Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Salvadoro Sobralio – Jazzu užuominos: atlikėja bandys laimę „Eurovizijoje“?

Ne vieną kartą nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos komisijoje dirbusi Justė Arlauskaitė-Jazzu prasitarė svarstanti apie galimybę atsidurti kitoje barikadų pusėje. Po Salvadoro Sobralio laimėjimo atlikėja ėmė garsiau kalbėti apie tai, kad galbūt ir ji bandys laimę „Eurovizijos“ konkurse.
„Leon Somov & Jazzu“ koncertas Vilniuje
Leono Somovo ir Jazzu koncerto Vilniuje akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Jazzu ne kartą sulaukė klausimo, kada gi ji dalyvaus „Eurovozijos“ atrankoje, tačiau nuo jo ši vis išsisukinėdavo. Šiemet atlikėja neslėpė simpatijų portugalui S.Sobraliui ir jo dainai, todėl dar iki jo pergalės viešai pareiškė – „Jei laimės, tai kitais metais“.

Tuomet feisbuke Jazzu rašė: „Jis (S.Sobralis – red.) bus pirmas ženklas, kad nu o gal vis tik? Taip noriu išvysti dabar didžių mūsų ekspertų veidus, pezančių apie radijo sound‘ą, apie show ir apie „niekam neįdomu tavo emocijos – dirbk ir būk šiuolaikiškas“. Visad buvau už unikalumą. Norisi būti savimi. Portugalas – kaip koks gaivalas: spalvų balse ribotai, daina neįsimena iškart, bet ta melancholija lydi net bundant iš sapno. Originalumas pavergia, paprastumas... Ne, ne tas žodis. Jis ypatingas. Savitas! Ir tik tiek tereikia. Šiandien bus pirmas kartas, kai skambinsiu Laurui ir sakysiu – ai, davai, let‘s go!“ – feisbuke rašė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė - Jazzu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė - Jazzu

Panašu, kad šie žodžiai Jazzu gerbėjam nepraslydo pro ausis. Po to, kai paaiškėjo šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas, J.Arlauskaitė sulaukė ne vieno komentaro apie tai, kad duotus pažadus teks tesėti.

15min susisiekė su šiuo metu Stambule viešinčia J.Arlauskaite-Jazzu. Jos pasiteiravus apie galimą atstovavimą Lietuvai kitų metų „Eurovizijos“ konkurse, dainininkė teigė: „Kol kas tokių planų neturiu, tačiau portugalas sujaukė mintis gerąja prasme – jo daina ir asmenybė palietė visą Europą. Tas plastikinis cirkas yra visiems seniai nusibodęs, taip norėjosi tikrumo, atsipalaidavimo, nesusireikšminimo, paprastumo, gražios melodijos, atvirumo, unikalumo. Ir mes tai gavom! Ir pajautėm!“

Pasak dainininkės, jai taip pat yra svarbūs šie dalykai, kurdama muziką ji koncentruojasi būtent į unikalumą ir gerą melodiją. O apie dalyvavimą „Eurovizijoje“ ji sako, kad jei kada ir dalyvautų tokiame konkurse, tai tik su savo kūrybos daina.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ nugalėtojas S.Sobralis: „Jei galėčiau kiek pakeisti muzikos industriją, būčiau laimingas“

Jos nuomone, šiųmetis laimėtojas S.Sobralis paskatina daugiau muzikantų rimčiau pasižiūrėti į šį konkursą.

Dainininkė dėkoja Lietuvai Kijeve atstovavusiems „Fusedmarc“ už ryškų pasirodymą ir pastangas. Jai sunku suprasti, kodėl lietuviai taip piktai komentuoja šių metų Lietuvos pasirodymą „Eurovizijos“ konkurse.

„Lietuviai įgijo naujų baimių – šitoks nepalaikymas ir nepagarba mus atstovaujančiai grupei yra koktu. Nežinau, kas su mumis negerai. Viską norime išmokti ir išmanyti – dabar jau ir „Eurovizijoje“. Žmonės nesuvokia, kad niekad negali atspėti, ko šiam konkursui reikia kiekvienais metais. Bet savo šalį svarbiu momentu turime palaikyti“, – 15min teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento