Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalingos istorijos Liudas Vaisieta – apie „praturtėjimą“: „Gyvename tetos bute“

Vestuvių dieną daugelis piešia gražiausiomis spalvomis, o tardami amžinos meilės priesaikos žodžius tvirtai tiki, kad šis dviejų žmonių pažadas vienas kitam bus tvirtas visą gyvenimą. Taip 2021-ųjų rugsėjo 17-ios popietę žengdama prie altoriaus manė ir garsi nuomonės formuotoja Indrė Burlinskaitė.
Liudas Vaisieta, Indrė Burlinskaitė
Liudas Vaisieta, Indrė Burlinskaitė / LNK nuotr.

Apie šią dieną pora svajojo seniai. Tačiau neprabėgus nei pusmečiui gyvenimas pasivertė aukštyn kojomis. Policijos kratos namuose ir darbe, kaltinimai dėl neteisėto praturtėjimo, vėliau pinigų pasisavinimo ir visą žiniasklaidą nušvietusios skambios antraštės, jog judviejų vestuvės iškeltos ne iš savų pinigų ir galiausiai teismo sprendimas – kaltas.

„Toks vaizdas, kad tą gyvenimo etapą, gražiausią gyvenimo įvykį iš mūsų atėmė“, – laidoje „Bus visko“ dalinsosi Indrės vyras, verslininkas Liudas Vaisieta.

LNK nuotr./Liudas Vaisieta
LNK nuotr./Liudas Vaisieta

Dar prieš kelias savaites visą spaudą apskriejo skambios antraštės, kuriose pora kaltinama iškėlusi vestuves už svetimus pinigus, tačiau laidoje Liudas atskleidė, kad jų vestuvės kainavo kelis kartus brangiau, tuo metu Indrė piktinosi tokiu neprofesionaliu ir neetišku žiniasklaidos elgesiu. Mat žmonės labai dažnai linkę perskaityti antraštes ir net nepasigilinę į turinį nuteisti nekaltus.

„Vieno straipsnio antraštė skelbė, kad Liudas vestuvėms ištaškė svetimų žmonių pinigus. Mano vyras yra vienintelis įmonės akcininkas, vienintelis direktorius, žmogus sukūręs daugybę darbo vietų ir kas mėnesį į įmonės biudžetą sumokantis dešimtis tūkstančių eurų“, – „Bus visko“ laidoje aiškino Indrė.

Pirmą kartą itin atvirai prabilti ryžusis pora laidoje atskleidė visą istoriją, nuo ko jų, manymu prasidėjo, šis, kaip laidoje įvardino, Liudo persekiojimas. Pasak vyro, viskas prasidėjo, kai vieną naktį įvyko konfliktas, kurio metu buvo užpulta Indrė. Žmonos stojęs ginti vyras buvo apkaltintas užpuolimu, o nepraėjus dviem savaitėms buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu Liudas Vaisieta apkaltintas neteisėtu praturtėjimu. „Žinot, mes gyvename dviejų kambarių tetos bute, koks praturtėjimas gali būti?“, – laidoje aiškino vyras.

LNK nuotr./Indrė Burlinskaitė-Vaisieta
LNK nuotr./Indrė Burlinskaitė-Vaisieta

Pasak Liudo, šis tyrimas buvo inicijuotas Valstybės sienos apsaugos tarnybos, kurioje dirbo Indrę užpuolęs asmuo ir pavertė poros gyvenimą tikru košmaru. Vieną ankstų rytą, kai Liudas su Indre dar miegojo, įsiveržė keturi uniformuoti pareigūnai, kurie atliko kratą namuose. „Visą dieną purtė kiekvieną centimetrą, net apatinius išrausė, viską“, – laidoje prisiminimais dalinsis pora. Šį įvykį laidoje pora prisimins kaip vieną didžiausių gyvenimo košmarų. Vėliau patikrinimas buvo atliktas ir Liudo darbo vietoje: „Jūs įsivaizduokite, į tavo darbo vietą atvažiuoja uniformuoti pareigūnai su specialiomis pažymėtomis transporto priemonėmis, kaip tai atrodo klientams, visiems aplinkiniams? Va būtent, aš manau, kad visa tai tebuvo spaudimas, kurio esmė kriminalizuoti mane, parodyti, koks aš esu blogas“.

Kai galiausiai dėl įrodymų trūkumo ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo buvo nutrauktas, iškelta nauja byla, kurioje Liudas Vaisieta kaltinamas pinigų pasisavinimu iš savo įmonės. Laidoje pora atskleis, kad viso tyrimo metu jiems buvo draudžiama kalbėti ir dalintis tyrimo eiga, inspektoriai esą privertė pasirašyti konfidencialumo sutartį.

Kokiu būdu Liudas padeda sau atsiriboti nuo negatyvių emocijų ir kodėl Liudas su Indre net pagalvoja apie emigraciją – jau šį antradienio vakarą laidoje „Bus visko“ 20 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito