Po mirtimi pasibaigusių šaudynių Vilniuje – Stano reakcija: supykdė politikų kalbos

Ketvirtadienį Vilniaus gyventojus sukrėtė centre įvykusios šaudynės, kurių metų nužudytas advokatas. Po šios tragedijos pasigirdo raginimų riboti ginklų prieinamumą. Į jas sureagavo ir kompozitorius, atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano.
Stanislavas Stavickis–Stano, šaudynės Vilniuje
Stanislavas Stavickis–Stano, šaudynės Vilniuje / BNS nuotr.

Stanislavas Stavickis-Stano pažėrė kritikos tiems, kurie po ketvirtadienio šaudynių Vilniuje paragino riboti legalių ginklų prieinamumą. Apie tai jis pasisakė savo feisbuko paskyroje.

„Asilas iš NELEGALIAI laikomo ginklo nušovė žmogų ir sužeidė du policijos pareigūnus. NELEGALIAI laikomo ginklo!

Ir pasipylė politikų komentarai – reikia peržiūrėti, reikia drausti, reikia riboti LEGALIAI laikomų ginklų prieinamumą.

NELEGALUS pistoletas TT politikams klausimų nekelia, kliūna tik 100 tūkstančių gyventojų, kurie norėdami turėti ginklą pereina pilną medicininę komisiją (ir psichikos sveikatą), rimtus šaudymo kursus, registruojasi policijoje, namuose įrengia seifus, bet kuriuo paros metų gali būti patikrinti pareigūnų (ar teisingai saugo ginklus).

Nusikaltimai dažniausiai vykdomi būtent iš NELEGALIAI laikomų ginklų. Tai faktas.

LEGALUS ginklas ir žmonės, kurie moka juo naudotis laikais, kai už kelių šimtų kilometrų vyksta didžiausias nuo Antro pasaulinio, karas yra būtinybė!

Antras JAV konstitucijos pataisymas ir jo esmė – kiekvienas turi teisę laikyti ginklą, pagrinde buvo skirtas piliečių galimybei apsiginti nuo valstybės priespaudos. LEGALIAI laikomas ginklas – tai Lietuvos valstybingumo išsaugojimo priemonė dabartiniame kontekste.
Ypač, kai pasiklausai kai kurių politikų kalbų per debatus“, – rašė S.Stavickis-Stano.

Asilas iš NELEGALIAI laikomo ginklo nušovė žmogų ir sužeidė du policijos pareigūnus. NELEGALIAI laikomo ginklo! Ir...

Posted by Stanislavas Stavickis on 2024 m. spalio 10 d., ketvirtadienis

Žmonės.lt primena, kad Vilniaus centre ketvirtadienį buvo nušautas advokatas, taip pat pašauti du policijos pareigūnai. Įtariamasis šaulys užsibariakdavo, tačiau netrukus buvo sulaikytas.

Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Mindaugas Kukaitis 15min atskleidė daugiau detalių apie šį įvykį, pasibaigusį advokato žūtimi.

„Mes su dideliu liūdesiu, apgailestavimu ir nerimu sutinkame žinią, kad pareigas vykdęs advokatas, būdamas šalia teismo sprendimo vykdytojo – antstolio, vykdė teisėtą teismo sprendimą – iškeldinimo veiksmą, ir buvo nušautas“, – pasakojo Advokatūros vadovas.

„Vyko teismo sprendimas – iškeldinti iš gyvenamųjų patalpų. Savigynai ginklas suteikiamas ne tam, kad būtų panaudota jėga“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas