Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policininkų kovoje prieš E.Dragūną – netikėta kliūtis: teismas žlugo, Selas išvykęs

Didelį atgarsį sukėlusioje baudžiamojoje byloje, kurioje prieš teismą stojo pastaruoju metu prieštaringai vertinamas atlikėjas Egidijus Dragūnas–SEL, antradienį turėjo būti sakomos baigiamosios kalbos. Tačiau reikšmingas posėdis netikėtai žlugo: kaltinamojo advokatas iš anksto pranešė, kad bus nepasiruošęs ginti E.Dragūno, o tuo pasinaudojęs dainininkas išvyko į užsienį.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Vos nepasmaugtu pasijutęs, pats įvairios skriaudos patyręs dainininkas Egidijus Dragūnas (gim. 1976 m.) antradienio popietę sostinėje vėl turėjo lankytis teisme, kurio nagrinėjamoje byloje jam kol kas tenka taikytis su kaltinamojo statusu.

Vis dėlto šią vasarą Selui negresia būti nei nuteistam, nei pripažintam nekaltu: šiandienos posėdis žlugo, o teismo procesą teko atidėti iki rudens.

Šią popietę buvo laukiama bylą kuruojančio prokuratūros pareigūno Dainiaus Kunigėlio baigiamosios kalbos. Bet paaiškėjo, jog dar prieš posėdį kaltinamojo advokatas spėjo raštu pateikti dramatišką prašymą.

„Negaliu visų darbų atlikti vienu metu. Dėl užimtumo kitose bylose aš baigiamosioms byloms šiandieną nepasiruošęs“, – žodžiu prisipažino Selo gynėjas Aidas Mažeika.

„Kitos išeities kaip ir nebeturime, kaip tik posėdį atidėti ir suderinti kitas datas“, – patvirtino oponentė, byloje nukentėjusiems pareigūnams atstovaujanti advokatė Marina Gušauskienė.

Tam neprieštaravo nei prokuroras, nei teisėjas. Procese šeimininkaujantis Jeugenijušas Jaglinskis patvirtino, kad didžiuliai krūviai ir tempas teismuose yra „suprantami“.

„Galimai nebūtų užtikrinta kaltinamojo teisė į gynybą“, – pridūrė teisėjas J.Jaglinskis, motyvuodamas, kodėl negalima versti gynėjo sakyti baigiamosios kalbos, jei jis tam nėra pasirengęs tiek, kiek mano esant reikalinga.

Šiuo metu kaltinamasis E.Dragūnas teismo leidimu vasaroja Prancūzijoje.

Bylos duomenimis, E.Dragūnas su patruliais Livijumi Saukevičiumi ir Vitalijumi Vaitkevičiumi Vilniaus centre susikibo ir visą parą praleido areštinėje 2020 m. vasarą.

Garsų prabangaus automobilio vairuotoją policininkai norėjo nubausti už kalbėjimą telefonu prie „Bentley“ vairo, tuo metu Selas pažeidimą neigė, maža to, pats turėjo priekaištų pareigūnams dėl jų nedėvimų kaukių. Policija prieš atlikėją panaudojo jėgą, dujas, antrankius, bylos duomenimis, E.Dragūnas aršiai priešinosi, dėl to jam ir gresia baudžiamoji atsakomybė.

O jei Selui pareikšti du kaltinimai – pasipriešinus dviem pareigūnams ir nesunkiai sutrikdžius jų sveikatą, pasitvirtintų, teismas galėtų skirti E.Dragūnui baudą ar net laisvės atėmimą iki trejų metų. Vertindamas kaltinamojo vaidmenį byloje ir galimą atsakomybę, teisėjas atsižvelgia ir į prokuroro pateikiamus argumentus bei siūlymą dėl konkretaus bausmės dydžio.

Beje, numanydamas, kad posėdis birželio 21-ąją nevyks, E.Dragūnas šiandieną ne tik neatvyko į teismą, bet ir iš anksto paprašė teisėjo leisti jam išvykti į užsienį. Šiuo metu kaltinamasis E.Dragūnas teismo leidimu vasaroja Prancūzijoje.

Išvakarėse sužinoję apie besiklostančią situaciją, antradienį į teismą nematė reikalo atvykti ir nukentėjusieji policininkai. Tuo metu kiti proceso dalyviai atvyko padirbėti, tiesa, ne itin produktyviai.

Viskas, ką pavyko nuveikti – susitarti, kad bylą dabar numatoma tęsti tik rudenį. Posėdis preliminariai planuojamas rugsėjo 8-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas