, egzaminą išlaikė 67,61 proc. kandidatų (2019 m. – 82,09 proc. kandidatų). Šimto balų įvertinimą gavo 0,96 proc. kandidatų (2019 m. – 1,46 proc.).

Pasklidus žiniai apie tokius šių metų gerokai suprastėjusius matematikos egzamino rezultatus, socialinio tinklo paskyroje savo patirtimi netruko pasidalinti ir atlikėjas Marijonas Mikutavičius.

„Pamenu, kai prieš trimvienerius metus išėjau į matematikos egzaminą, nepasiėmiau nė vieno rašiklio. Kai nieko nemoki – jo neprireiks.

Pasiėmiau aštuoniasdešimt susitaupytų rublių. Maniau, kad po būsimo fiasko bus gėda grįžt į tėvų namus. Smagu žinot, kad mūsų daugėja“, – juokavo M.Mikutavičius.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Marijonas Mikutavičius
Ryčio Šeškaičio nuotr./Marijonas Mikutavičius

Po šiuo įrašu vyras sulaukė daugybės draugų ir sekėjų žinučių. Žinomi žmonės taip pat dalijosi savo patirtimi, skatino abiturientus neliūdėti.

Humoristas Haroldas Mackevičius juokaudamas teigė, kad jo laikais užteko tik 5. Toks vyro komentaras sulaukė kitų palaikymo ir daugiau nei 120 „patinka“ paspaudimų.

Peržiūrėjusi 2020 metų valstybinio matematikos egzamino užduotis, kad jo neišlaikytų drąsiai pareiškė ir Donalda Meiželytė. O Skaiva Jasevičiūtė prisipažino valstybinio brandos egzamino ir neišlaikiusi, bet tai jai gyvenime nesutrukdė pasiekti savo tikslų.

„Savojo ir aš neišlaikiau, ir nieko, gyvenu gerai. Tai nedaro manęs nei buka nei nesuvokiančia. Perlaikiau mokyklinį su stipriu 8 ir pamiršau. Egzo neišlaikymas nėra pasaulio pabaiga, tai tiesiog egzas“, – rašė Skaiva.

Asmeninio albumo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė

Savo komentarą apie valstybinių brandos egzaminų rezultatus anksčiau spaudai išplatintame pranešime pateikė ir Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Anot jos, ne tik kasmetiniai valstybinių brandos egzaminų rezultatai, tačiau ir tarptautiniai tyrimai daugelį metų rodo prastėjančius matematikos ir gamtos mokslų rezultatus.

„Tai sisteminės bėdos, kurias reikia spręsti kuo skubiau“, – teigė R.Krasauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas