Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po nustebinusio dukters žingsnio J.Pinkevičienė iškėlė tėvams svarbią temą: „Ar ir jūs taip elgiatės?“

Grožio industrijoje dirbanti verslininkė Justė Pinkevičienė pastebėjo, kad vaikų plaukai, o jei tiksliau – vaikų išreikštas noras juos nusikirpti – sukelia nemažai neigiamų emocijų šeimose. „Tai tikrai labai aktuali tema. Patys mokome, kad nėra grožio standartų, kad mūsų visi vaikai gražūs visokie ir svarbiausiai – nebijantys išsiskirti, rodyti savo individualumą, tačiau mamos neleidžia kirpti plaukų“, – sakė J.Pinkevičienė, nusprendusi pasidalinti savo dukters Patricijos plaukų istorija ir paskatindama diskutuoti tema, kuri dažnai lieka už uždarų šeimos durų.
Justė Pinkevičienė
Justė Pinkevičienė / Asmeninio albumo nuotr.

Verslininkė Justė Pinkevičienė socialiniame tinkle atkreipė dėmesį į šiuolaikinių tėvų pernelyg jautrų požiūrį į savo vaikų plaukų kirpimą. Moteris savo paskyroje įkėlė dukters Patricijos nuotraukas, kuriose mergaitei buvo nukirpti plaukai ir įrašu, kuriame tėvus kvietė susimąstyti. Nuotraukomis ir įrašu J.Pinkevičienė sutiko pasidalinti su Žmonės.lt.

„Drąsiname mergaites augti pasitikinčiomis savimi, mokančiomis priimti sprendimus ir tiesiog žinančiomis ko nori. Ir būtinai suprantančiomis, kad nėra grožio standartų .

Asmeninio albumo nuotr. /Justės Pinkevičienės dukra Patricija
Asmeninio albumo nuotr. /Justės Pinkevičienės dukra Patricija

Bet neleidžiam joms kirpti plaukų. Nes gaila. Gaila ne joms, o mamoms arba tėčiams.

Mes su Patricija disciplinuotai auginome jos plaukus. Laikėmės jos plaukų kaukės dienų plano, kurį ji žymėjo mamos sukurtoje DISCIPLINA užrašinėje ir džiaugėmės rezultatais. O tada Patricija pranešė, kad nori nusikirpti trumpai.

Pirma vyro reakcija ištarta garsiai buvo ,,kai sulauksi 18 metų, galėsi kirptis”.

Pirma mano reakcija nepasakyta garsiai, bet ištarta mintyse: ,,Tu rimtai??? Tiek auginom, gaila man dabar nukirpti”.

O tada tiesiog priminiau sau ir vyrui, kad Patricijos plaukai priklauso jai. Kaip ir jos laisvė kurti savo išvaizdos išskirtinumą. Ji žino, kaip ji nori atrodyti būdama 6 metų, tikiuosi žinos ir būdama 18. Mes galime patarti, bet kaip mes ją išmokysime priimti sprendimus, neleisdami net pačiai nuspręsti kokio ilgio plaukų ji nori? Kokią prasmę tada turės kalbos apie grožio standartų nebuvimą ir tikrąją grožio prasmę?

Asmeninio albumo nuotr. /Justės Pinkevičienės dukters Patricijos nukirpti palukai
Asmeninio albumo nuotr. /Justės Pinkevičienės dukters Patricijos nukirpti palukai

Taigi mamos ir tėčiai, jeigu jums gražu ilgi plaukai, tai patys juos ant savo galvų ir auginkitės. O vaikus nuo vaikystės geriau išmokykite disciplinuotai plaukus prižiūrėti, nes tai svarbu nepriklausomai nuo to, kokio ilgio šukuosena bebūtų.

Asmeninio albumo nuotr. /Justės Pinkevičienės dukra Patricija
Asmeninio albumo nuotr. /Justės Pinkevičienės dukra Patricija

P.s. Patricijos nukirpta sruoga ne į sekciją atsiminimui keliaus (atsimenu: tėvai mano sesės kasą taip saugojo ), o tiesiai į COSMOWAY laboratoriją. Vardan tos lietuviškos kosmetikos gamybos mokslo.

Ar tu buvai ta, kuriai tėvai neleido kirpti plaukų? O gal neleidi jų kirpti savo dukrai?“, – socialiniame tinkle verslininkė kreipiasi į savo sekėjus ir ragina atvirai diskutuoti šia tema.

Žmonės.lt pasiteiravo, kodėl, moters manymu, šiuolaikiniai tėvai taip jautriai reaguoja į savo vaikų plaukus. „Manau, kad jie tiesiog bando pasinaudoti vaikais pildydami savo svajones, pvz. mamos pačios neturi ilgų plaukų, bet nori... Arba patys tėvai labai vadovaujasi grožio standartais, nors kalba priešingai... Pažiūrėkite, kas darosi su vaikais socialiniuose tinkluose: tėvai naudoja juos kaip reklamos veidus savo verslams ir pan“, – dėmesį atkreipė verslininkė.

Asmeninio albumo nuotr. /Justė Pinkevičienė
Asmeninio albumo nuotr. /Justė Pinkevičienė

Kalbėdama su Žmonės.lt, J.Pinkevičienė pridūrė:„Mamos neleidžia kirpti plaukų, bet aš, kaip kosmetikos rinkos atstovė, norėčiau tėvus paskatinti daugiau dėmesio skirti mokant vaikus tinkamai naudoti šampūnus, plaukų kaukes ir išmokti laikytis teisingos plaukų priežiūros rutinos...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas